Kjærlighet til grønt!

Akkurat nå kan du fråtse i norske grønnsaker. På Hoppestad gård i Skien kjøres det på for fullt, nå skal grønnsakene opp av jorda. Bli med på tur i grønnsaksåkeren.
Fra Skien sentrum tar det bare noen minutter å kjøre til Hoppestad gård. Eier og primus motor er Per Arne Hoppestad. Lager, pakkeri og kontor ligger ikke langt unna gården, det er her jeg troppet opp en fin høstdag i september. Planen var å rusle rundt i området og ta noen bilder. Men nei, Telemarks største grønnsaksprodusent har ordnet med guide denne dagen! Anna tok meg med på kjøretur.



Wojciech forklarte meg hvordan maskinen fungerer. Gulrøttene løftes opp av jorda. Da følger det med mye jord og på transportbåndet dunkes en del av jorda av. Før gulrøttene lander i kassene, vris gulrotgresset av. Gresset havner på bakken, pløyes ned senere og blir til næring i jorda.










Her er det plass til litte granne grønnsaker! Gulrøttene er en av grønnsakene på gården som lagres. For å bevare kvaliteten lagres de i kassene de ble høstet i, med jord og med plast rundt. På kjølelageret kan de ligge i over ett år. På den måten kan Hoppestad gård levere gulrot når markedet spør etter det.
Hvem har lyst på ovnsbakte rotgrønnsaker eller kanskje en kremet blomkålsuppe?
Det blir det hos meg, ha en riktig god og grønn helg! 🙂
Turid Stalsberg, rådgiver i Telemark Bondelag

Tusen takk for at vi fikk komme på besøk, Anna og Per Arne.