Grønnsaker fra Vestfold på menyen i Tyskland


01.02.17. Vestfold var godt representert på årets Grühne Woche, med bonden Bjørge Madsen fra Skjærgaarden gartneri, drikkeprodusent Inger Marie Holten fra Holtens AS, kokk og daglig leder av Namm Trond Anderesen, kokkelærling Eidur Darry Magnussen fra Engø Gård og Bente Molvik fra Færderparken. Med Kristin Løkeberg ( reiseliv og presseansvarlig ) og Alexander Nussbaum fra Kulinariske Væringer ( matansvarlig ) har
vi i tillegg to Vestfoldinger i arbeidsgruppa rundt koordinering og gjennomføring av deltagelsen.


Den internasjonale Grüne Woche ( IGW ) 2017 i Berlin, er et av verdens største mat- landbruk- og reiselivsmesse.

 

Det norske standen feirer 30 årsjubileum i år, og Vestfold var godt representert som en del av Osloregionen. Osloregionen består i tillegg av Oslo, Akershus, Østfold, samt nedre deler av Buskerud, Telemark, Hedmark og Oppland og har blant annen et mål for å vise seg fram som en viktig matregion, både på produksjons- og tilberedningsarena av norsk råvare. 

 

Grühne Woche 2017. 2 kokker og Bjørge.

 

Vestfold blir godt representert av bonden Bjørge Madsen fra Skjærgaarden gartneri, drikkeprodusent Inger Marie Holten fra Holtens AS, kokk og daglig leder av Namm Trond Anderesen, kokkelærling Eidur Darry Magnussen fra Engø Gård og Bente Molvik fra Færderparken.

Med Kristin Løkeberg ( reiseliv og presseansvarlig ) og Alexander Nussbaum fra Kulinariske Væringer ( matansvarlig ) har vi i tillegg to Vestfoldinger i arbeidsgruppa rundt koordinering og gjennomføring av deltagelsen.

 

Det bli gjort en ekstrainnsats dette året for å få ennå mer norske grønnsaker og korn med til Tyskland. Her har bland annen bonden Hans Kristian Berge fra Larvik levert spennende spirer produkter; og BogH bonden Åsmund Bjertnæs fra Nøtterøy har bidratt med minibeter som bli foredlet rett før reisen til Berlin. I tillegg bruker det norske restauranten svanepoteter fra Dag Fredrik Eftedal i Larvik.

 

Grühne Woche 2017. Bjørge og Landbruks- og matminister Dahle

Bjørge Madsen i samtale med Landbruks- og matminister Jon Georg Dale

 

syltet gulbeter fra Bjertnæs og spirer fra Hans Kristian Berge 

   Syltet gulbeter fra Bjertnæs og spirer fra Hans Kristian Berge 

                                                         

 Grüne Woche 2017. Bondelagkokken.

 Bondelagskokken Nils Henning Nisje med Alexander Nussbaum og Gunnar N. Dahl                                                                                                                                             

 

Kulinariske reise

Det er ikke bare nordmenn som ønsker seg mer sunn mat og råvarer med bærekraftig opprinnelse. Gode matopplevelser er viktig for en reise, og Norge har de beste forutsetninger for å lokke utenlandske gjester med ren og spennende lokalmatprodukter som kan nyttes i det flotte norske landskapet.

 

Takk til Alexander Nussbaum for tekst og bilder.

 


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag