Fant du ikke det du lette etter, prøv et nytt søk
Kategori: Nyheter
![](https://www.grontfagsenter.no/wp-content/uploads/2019/11/25225_SNS-22.jpg)
Høstens kurstilbud
22.09.14. Høstens kurstilbud fra Studieforbundet næring og samfunn Vestfold (SNS Vestfold) begynner å bli klart. Det blir blant annet Maskinførerkurs og kurs i Varme arbeider. I tillegg blir det HMS-kurs og Plantevernkurs. Flere av plantevernkursene begynner å bli fulltegnet, men det blir nye muligheter etter nyttår. Vinterens store begivenhet blir Landbrukshelga i Langesund 24. og 25. januar. Hold av
datoene allerede nå ! Les mer hos SNS Vestfold.
![](https://www.grontfagsenter.no/wp-content/uploads/2019/11/25120_Ved-Merkedammen.jpg)
Ut på tur ?
14.09.14. Det er meldt fint vær i helga, og høsten er ei fin tid for å dra på tur. Kanskje er det mulig å finne litt blåbær og sopp også? På Den norske turistforenings UT.NO finnes mange turforslag. Vi har funnet en tur som går
fra Merkedammen til Andebus høyeste topp; Bårnafjellet. Ca. 4,5 km og passer for de fleste. Merkedammen-Bårnafjellet.
![](https://www.grontfagsenter.no/wp-content/uploads/2019/11/25143_Robot-Sukkererter-Forsker-450x300.jpg)
Robot-testing på Nøtterøy
16.09.14. “Urørt av menneskehender ” er et kjent begrep. Torbjørnrød Gård på Nøtterøy har i høst hatt hjelp av Bioforsk sin robot til å plukke sukkererter. Roboten er en tidlig prototype for plukking av sukkererter, og de som står bak utviklingen av roboten ønsker å få med bonden for å se hvilken retning utvikling bør gå i. De største sukkerertprodusentene
i Norge må leie inn 40 til 60 personer hver sommer til å plukke. Roboter kan kanskje gjøre det billigere siden de blant annet kan jobbe døgnet rundt. Om forskerene lykkes, så kan de òg tenke seg roboter som er bygde slik at de kan plukke flere ulike vekster om du bare bytter ut noen få deler. Les mer hos Bioforsk.
![](https://www.grontfagsenter.no/wp-content/uploads/2019/11/24999_Intervju-med-Geir-Skeie-i-NRK-450x300.jpg)
Geir Skeie viser hvordan man lager god saus på 5 min
07.09.14. Det er helg, og for mange betyr det ekstra god mat. Nå forteller mesterkokk Geir Skeie hvordan du kan lage en perfekt saus på fem minutter. Uten å bruke ferdigsaus. -Folk vet ikke hvordan man gjør det, og de tror gjerne at det å lage en saus fra bunnen av tar lang tid og krever mange ulike råvarer. Det gjør det ikke, sier Skeie til NRK
Vestfold
![](https://www.grontfagsenter.no/wp-content/uploads/2019/11/24972_Skjargaardslok-fra-Skjargaarden-Gartneri-430x300.jpg)
Skjærgaardsløk i delfinale til Det norske måltid
02.09.14. Delfinalen i Det Norske Måltid vil finne sted på Matstreif i Oslo den 12. og 13. september. Kristin Stenersen og Bjørge Madsen fra Skjærgaarden Gartneri i Åsgårdstrand er nominert med sin Skjærgaardsløk.
![](https://www.grontfagsenter.no/wp-content/uploads/2019/11/24975_Arne-Martin-Malerod-har-investert-i-Larviks-forste-melkerobot-Foto-Roger-W-Sordahl-www-op-no-450x300.jpg)
Larviks første melkerobot
03.09.14. –Jeg måtte ta valget å satse, ellers ville jeg blitt akterutseilt. Da var det ikke annet å gjøre enn å bygge om til løsdriftsfjøs og investere i melkerobot.
Det sier 35-årige Arne Martin Malerød på gården Øvre Breidal ved Lysebo i Hedrum.
Les mer om investeringen og Larviks første melkerobot i Østlandsposten
![](https://www.grontfagsenter.no/wp-content/uploads/2019/11/25005_Info-til-Bonden-nr-3-2014.jpg)
Nytt Info til bonden
06.09.14. Fylkesmannen i Vestfold har akkurat sendt ut et nytt Info til bonden. Her kan man lese om fagskoletilbudet Drftsledelse Gartner og Grønt, lærlingordningen i agronom og gartnerutdanningen, Grønn Forskning, stor skogbrannøvelse i Vestfold, spiselige produkter fra veksthus, biogassproduksjon og avlingsnivå i Vestfold.
Les mer om Info til Bonden hos Landbruks- og matdepartementet