Fant du ikke det du lette etter, prøv et nytt søk
Kategori: Nyheter

Tips for smidig overgang til beitesesongen
14.05.14. Kyr vil ha stabilitet i fôringa for å kunne fungere optimalt og produsere mye melk av god kvalitet og samtidig høyt innhold av fett og protein. Det er ikke uten grunn at mange besetninger sliter med å holde oppe både ytelsen og melkekvaliteten i beitesesongen. Fagspesialist Fòring, Erik Brodshaug kommer med noen nyttige tips på TINEs hjemmesider.

Det kan bli lite egg i butikkene
15.05.14. Etter bruddet i jordbruksforhandlingene har det vært spontane aksjoner over hele landet. Også i Vestfold har det vært stor aktivitet. Torsdag trappes de sentrale aksjonene opp, og for å vise at norsk mat i butikkhyllene ikke er en selvfølge, har bondelaget blokkert eggpakkeriene i dag. Det kan dermed bli lite egg i butikkene framover. Med 17. mai-helg rett rundt hjørnet, kan det være lurt å ta en tur i butikken
å kjøpe litt ekstra. Les mer hos Norges Bondelag. Bilder og omtale av blokkadene rundt om i landet her.

Mange positive tilbakemeldinger og medlemsvekst
16.05.14. – Landbruksministeren sier vi skremmer våre medlemmer. Sannsynligvis er det hun som skremmer bonden, sier Per Skorge i Norges Bondelag. Norges Bondelag har fått 60 nye medlemmer det første døgnet fra bruddet i jordbruksforhandlingene var et faktum. Kun 1 har meldt seg ut. Også i Vestfold opplever vi mange positive reaksjoner og henvendelser fra folk flest som ønsker å uttrykke sin støtte. Les mer hos Norges
Bondelag

Klimavennlig landbruk er å utnytte våre nasjonale ressurser
03.05.14. Matproduksjonen i Norge må økes, men fremtidens matforsyning må sees i lys av nåværende og fremtidige klimaendringer, ikke bare i Norge, men i resten av verden. Og være klimavennlig og bærekraftig!
Her kan du lese om hvordan dette er hensyntatt i bøndenes krav i årets jordbruksoppgjør

Hvordan steke biffen?
04.05.14. Det finnes et utall gode oppskrifter noen tastetrykk unna på internett. Det er allikevel ikke alltid like lett å lage og tilberede maten riktig… På Matprat.no har de lagt ut ulike videoer som viser dette.
Her kan du blant annet se hvordan du steker biffen for å få den saftig og god

Meget stor skogbrannfare
04.05.14. Vi minner igjen om at det nå er meget stor skogbrannfare i Vestfold. Og indeksen for skogbrannfare utarbeidet av Meteorologisk institutt stiger stadig.
– Etter uker uten nedbør, går brannvaktflyet på vingene over Vestfold fra og med denne helga, sier stedfortredende brannsjef Jon Olav Vagle i Larvik brannvesen.
Les mer om brannberedskapen og brannvaktflyet til Østlands-Posten

Dyre vesker og billig mat
07.05.14 Leder i Norges Bygdekvinnelag, Kathrine Kleveland fra Vestfold, og leder i Norges Bygdeungdomslag, Gunn Jorunn Sørum, har skrevet en kronikk om matpriser “Dyre vesker og billig mat”. Dette innlegget har stått i mer enn 20 aviser landet rundt. Samtidig som luksusvarer blir en større del av hverdagen vår, er så mange opptatt av at maten er så dyr, at det nesten blitt en frase. – Faktum er at vi bruker ikke mer enn 11% av lønna vår
på mat i Norge, noe som er betydelig lavere enn de fleste andre europeiske land, sier de to profilerte damene.
Les kronikken “Dyre vesker og billig mat” hos Norges Bygdekvinnelag