Bruk stemmeretten !


12.09.15. Husk at førstkommende mandag (noen steder også søndag) er det kommune- og fylkestingsvalg .  Selv om vi er så heldige å bo i en fredelig og priveligert del av verden, betyr det noe for din hverdag, og ikke minst for framtidige generasjoner, hvem som styrer i kommunene og fylket. Så bruk stemmeretten din ! Det er ikke alltid politikerne snakker om de sakene du synes er viktig, så valgomater kan
være nyttige for å finne ut mer om hva partiene står for.  Leder i Vestfold Bondelag, Thorleif Müller, vil minne om at det er viktig å stemme på de politikerne som vil ta vare på matjorda.  Han har derfor hatt et leserinnlegg i lokalavisene om dette denne uka. Hele innlegget finner du under “Les mer”


Stem på matjorda 

 

Noen tror at jordene mine er ledig areal. Det er de ikke! Det er mine næringsarealer der jeg dyrker jordbær til deg. Andre bønder i Vestfold dyrker andre ting. Grønnsaker og matkorn til menneskemat, og fôrkorn og grass til husdyra. Til sammen produserer vi mye mat i Vestfold, og gir dermed også grunnlag for mange arbeidsplasser og stor verdiskaping i næringsmiddelindustrien.

 

All matjord er opptatt! Vi bruker den til å produsere mat, og det har vi tenkt å fortsette med. Den matjorda det tar en dag å rive ned med en anleggsmaskin, tar det tusenvis av år å lage. Det er den enkelte kommune og de lokalpolitikerne vi velger som bestemmer hvor det skal bygges.

 

Vi forstår at det må bygges mer til en stadig økende befolkning. Men, flere mennesker trenger også mer mat! Derfor må vi ta vare på matjorda – jordvern er logisk!

 

Gi din stemme til politikere som ikke lar jordvernet tape i konkurranse med andre hensyn! Stem på politikere som tenker fortetting og ser etter andre plasseringer enn dyrka mark når kommunen skal bygge ut! Stem på politikere som prioriterer framtidas matproduksjon!

 

I sin nye jordvernstrategi har regjeringa dessverre lave ambisjoner på vegne av matjorda. Da blir det enda viktigere med tydelige lokalpolitikere. Bruk stemmeretten din i valget, og jeg vil oppfordre deg til å gi din stemme til matjorda!

 

Thorleif Müller

Jordbærbonde og leder i Vestfold Bondelag


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag