Mange forbrukere og restauranter er opptatt av å bruke lokale råvarer. Det er flott!

Landbruket i Vestfold og Telemark står for et rikt og variert tilbud av mat, tjenester og opplevelser.

Det er kanskje mindre skarpe skiller mellom “lokalmat”, “småskala” og “tradisjonelt produsert” enn mange tror. Lokale produkter blir store (som Vestfold-salaten), og de store bondeide samvirkene (Nortura, TINE) leverer også spesialiteter.

Det aller viktigste er derfor at vi velger å kjøpe mat laget av norske råvarer! Se etter «Nyt Norge»-merket. Da er det garantert norske råvarer.

Er du opptatt av økologisk mat, og ønsker å lære mer kan du ta en kikk på Nofimas økologiprogram; ØkoMat. Programmet gir støtte til kompetanseheving i norske virksomheter som driver produksjon eller foredling av økologiske produkter. Les mer her.

Er du på utkikk etter mat, tjenester og opplevelser som profilerer seg som “fra den lokale bonden” så er det enkleste å lete i noen av portalene som forsøker å samle slike tilbud. Vær derimot oppmerksom på at det også i noen slike portaler kan være aktører som bearbeider importerte råvarer:

Hanen

Bondens Marked

Inatur.no

m.fl

En del tilbydere har naturlig nok også egne nettsider. Under finner du noen av de. Ønsker du en link her også? Tips oss i redaksjonen