Glimt fra bondens hverdag
Nå yrer det av liv i vår region!
Bønder i Vestfold og Telemark har sin travleste tid og legger grunnlaget for maten vi skal spise fremover. Tusen takk!
På gården Norheim i Fyresdal har Janne Lunden Teksle fullt opp med lam, kalver og valper. – Siste va ikkje heilt planlagt, men velkomne æ jau alt liv. Me venter nå 60 lam og 7 kalvar, sier Janne.
Hos Øyvind Bjune i Revetal har de kommet langt. Øyvind forteller at de har kommet i mål med våronna. Nå følger de med på vekstene for å kunne overgjødsle igjen og kjøre de første sprøytene.
I Heddal holder Geir Olav Grini til, han kan melde om at hverdagen går i lamming og våronn. – Lamminga nærmer seg ferdig og våronna var tidlig i år, så det er tid til å nyte våren innimellom, sier han.
Hos Trude Flatland i Vinje har det vært en travel tid med kalving. Trude følger nøye med, er hun ikke i fjøset så overvåkes tegn til nytt liv via mobilen. – Her går matproduksjonen sin vante gang! Snart i mål med årets kalving. No er det bare 5 igjen av 39! sier hun.
Hvem gleder seg vel ikke til bringebæra blir modne!? Hos Siri Kvam-Andersen på Sem beredes nå grunnlaget for sommerens dessert. -Blomsterknoppene er på god vei ut, og det er god vekst i bringebærskuddene kan Siri fortelle.
På Sannesmoen gård i Ulefoss kryr det av lam for tida. – Ja, her er det full fart! kan Ann Kristin Teksle melde om, som også er fruktdyrker.
Vi vil gjerne ha flere bilder!
Send bilde og tekst på e-post til vestfold@bondelaget.no eller telemark@bondelaget.no