Fagkveld med Team Gris i Nortura
24.01.19 Fagmøtet som ble arrangert på Nortura i Tønsberg den 14. januar fikk svært god respons blant svineprodusentene – også Aust-Agder var representert blant de 40 fremmøtte. I tillegg til faglige foredrag var det middag i kantinen (wok med svinekjøtt!). Dette møtet var det første i en møteserie fra Team Gris i Nortura.
Omtrent 40 personer møtte opp
Først holdt Margaret Fosseng fra Felleskjøpet foredrag om hvordan den nye grisen skal fôres fra avvenning til slakt. Her med trykk på “ny gris” – det er virkelig mye som er annerledes, og det arbeides kontinuerlig i fôrbransjen og ute i felt for å finne den beste løsningen for hver enkelt besetning.
Konserndirektør i MER/Nortura, Karin Marie Røhne, tok for seg markedssituasjonen. Som grisemessig fortsatt ser krevende ut.
Utkjøpsordningen er et virkemiddel, og det er fortsatt rom for flere til å melde seg på. Kjøttforbruket er stabilt til fallende – og med den retningen samfunnsdebatten har, er det ingen grunn til å tro at forbruket vil øke.
Takk til Tone Sæter i Nortura for tekst og bilder.