Fant du ikke det du lette etter, prøv et nytt søk
Kategori: Nyheter
Dyrsku`n i Seljord
Denne helga er det Dyrsku`n i Seljord med mange utstillere og aktiviteter.
Her ser du hva som skal foregår i Landbruksteltet.
All informasjon om årets Dyrsku`n finner du på nettsiden deres.
Åpen gård, Ramnes Bondelag
Velkommen til Åpen Gård på Bygdetunet Brår, Brårvn. 38, Ramnes lørdag 24. og søndag 25. august:
Kontaktperson: Øyvind Bjune, 90167842
Arr: Ramnes Bondelag i samarbeid med Ramnes Historielag
- Utstilling av forskjellig dyr
- Natursti
- Hopping i høyet
- Kjøring og ridning med hester
- Hestevandring og veteranpløying med traktor
- Mange salgsboder og salg av ferske grønnsaker
- Salg av bakerovnsbrød, grøt, suppe og vafler
- Fylkeskvalifisering til NM i potetskrelling
- Tunsberg Leikaring
- Brår-mesterskap i pløying med hest (kun lørdag)
https://www.facebook.com/events/643328242759351/
Skjærgårdsmatkonferansen 2019
Vi ønsker deg velkommen til Skjærgårdsmatkonferansen 2019 – en konferansen for matglede og gode diskusjoner.
Konferansen skal omhandle matglede, men vi må også legge til grunn den kunnskapen som foreligger og forholde oss til retningslinjer for sunt kosthold. I tillegg til fullspekket program med gode foredragsholdere, vil dette også være en arena for diskusjoner og nettverksbygging. Fredag 30. og 31.08. vil det også være Matfest på Lindahl plan (utenfor hotellet) med flere lokale produsenter.
Konferansen skal også være for forbrukeren. Det vil bli debatter, foredrag og diskusjoner rundt det brennhete og viktige temaet; mat, bærekraft og helse. Om hvordan vi kan «nudge» forbrukeren (påvirke forbrukeratferd/dytte forbruker i riktig retning) til å velge sunnere alternativ og hva matvarekjedene kan bidra med for å få dette til. Hva koster det samfunnet med behandling av livsstilssykdommer?
Samt hvordan skape fremtidens forbruker gjennom kunnskap og forebygging. Hvordan redusere matsvinn og dra nytte av hverandre på tvers av bransjene osv. Tema er stort og derfor engasjerer vi fagmiljø, næring, bønder, beslutningstakere, produsenter og forbrukere til å diskutere maten vi spiser.
Dette blir garantert en «påfyll-dag»!
Kort om prosjektet Skjærgårdsmat
Skjærgårdsmat er etablert for å bli en betydelig arena og bidragsyter til å fremme bærekraftig landbruk, matproduksjon og god folkehelse nasjonalt. Vi ønsker å etablere Vestfold som et foregangsfylke på hvordan lokale ressurser og tiltak kan bidra til å løse nasjonale utfordringer. Sammen vil vi kunne bidra til endring i matvaner og økt matglede hos barn og unge og dermed skape
fremtidens forbruker.
Prosjektet er delt i 3:
- Delprosjekt 1: Nasjonal konferanse – Skjærgårdsmatkonferansen
- Delprosjekt 2: Matfest
- Delprosjekt 3: Sunnere mat til barn og unge gjennom løpende initiativ
Skjærgårdsmatkonferansen 2019 – oppdatert program
Praktisk informasjon
Quality Hotel Tønsberg fredag 30.08.19. Kl. 0830-ca 1530
Vertskap: GreeNudge Health AS.
Konferansier og fagansvarlig: Seksjonsoverlege Samira Lekhal.
Prosjektleder konferanse: Prosjekt- og forskningskoordinator Linda Mathisen.
Konferansen er gratis.
Lunsj blir servert av BareBarista.
HealthTalk vil dekke store deler av dagen.
Meld deg på her:
https://response.questback.com/sykehusetivestfold/idhxvisiw8
Håper vi sees til en flott konferansedag på Tønsberg brygge J
Med vennlig hilsen
Skjærgårdsmat og GreeNudge Health