Fant du ikke det du lette etter, prøv et nytt søk
Kategori: Nyheter
Dyre vesker og billig mat
07.05.14 Leder i Norges Bygdekvinnelag, Kathrine Kleveland fra Vestfold, og leder i Norges Bygdeungdomslag, Gunn Jorunn Sørum, har skrevet en kronikk om matpriser “Dyre vesker og billig mat”. Dette innlegget har stått i mer enn 20 aviser landet rundt. Samtidig som luksusvarer blir en større del av hverdagen vår, er så mange opptatt av at maten er så dyr, at det nesten blitt en frase. – Faktum er at vi bruker ikke mer enn 11% av lønna vår
på mat i Norge, noe som er betydelig lavere enn de fleste andre europeiske land, sier de to profilerte damene.
Les kronikken “Dyre vesker og billig mat” hos Norges Bygdekvinnelag
Jobber minst for maten
08.05.14 En årlig prisundersøkelse viser at nordmenn er blant de som må jobbe minst for maten i Europa. I Norge trenger vi kun å jobbe 1 time og 48 minutter for å ha råd til en ukes forbruk av mat. I Østerrike må de til sammenligning jobbe 3 timer og 39 minutter for den samme matkurven. Denne undersøkelsen har vært tema i flere medier denne uka. Både VG og Dagens Næringsliv har hatt oppslag om at nordmenn
jobber minst for maten.
Fagskolestudiet Driftsledelse gartner og grønt er godkjent, så nå er det bare å søke!
30.04.14. Det siste året har grøntnæringa, Gjennestad Gartnerskole og Statens Fagskole på Vea samarbeidet om å utvikle et fagskoletilbud innen Driftsledelse gartner og grønt. Studiet er nå formelt godkjent og skolene er klare for å ta i mot søkere!
Hovedmålsetningen er å videreutdanne gartnere og andre innen grøntbransjen til dyktige håndverkere og mellomledere med spesialkompetanse. Fagskoleutdanningen er lagt opp som et toårig deltidsstudium der undervisningen er på Vea det første året og på Gjennestad videregående skole det andre året, skriver Statens Fagskole Vea på sine
hjemmesider
VestfoldMeny er lansert!
09.05.14. I hele vinter har kjøkkensjefene på Quality Tønsberg, Farris Bad og Rica Park Hotell i Sandefjord jobbet sammen med matnestor Edgar Ludl og Vestfold Mat for å utarbeide menyer basert på lokale råvarer i Vestfold.
Grubbing?
02.05.14. Det er både ulemper og fordeler med å grubbe. Det første du uansett bør gjøre er å vurdere behovet for dette tiltaket og om du velger å gjøre det, utføre arbeidet i riktig dybde og under laglige forhold, skriver NLR Viken i en fagartikkel om grubbing
Tilbakeblikk på aksjoner i 2012
11.05.14 Gjennom hele helga har det forgått forhandlinger i jordbruksoppgjøret. Fylkeslaget og alle lokallaga i Vestfold er i beredskap i tilfelle det skulle bli brudd. Mens vi venter gir vi her et tilbakeblikk på en av aksjonene fra 2012. Da lagde Vestfold-bøndene en kjempesykkel av traktorer og rundballer i forbindelse med sykkelrittet Tour of Norway. Det kan være til inspirasjon, og minner oss på hva vi kan få til når vi jobber sammen.
Klimavennlig landbruk er å utnytte våre nasjonale ressurser
03.05.14. Matproduksjonen i Norge må økes, men fremtidens matforsyning må sees i lys av nåværende og fremtidige klimaendringer, ikke bare i Norge, men i resten av verden. Og være klimavennlig og bærekraftig!
Her kan du lese om hvordan dette er hensyntatt i bøndenes krav i årets jordbruksoppgjør
Hvordan steke biffen?
04.05.14. Det finnes et utall gode oppskrifter noen tastetrykk unna på internett. Det er allikevel ikke alltid like lett å lage og tilberede maten riktig… På Matprat.no har de lagt ut ulike videoer som viser dette.
Her kan du blant annet se hvordan du steker biffen for å få den saftig og god
Meget stor skogbrannfare
04.05.14. Vi minner igjen om at det nå er meget stor skogbrannfare i Vestfold. Og indeksen for skogbrannfare utarbeidet av Meteorologisk institutt stiger stadig.
– Etter uker uten nedbør, går brannvaktflyet på vingene over Vestfold fra og med denne helga, sier stedfortredende brannsjef Jon Olav Vagle i Larvik brannvesen.
Les mer om brannberedskapen og brannvaktflyet til Østlands-Posten
Landbruksbarometeret presenteres tirsdag
26.04.14. AgriAnalyse inviterer til frokostmøte med lansering av Landbruksbarometeret tirsdag 29. april i Oslo. Landbruksbarometeret lanseres for første gang i år, og er en samla framstilling av norsk landbruks løpende utvikling. Det synliggjør omfanget av næringen for å vise hva landbruket bidrar med i samfunnsøkonomien. I tillegg undersøkes utviklingen i bondens forventinger og oppfatning av egen situasjon. AgriAnalyse tar tempen
på norsk landbruk! Påmeldingsfrist mandag 28.04. Les mer hos Agrianalyse.
Årets første turpasstur i Tønsbergdistriktet
27.04.14. Våronna er i full gang, men for dem som har tid til å ta seg litt fri på søndag, kan vi anbefale Tønsberg og Omegn Turistforening turpasstur på Hvasser søndag 27. april, start mellom kl. 09 – 12. Det er to løyper med to forskjellige startplasser: Den lange løypa har parkering på p-plassen ved Lilleskagen, og den korte løypa har parkering ved Fynsletta. Turen går via Tjønneberget, hvor det er stempling,
og hvor det selges vafler og kaffe. Les mer hos Tønsberg og Omegns Turistforening.