Fant du ikke det du lette etter, prøv et nytt søk
Kategori: Nyheter
KSL fyller 25 år !
01.08.19. Kvalitetssystemet for landbruket (KSL) er vår helt egne revisjonsordning for å sikre trygg god norsk mat. Ordningen fyller 25 år i år og i ukas landbrukspod kan du høre KSL-sjef Tom Roterud og revisor Anne Grete Stabekk intervjues om hvordan ordninga fungerer for bonde og forbruker, og hva som kan gjøres bedre i framtida. Les
mer hos Norges Bondelag.
Betydningen av sort for skallkvalitet av potet
03.08.19. Hvorfor fokus på skallkvalitet? Forbrukerne ønsker feilfrie poteter uten «skjønnhetsfeil», som overflateskurv og flassing, og gjerne også blanke poteter med fin farge. For å konkurrere utseendemessig med importerte poteter blir slike egenskaper også vektlagt mer for norskproduserte poteter. Et nylig avsluttet prosjekt (Økt konkurransekraft for norske poteter) har undersøkt betydningen av dyrkingssted (jord/klima),
sort, dyrkingsteknikk og innlagringsstrategi på utseende av poteter. Les mer hos Fagforum Potet.
Hva er egentlig bærekraftig matproduksjon?
05.08.19. Mange forbrukere sier de er opptatt av bærekraftig produsert mat. Men, hva er egentlig bærekraftig matproduksjon? – Mange tror at bærekraft bare handler om klima. Det er feil. Bærekraft handler like mye om sosiale og økonomiske forhold, sier administrerende direktør i Norsk Landbrukssamvirke, Ola Hedstein. Les
mer på landbruk.no
Müller på Landbrukspodden: Hvordan får vi vekst i grøntnæringa?
25.07.19. Kun halvparten av grønnsakene på norske middagbord kommer fra Norge. Hva skal til for å øke norskandelen av frukt og grønt og hva inneholder den nye vekstpakken til grøntnæringa? Elisabeth Morthen, daglig leder i Gartnerhallen, og Thorleif Müller, bærbonde og leder av Vestfold Bondelag gir oss svaret
i ukas episode av Landbrukspodden
Kan du kuvett-reglene?
08.07.19 I sommer skal både folk og dyr ut og nyte naturen. For å unngå konflikter og ulykker lanserer friluftslivs- og bondeorganisasjoner kuvettregler. Dette har NRK Vestfold tatt tak i og de har intervjuet bonde i Larvik, Elisabeth Irgens Hokstad.
Les om kuvett-reglene hos Norges Bondelag
Sommerprat med Olaug Bollestad
11.07.19. I januar ble Olaug Bollestad utnevnt til landbruks- og matminister. Siden den gang har det gått slag i slag, med jordbruksforhandlinger, klimaforhandlinger, dyrevelferd og pelsdyrforbud. Landbrukspodden spør ministeren hvordan det har vært å sitte i statsrådsstolen så langt? Les mer hos Norges Bondelag.
Lønnsomt med økokorn
13.07.19. For Sverre Lang-Ree på Stange i Hedmark gir økologisk korndyrking 500 kroner høyere dekningsbidrag per dekar enn konvensjonell produksjon. Sverre Lang-Ree mener langt flere burde finne det aktuelt å dyrke økokorn. Han peker på tre forutsetninger for å lykkes: tilgang på husdyrgjødsel og egnet jord, samt interesse. Les
mer hos NLR Økologisk.
Norsk Rødt Fe er viktig for en av verdens største økologiske melkeprodusenter
15.07.19. Norsk Rødt fe har blitt en viktig del av økologisk melkeproduksjon i USA. – Den norske kua hjelper oss til å redusere kostnader, holde oss effektive og konkurransedyktige i et tøft marked, sier melkeprodusent Josh Hoffman. Les
mer på landbruk.no
Bygdeungdomslaget inviterer til veteranfest !
09.07.19. NBUs landsstevne arrangeres i år i Vestfold, på Hof skole. I den anledning vil bygdeungdomslaget invitere tidligere BU’ere til en Veteranfest lørdag 20. juli! Vorspillet starter i gymsalen på Hof skole Kl 17.00 etter en titt på bygdedagen. Veteranene tilbys i år et eget campingområde, så dersom du ønsker kan du ta med deg campingvogn/telt mot et lite pristillegg. Invitasjon og påmeldingsinfo
her. Påmelding innen 13.07.
Skjærgaarden Gartneri utvikler sprøytefrie metoder – Bollestad imponert!
23.07.19. Mat- og landbruksminister Olaug Bollestad (KrF) fikk tidligere i år æren av å åpne det nye prøvefeltet hvor Skjærgaarden Gartneri skal bruke metoden de har utviklet i mange år, kalt regenerativt jordbruk. Lykkes de vil verken sprøytemidler eller kunstgjødsel brukes. – Nøkkelen ligger
i mengden organisk materiale i jorda, forteller Bjørge Madsen til Dagbladet
Hva Gartnerhallens produsenter har å by på av fantastiske norske råvarer
27.07.19. I juli har Gartnerhallen, BAMA og Nyt Norge rullet ut årets sommerkampanje som viser hva Gartnerhallens produsenter har å by på av fantastiske norske råvarer i sesong. Kampanjen er en del av Gartnerhallens strategi for å øke preferansen for norsk og dermed øke norskandelen i handlekurven, kan vi lese på Gartnerhallen.no