Fant du ikke det du lette etter, prøv et nytt søk
Kategori: Nyheter

Skjøtsels- og beiteseminar på Tjøme 22. mai.
19.05.14. Oslofjordens Friluftsråd inviterer til skjøtsels- og beiteseminar på Rica Havna Hotell på Tjøme torsdag 22. mai. Påmelding 19.05. til oslofjf@online.no
Tilsvarende seminar har samlet mange engasjerte deltagere, og det har vært gode diskusjoner. På Tjøme gås det konkret til verks, med befaring og praktiske eksempler i det flotte landskapet i Moutmarka. Det skal sees framover på hvordan det skal jobbes videre for et åpent landskap rundt fjorden. Se hele invitasjonen her: Beiteseminar Tjøme

En liten bedring i markedet for gris
13.05.14. Nortura melder på sine nettsider at en oppdatert prognose for 2014 nå viser en liten bedring i markedssituasjonen for gris.
Salget har vært bedre i 1. tertial enn prognosert, og signalene fra markedet tyder også på en bedring for året totalt sett.
For de andre dyreslagene er situasjon om lag uendret fra forrige prognose. Les mer hos Nortura.

Tips for smidig overgang til beitesesongen
14.05.14. Kyr vil ha stabilitet i fôringa for å kunne fungere optimalt og produsere mye melk av god kvalitet og samtidig høyt innhold av fett og protein. Det er ikke uten grunn at mange besetninger sliter med å holde oppe både ytelsen og melkekvaliteten i beitesesongen. Fagspesialist Fòring, Erik Brodshaug kommer med noen nyttige tips på TINEs hjemmesider.

Fagskolestudiet Driftsledelse gartner og grønt er godkjent, så nå er det bare å søke!
30.04.14. Det siste året har grøntnæringa, Gjennestad Gartnerskole og Statens Fagskole på Vea samarbeidet om å utvikle et fagskoletilbud innen Driftsledelse gartner og grønt. Studiet er nå formelt godkjent og skolene er klare for å ta i mot søkere!
Hovedmålsetningen er å videreutdanne gartnere og andre innen grøntbransjen til dyktige håndverkere og mellomledere med spesialkompetanse. Fagskoleutdanningen er lagt opp som et toårig deltidsstudium der undervisningen er på Vea det første året og på Gjennestad videregående skole det andre året, skriver Statens Fagskole Vea på sine
hjemmesider

VestfoldMeny er lansert!
09.05.14. I hele vinter har kjøkkensjefene på Quality Tønsberg, Farris Bad og Rica Park Hotell i Sandefjord jobbet sammen med matnestor Edgar Ludl og Vestfold Mat for å utarbeide menyer basert på lokale råvarer i Vestfold.

Grubbing?
02.05.14. Det er både ulemper og fordeler med å grubbe. Det første du uansett bør gjøre er å vurdere behovet for dette tiltaket og om du velger å gjøre det, utføre arbeidet i riktig dybde og under laglige forhold, skriver NLR Viken i en fagartikkel om grubbing

Tilbakeblikk på aksjoner i 2012
11.05.14 Gjennom hele helga har det forgått forhandlinger i jordbruksoppgjøret. Fylkeslaget og alle lokallaga i Vestfold er i beredskap i tilfelle det skulle bli brudd. Mens vi venter gir vi her et tilbakeblikk på en av aksjonene fra 2012. Da lagde Vestfold-bøndene en kjempesykkel av traktorer og rundballer i forbindelse med sykkelrittet Tour of Norway. Det kan være til inspirasjon, og minner oss på hva vi kan få til når vi jobber sammen.

Klimavennlig landbruk er å utnytte våre nasjonale ressurser
03.05.14. Matproduksjonen i Norge må økes, men fremtidens matforsyning må sees i lys av nåværende og fremtidige klimaendringer, ikke bare i Norge, men i resten av verden. Og være klimavennlig og bærekraftig!
Her kan du lese om hvordan dette er hensyntatt i bøndenes krav i årets jordbruksoppgjør

Hvordan steke biffen?
04.05.14. Det finnes et utall gode oppskrifter noen tastetrykk unna på internett. Det er allikevel ikke alltid like lett å lage og tilberede maten riktig… På Matprat.no har de lagt ut ulike videoer som viser dette.
Her kan du blant annet se hvordan du steker biffen for å få den saftig og god