Innovasjonspris til Berge Godt & Grønt
15.09.16. Gartnerne i Berge Godt & Grønt på Berge langs Kaupangveien i Larvik ble torsdag i forrige uke tildelt Larvikbankens Innovasjonspris på 150 tusen kroner for sitt unike konsept «Levende levert». Gartneriet leverer en salatbukett som kundene kan plante i egen potte eller ute i hagen. Hans Kristian Berge driver salatgartneriet sammen med faren sin Hans Jørgen, fetter Jørgen Berge Moen og en rekke ansatte.
På Berge Godt & Grønt drives det hele tida produktutvikling. Det er landets første flisfyrte gartneri. Snart installeres det et avfukteranlegg, som senker fuktigheten og bruker varmen på nytt. Alt sammen for å spare kostnader. Gartneriet har tre mål under glass.
Prisen er et spleiselag mellom Larvikbanken, Lunds Labradoreksport AS og Thunberg Invest AS. Sistnevnte er firmaet som har utført betongarbeidene i gartneriet.”
Juryens begrunnelse for utmerkelsen kan leses her:
“Berge Godt & Grønt AS v/ Hans Kristian Berge
Dette er en person og virksomhet som har satt seg høye mål om å utfordre sentrale aktører rundt den næringen de representerer. Løsningen han har presentert er et herlig konsept som retter seg mot tydelige livsstilstrender og som har ambisjon om å utvikle nye samarbeidsformer både innenfor næringen, i distribusjon og i kundeopplevelsen. Løsningen innehar både produktinnovasjon, nettverksinnovasjon, konseptinnovasjon og kundeopplevelse.
Bærekraft er et sentralt begrep og vinneren operere i en næring som har stort behov for innovasjon, nemlig landbruket. Lykkes man vil det føre til gode arbeidsplasser i distriktet.”
Fra venstre: Tom Holbein i BIM Partner AS som også fikk en pris, ordfører i Larvik Rune Høiseth, banksjef Trygve Jacobsen i Larvikbanken, Hans Jørgen Berge og Jørgen Berge Moen i Berge Godt & Grønt AS.
Salatbukett av Ekeblad, Rød hodesalat, Fris’e og Rød ekeblad.
Potta er laga av nedbrytbart materiale, maisstivelse, og kan kastes sammen med matavfallet, eventuelt komposteres til ny jord.
Det pakkes crispisalat store deler av året. Her er det Tomasz som skjærer av torvpotta før salaten går inn i pakkemaskinen.
Gartnerne på Berge driver og eksperimenterer med ulike smaksopplevelser. Dette er sukkerertspirer, som er veldig godt på blant annet en mør biff.
Redaksjonen gratulerer med prisen, og takker Olav Nordheim for tekst og bilder!