Norsvin Vestfold med vellykket julemøte på Karlsvik gård


30.11.15. De 55 som møtte på Norsvins julemøte fikk hilse på Norsvins nye organisasjonssjef Gustav Grøholt. Gustav begynte i jobben på Norsvin 1. september, og før dette har han mange år bak seg i styret i Felleskjøpet og Norges Bondelag. Han har ikke ligget på latsiden siden han begynte på Norsvin – på julemøtet kom han for eksempel rett fra et  møte med markedsregulator.


Gustav Grøholt inngress

Her er noe av budskapet fra Grøholt:

  • Det jobbes hardt i forbindelse med statsbudsjettet, for å få staten til å ta hele MRSA-regningen. Men det kan ikke presiserers sterkt nok hvor viktig det er å holde smittebeskyttelsen i eget grisehus i hevd – alle har selv et ansvar for å ikke få dette inn i huset. Vi må huske at vår unike helsetilstand er vårt fortrinn.
  • Markedsmessig er vi på vei mot å kunne få ut full målpris. Men; Går vi mot overskudd?
  • VAK- grisen; mange omtaler denne som “kjemisk kastrert” – bruk heller ordet “vaksinert”. Det er mer gangbart overfor forbrukerne, vi må ikke glemme at dette kan bli pålagt oss.
  • Strategiplanen– Norsvin har et mål om 28 avvente/årspurke. Snittet i fjor var på 24.3 – hvordan skal vi komme i mål? Kanskje vi klarer det med rein avlsmessig framgang? TN70-purka leverer ca 1 grisunge mer/kull i snitt. Da får vi heller tåle å være litt blå i hasene (Det siste kommer fra en tilbakemelding fra en produsent som mente Norsvin har produsert en sint gris som bit! J).

Forsamlingen på Norsvins julemøte

Etter det livlige og innholdsrike foredraget, fikk forsamlingen en liten smakebit av Norsvin Vestfolds nye nettside, som kommer til å avløse den gamle siden neste uke. Blomster og takk ble delt ut til leder, styre og sekretær.

 

Det ble servert god middag!

Deretter ble det servert en nydelig julemiddag av Geir Karlsvik og hans flinke hjelpere.

 

Styrets pris

Norsvin Vestfold har i år -som i fjor- gleden av å hedre noen av våre svært dyktige foredlingsbesetninger. I år stakk Bodil og Torgeir Davidsen (igjen) av med førsteplassen på Duroc! Vidar Bergsholm kom på andreplass (rykket opp fra tredjeplass i fjor!).

 

Leder Kristian Hotvedt holder tale ved bordet 

Norsvin Vestfolds styre takker alle for godt oppmøte på arrangementene som har vært, og ønsker alle en god jul og et godt nytt år!


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag