Fant du ikke det du lette etter, prøv et nytt søk
Kategori: Nyheter

Klimavennlig landbruk er å utnytte våre nasjonale ressurser
03.05.14. Matproduksjonen i Norge må økes, men fremtidens matforsyning må sees i lys av nåværende og fremtidige klimaendringer, ikke bare i Norge, men i resten av verden. Og være klimavennlig og bærekraftig!
Her kan du lese om hvordan dette er hensyntatt i bøndenes krav i årets jordbruksoppgjør

Hvordan steke biffen?
04.05.14. Det finnes et utall gode oppskrifter noen tastetrykk unna på internett. Det er allikevel ikke alltid like lett å lage og tilberede maten riktig… På Matprat.no har de lagt ut ulike videoer som viser dette.
Her kan du blant annet se hvordan du steker biffen for å få den saftig og god

Meget stor skogbrannfare
04.05.14. Vi minner igjen om at det nå er meget stor skogbrannfare i Vestfold. Og indeksen for skogbrannfare utarbeidet av Meteorologisk institutt stiger stadig.
– Etter uker uten nedbør, går brannvaktflyet på vingene over Vestfold fra og med denne helga, sier stedfortredende brannsjef Jon Olav Vagle i Larvik brannvesen.
Les mer om brannberedskapen og brannvaktflyet til Østlands-Posten

Dyre vesker og billig mat
07.05.14 Leder i Norges Bygdekvinnelag, Kathrine Kleveland fra Vestfold, og leder i Norges Bygdeungdomslag, Gunn Jorunn Sørum, har skrevet en kronikk om matpriser “Dyre vesker og billig mat”. Dette innlegget har stått i mer enn 20 aviser landet rundt. Samtidig som luksusvarer blir en større del av hverdagen vår, er så mange opptatt av at maten er så dyr, at det nesten blitt en frase. – Faktum er at vi bruker ikke mer enn 11% av lønna vår
på mat i Norge, noe som er betydelig lavere enn de fleste andre europeiske land, sier de to profilerte damene.
Les kronikken “Dyre vesker og billig mat” hos Norges Bygdekvinnelag

Påskelam- i ovn eller gryte
20.04.14. Det møreste og saftigste lammekjøttet får du ved å langtidssteke, eller koke kjøttet. Med kjøttet i ovnen eller i gryta, på svak varme i timevis, får du tid til hyggelige påskeaktiviteter mens kjøttet gjør seg ferdig. Les mer på Matoppskrift.no

Åpen Frokostklubb til torsdag
21.04.14. VestfoldMat SA minner om FROKOSTKLUBBEN i Handelens Hus i Tønsberg torsdag 24. april. På dette møtet vil det bli informasjon om det nyoppstartende Bondens marked i Vestfold. Vi får også besøk av MATMERK, som vil presentere hvordan de kan bidra til å bl.a. utvikle markedskompetansen hos produsentene.
Velkommen til nytrukket kaffe og ferskt, lokalt bakverk – kl 0830!

Bondens Marked i Tønsberg til lørdag
01.05.14. Nye og gamle medlemmer av Bondens Marked Vestfold, samt gjesteprodusenter ønskes velkommen til prøvemarked i Tønsberg 3. mai og 7. juni. Det er ekstra hyggelig om produsenter fra andre Bm finner tid til å besøke oss i Vestfold. Vi har tidligere vært kjent for å ha bra omsetning på markedene, så muligheten bør absolutt være til stede for et godt Bondens marked, skriver Vestfold
Mat på sine hjemmesider

Skuffende holdning til jordvern i Sandefjord
22.04.14. Det er skuffende at Sandefjord kommune spiller inn nye matjordarealer ut over det som er avklart i RPBA og at de allerede ved første rullering etter vedtatt RPBA forsøker å bygge ned så mye av matjorda på innsiden av den langsiktige utviklingsgrensen. Alt arbeid som er lagt ned i RPBA kan være forgjeves hvis kommunen får godkjent sin kommuneplan, skriver Jordvern
Vestfold i sin uttalelse

En stor seier for jordvernet før påske!
22.04.14. En samlet næringskomité på Stortinget ble før påske enige om at det skal utarbeides en strategi for å styrke jordvernet. Det var Venstre som fremmet forslaget og NRK har hatt intervju med en fornøyd saksordfører Line Henriette Hjemdal (KrF) og leder
i Naturviterne

Nytt nettsted for skoghelse
23.04.14. Skog og landskaps nye web-tjeneste, Skoghelse, er et nettsted med informasjon og faktakunnskap om sopp og insekter som har betydning for skoghelse. Nettstedet består av bilder av sopp og insekter som er relatert til skoghelse (skogskader) med tilhørende kvalitetssikret tekst som er skrevet av kompetente fagfolk. Les mer hos Skog og landskap

Nyt norsk mat !
23.04.14. – Vi vil at norske kyr skal spise norsk gras. Men da må regjeringen forstå at kraftfôrfritt jordbruk ikke oppstår av seg selv med den politikken de fører, skriver Brita Skallerud. – Ta en titt i kjøleskapet. Hvor kommer all maten egentlig fra? Norges Bondelag bruker tall på selvforsyningsgraden som inkluderer fôrimport og fisk. Det betyr at ca 60 % av innholdet i ditt kjøleskap er importert. Det betyr at den norske kua
spiser mer norsk mat enn gjennomsnittsnordmannen, fortsetter Skallerud. Les mer hos Norges Bondelag.