Vestfoldinger på Grüne Woche
09.01.16. Internasjonale Grüne Woche er en viktig møteplass for utvikling av lokal mat og landbruksbasert reiseliv i Norge. De som deltar markedsfører først og fremst Norge, men også regionen og selvfølgelig egen bedrift. Det serveres norsk mat og i år vil det være flere bidrag fra Vestfold, blant annet fra Kvelde Mølle, Hauan Gård og Gårdsand.
Vestfold vil profilere seg sammen med 8 andre fylker i Osloregionen. Alle fylkene sender 5 mat/reiselivsbedrifter til Den internasjonale Grüne Woche i Berlin 15.-24. januar.
Fra Vestfold deltar Preben Fossaas med vikingpølser av gammalnorsk spælsau (les mer om Hauan Gård), Kvelde Mølle med lokalt mel, Geir Røvik som representerer vikingtid
og Kulturarv, Quality Hotel Tønsberg v/kokkelærling Rebecka Laudan Aasen og kokk Christian Emmertz som representerer Opplæringskontoret for reiseliv, restaurant og matfag i Vestfold og Buskerud. I tillegg blir altså produkter fra Gårdsand å finne på menyen.
Menyen som skal brukes på den norske standen er klar og det er allerede laget noen smaksprøver. Ser det ikke godt ut?
Elg og spælsaupølse, laget på gammelnorsk spælsau fra Hauan Gård.
Spekemat med gammelnorsk spælsauskinke fra Hauan Gård og andebryst fra Gårdsand.
Lapper laget på mel fra Kvelde mølle.
Alle de flotte bildene er tatt av Alexander Nussbaum hos Fylkesmannen i Vestfold, som også er “reiseleder” for Vestfoldgjengen som drar nedover neste uke.