Fant du ikke det du lette etter, prøv et nytt søk

Kategori: Nyheter


Oppdatert dyrkingsveiledning for åkerbønner

Økologiske poteter på Sykehuset i Vestfold

GODT NYTT ÅR!

God Jul fra redaksjonen i Grønt FagsenterEt begivenhetsrikt år nærmer seg slutten. Redaksjonen takker for godt samarbeid og ønsker alle et godt nytt år!

Bakerovnsbrødbaking hos Leif Arne Asbjørnrød

01.01.14. Det bakes for lite brød i verden. Men en av dem som bidrar med brødbaking er Leif Arne Asbjørnrød i Hedrum. Den gamle bakerovnen på gården er i bruk i dagene før jul. Kunnskapen i bruken av bakerovnen lærte han av sin bestemor. Bakerovnen har plass til 26 brød. Hvert brød trenger korn fra en kvadratmeter matjord, skriver Olav Nordheim

Fylkesmann Erling Lae skal lede landbruksforskning

Landbruksministeren: Vi må snakke opp landbruket

Tips til julematen

De beste fortsetter som gode

Kjære samvirkebønder

Reduser slaktevekta fra nyttår!

Matsikkerhet har fokus i EU’s forskings- og innovasjonsprogram Horizon 2020

23.12.13. Fylkesleder Hans Edvard Torp og org sjef Elin Røed fra Vestfold Bondelag deltok på Forskningsrådets seminar om Horizen 2020 på Bakkenteigen. Målet med seminaret er å få flere norske bedrifter og institusjoner til å søke om midler gjennom EU til forskning og innovasjon. Forskningen i EU skal bli drevet av samfunnsutfordringer, og matsikkerhet og grønn energi er i fokus.

1. juledagstradisjoner

25.12.13. Julen er full av tradisjoner- men de varierer rundt i verden. Første juledag er dagen da man i vestlig kristendom markerer Jesu Kristi fødsel. I mange land er derfor første juledag den dagen hvor man åpner julegaver. Det er også dagen for julemåltidet i mange land, spesielt i katolske land.
I Norge er første juledag gjerne en hviledag etter juleaften. Primstavsmerket for juledag var gjerne et drikkehorn. Det var tradisjon for «å drikke jul», og en slant ble gjerne gitt til tuntreet for å blidgjøre de underjordiske. Les mer på Wikipedia

Klart for en elektronisk fremtid

Bestemors fløtekranser

Velkommen til Blånissejul 2013!

Vellykket konvertering

16.12.13. I dag kl 10 ble www.grontfagsenter.no flyttet over på ny plattform. -Det er alltid spennende når nettsider skal konverteres, men tilbakemeldingene så langt tyder på at dette har gått bra, sier Vidar P. Andresen og oppfordrer folk til å si i fra hvis de opplever noe annet. Her demonstrerer Andresen de nye sidene til Vestfold Bondelag, som hadde styremøte mens konverteringen skjedde.

Importert kjøtt og fôr er ikke klimavennlig

17.12.13. Det må være lønnsomt å bruke gras og norsk korn. Slik kan et godt mat- og klimatiltak lyde, skriver Ragna Kronstad på NRK Ytring. 

Et mer bærekraftig forslag fra Miljødirektoratet ville være å redusere kjøttforbruk totalt som også forskere ved SIFO konkluderer med.  Miljødirektoratet har nylig konkludert med at vi må spise mer kylling og svin for å redde klima, fordi storfekjøtt er det minst ressurseffektive, med størst utslipp per kilo kjøtt. Men for en kortslutning!

Utstrakt bruk av biologisk plantevern i veksthus

Ingen avklaringer i Listhaug-møte

3150 bondelagsmedlemmer i Vestfold

19.12.13. Her får en fornøyd org.sjef Elin Røed bekreftet at Vestfold Bondelag har nådd målet om 3150 medlemmer innen utgangen av 2013. -Takket være god innsats fra mange som har vervet i høst, understreker hun!

Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag