Fant du ikke det du lette etter, prøv et nytt søk
Kategori: Nyheter
Fylkesmann Erling Lae skal lede landbruksforskning
21.12.13. Landbruks- og matdepartementet har oppnevnt fylkesmann Erling Lae til ny leder av styret for Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter og styret for forskningsmidler over Jordbruksavtalen. Med et samlet budsjett i 2014 på 203 millioner kroner er disse styrene viktige for kunnskapsutvikling og innovasjon i landbruket og i næringsmiddelindustrien. Les
mer hos LMD
Tips til julematen
22.12.13. MatPrat.no har laget en egen side for matnyttige tips og oppskrifter for julemat. Få inspirasjon og les tipsene på matpratjul.no
Kjære samvirkebønder
24.12.13. Ikke gi opp! Vi skal kjempe for framtiden for norsk landbruk og matindustri, skriver styreleder i Norsk Landbrukssamvirke Sveinung Svebestad i sin julehilsen på Landbruksbloggen
1. juledagstradisjoner
25.12.13. Julen er full av tradisjoner- men de varierer rundt i verden. Første juledag er dagen da man i vestlig kristendom markerer Jesu Kristi fødsel. I mange land er derfor første juledag den dagen hvor man åpner julegaver. Det er også dagen for julemåltidet i mange land, spesielt i katolske land.
I Norge er første juledag gjerne en hviledag etter juleaften. Primstavsmerket for juledag var gjerne et drikkehorn. Det var tradisjon for «å drikke jul», og en slant ble gjerne gitt til tuntreet for å blidgjøre de underjordiske. Les mer på Wikipedia
Velkommen til Blånissejul 2013!
27.12.13. Kan vi oppsummere denne bloggen til noe som helst? Ja, jeg tror det. Skuffelse er stikkordet. Jeg må avslutte der jeg begynte. Jeg er så skuffet over Høyre. Jeg har stemt Høyre i hele mitt liv, mine forfedre har stemt Høyre. Jeg trodde Høyre tok norsk landbruk på alvor skriver Lise Thorsø Mohr i dette blogginnlegget.
Importert kjøtt og fôr er ikke klimavennlig
17.12.13. Det må være lønnsomt å bruke gras og norsk korn. Slik kan et godt mat- og klimatiltak lyde, skriver Ragna Kronstad på NRK Ytring.
Et mer bærekraftig forslag fra Miljødirektoratet ville være å redusere kjøttforbruk totalt som også forskere ved SIFO konkluderer med. Miljødirektoratet har nylig konkludert med at vi må spise mer kylling og svin for å redde klima, fordi storfekjøtt er det minst ressurseffektive, med størst utslipp per kilo kjøtt. Men for en kortslutning!