I frysa er alltid grønnsakene tilgjengelig
I siste utgave av Bondebladet kan du lese mer om Ane Hjetland Holt. Hun er i dag leder for Gartherhallen Industri og er innstilt som 3.vara til styret i Norges Bondelag. Det siste avgjøres på årsmøtet i Norges Bondelag til uka.
Les hele artikkelen i Bondebladet (krever abonnement). Under finner du et lite utdrag og bildene er hentet fra artikkelen;
– Her har vi norsk sesong året rundt, smiler Ane og åpner fryseren. En av skuffene ser nærmest ut som en smågodthylle.
– Det er veldig praktisk. Her kan både vi og ungene plukke det vi vil ha som tilbehør til middag, og det tar bare noen minutter å varme det, sier hun.
Ane er gift med Edvard Freberg, som sammen med sine to brødre driver Brødrene Freberg DA. De har tre gårder, en i Stokke, en på Nøtterøy og en på Lena. Til sammen har de 6000 dekar, rundt 3000 dekar brukes til grønnsaker og resten til korn.
– Det største volumet er sellerirot, i tillegg har vi blant annet hodekål, blomkål, pastinakk og rosenkål, forteller Ane.
I artikkelen er Ane tydelig på at hun ønsker å heve statusen til frosne grønnsaker, og hun gir oss også litt mer innblikk i hvordan det er å jobbe med egen merkevarebygging og svært spesialisert produksjon av grønnsaker.
Les hele artikkelen i Bondebladet (krever abonnement)