Fant du ikke det du lette etter, prøv et nytt søk
Kategori: Nyheter

Åpen Gård i Våle og Sande denne helga
05.09.14. Årets Åpen Gård arrangement har vært en kjempesuksess med over 15 000 besøkende bare i Vestfold. Har du av en eller annen grunn ikke fått besøkt Åpen Gård? I så fall er det siste mulighet nå i helga, i Våle og i Sande.
Les mer om Åpen Gård i Sande på lørdag
Les mer om Åpen Gård i Våle på lørdag og søndag

Geir Skeie viser hvordan man lager god saus på 5 min
07.09.14. Det er helg, og for mange betyr det ekstra god mat. Nå forteller mesterkokk Geir Skeie hvordan du kan lage en perfekt saus på fem minutter. Uten å bruke ferdigsaus. -Folk vet ikke hvordan man gjør det, og de tror gjerne at det å lage en saus fra bunnen av tar lang tid og krever mange ulike råvarer. Det gjør det ikke, sier Skeie til NRK
Vestfold

Skjærgaardsløk i delfinale til Det norske måltid
02.09.14. Delfinalen i Det Norske Måltid vil finne sted på Matstreif i Oslo den 12. og 13. september. Kristin Stenersen og Bjørge Madsen fra Skjærgaarden Gartneri i Åsgårdstrand er nominert med sin Skjærgaardsløk.

Larviks første melkerobot
03.09.14. –Jeg måtte ta valget å satse, ellers ville jeg blitt akterutseilt. Da var det ikke annet å gjøre enn å bygge om til løsdriftsfjøs og investere i melkerobot.
Det sier 35-årige Arne Martin Malerød på gården Øvre Breidal ved Lysebo i Hedrum.
Les mer om investeringen og Larviks første melkerobot i Østlandsposten

Markdag 28.08. om jordløsning
27.08.14. NLR Viken har startet et agronomiprosjekt som finansieres av Fylkesmannen i Vestfold. Det har blitt anlagt et større forsøk på Bjune i Re som tar for seg ulike veksters evne til å løsne jorda, samt ulike tidspunkt for mekanisk jordløsning. Torsdag 28. august kl 09.00 blir det arrangert markdag for å se på forsøket. Les mer hos NLR Viken.

Har poteten fått et ufortjent dårlig rykte?
28.08.14. Ja, mener matforskningsinstituttet Nofima. Poteten er sunnere enn du kanskje tror, og et viktig bidrag i et balansert og variert kosthold. Nofima driver omfattende forskning på helseaspektet ved kostfiber og stivelse i havre, bygg og poteter. De har funnet at poteten har en viktig rolle som moderat karbohydratkilde. I tillegg inneholder den mange andre viktige næringsstoffer.
Les mer hos Gartnerhallen.