Viste fram andelslandbruk i Horten


24.08.16. Borre og Undrumsdal Bondelag arrangerte Åpen Gård på søndag. Ekstra spennende var det at arrangementet var lagt til Ann Helen Hagen på Grette Andelsgård. De besøkende fikk dermed anledning til å se hvordan andelslandbruk kan drives. 


Åpen Gård Grette Andelsgård Borre og Undrumsdal 2016 (1)

En viktig del av Åpen Gård er at alle som ønsker skal få anledning til å se hvordan livet og drifta er på en vanlig gård. En driftsform som blir stadig mer populær er andelslandbruk, slik de driver på Grette Andelsgård på Nykirke.

 

Ann Helen Hagen driver Grette Andelsgård sammen med samboeren og sin far. Les mer på deres egen hjemmeside www.grettegaard.no

Det er Ann Helen Hagen som driver Grette Andelsgård, sammen med samboeren Jon Terje Eide. Og med god hjelp fra faren hennes, Jørn Hagen. De har egen hjemmeside hvor man kan lese mer om gården, www.grettegaard.no.

 

Ann Helen Hagen forteller at gården nå har 110 andelseiere.

– Som andelshaver her på gården får du tilgang til kortreist, økologisk mat i sesongen. Andelshaverne kan høste grønnsaker fra gårdens produksjon når som helst. Vi dyrker over 40 slag grønnsaker i andelslandbruket, forteller Ann Helen Hagen til Gjengangeren, som også var til stede og hadde en fin reportasje i tirsdagens papiravis. 

 

Her blir lokallagsleder Apeness i gul vest og kårkall Jørn Hagen intervjuet av Gjengangeren

Her blir lokallagsleder Jan Einar Apeness (gul vest) og “kårkall” Jørn Hagen intervjuet av Gjengangeren.

 

Lokallagsleder i Borre og Undrumsdal Bondelag, Jan Einar Apeness var fornøyd. – Dette er et fint utstillingsvindu for norsk landbruk. Vi får mange spørsmål i løpet av en sånn dag fra folk som ellers aldri har anledning til å besøke en gård, og det er viktig at folk flest har litt kunnskap om hva vi driver med.

 

 

Åpen Gård Grette Andelsgård Borre og Undrumsdal 2016 (4)

Sammen med grønnsaker er hovedproduksjonen på gården frilandsgris. Frilandsgris er griser som lever ute året rundt.

 

Åpen Gård Grette Andelsgård Borre og Undrumsdal 2016 (2)

Påfugl, høner, hest og geiter er også dyr de har på Grette. Av type høner har de sølvhalsede italienere og brune italienere. Disse er morsomme å følge med på for både store og små.

 

Takk til Harald Lie for fine bilder. 


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag