Åpen Gård i Hillestad
24.08.14 kl 13.30 I dag er det Åpen Gård fem steder i Vestfold. Botne og Hillestad Bondelag er i gang med sitt arrengement på Løken i Hillestad. Her åpner familen Finden fjøsdørene og lar publikum komme inn å oppleve melkeproduksjon på nært hold. Holmestrands nyeste melkerobot imponerte mange. Både unge og gamle strømmer fortsatt til gården for å se mange slags dyr eller for å møte kjente til
mat og prat.
Familien Finden, Anne Beate og Espen med barna Even og Andreas har åpnet både tunet, låven og fjøset for besøkende. På gården har de et nytt melkefjøs fra 2012 med melkerobot. Her har de ca 40 kuer som produserer 330 000 liter melk i året,dvs nesten 1000 liter melk om dagen! På jordene har de grass til kuene og de produserer korn.
Det var stas å komme inn i fjøest og få se hvordan kuene blir melket i roboten. Dette imponerte mange unger, men også mange eldre som selv har opplevd å melke på gamlemåten.
Både kuene og ungdyrene på Løken kan gå ute på beite. Det var dyr på beite i nærheten av tunet så mange ruslet en tur for å se på dem.
Andre dyr var på besøk på Løken for anledningen. Det er stas å se sauer på nært hold …
…. og enda nærere
Store griser gravde ivrig i den våte jorda.
Åsmund Hagen og Stian Bore fra Bondelaget sørget for at alle dyrene hadde det bra.
Flott å få ri på en ponni nedover beitene.
Ida Kristine Myhre lar mange små få holde og klappe kaniner
Hopping i høyet (halmen) hører også med.
Bygdeungdomslaget var mannsterke på plass og hadde flere runder med motorsag-show. Her ser vi Joachim Røed Hansen, Carl Henrik Gjeldstad, MariusRønning, Ole Jørgen Kalager og Andrea Brekke.
Botne Bygdekvinnelag sørger for mat og drikke. Her er Solveig Munthe, Ingebjørg Simonsen og Berith Røyneberg.
Nils Ole Kalager og Tom Rune Gravninger står for grillinga. Leder i Botne og Hillestad Bondelag, Jan Egil Sølvernes, er fornøyd med tilstrømmingen av folk og den store dugnadsinnsatsen som er gjort i lokallaget for å få dette til. Det er viktig å vise fram matproduksjonen på vanlige gårder, sier han.
Mange har lange tradisjoner med å legge søndagsmiddagen sin til Åpen Gård.