Fant du ikke det du lette etter, prøv et nytt søk
Kategori: Nyheter

Den norske klimagrisen
30.10.17. Den norske slaktegrisen bruker i dag 80 kilo mindre fôr på å nå slaktevekt enn den gjorde for 50 år siden. En mer fôreffektiv gris betyr en mer klimavennlig kjøttproduksjon. Den mengden fôr som slaktegrisen spiser mindre i dag utgjør faktisk 7,5 prosent av Norges samlede kornareal. I tillegg kommer klimagassutslippene knyttet til fôrproduksjonen, skriver
Norsk Landbrukssamvirke
TOPPSAK Prod tilskudd og RMP
Produkjonstilskudd og RMP – husk frist 15.oktober!

Ingen fondsordning i statsbudsjettet
13.10.17. I går la regjeringen fram forslag til statsbudsjett for 2018. -Heller ikke denne gangen ser vi spor at vilje til å innføre en klimafondsordning for jordbruket, sier en skuffet fylkesleder i Vestfold Bondelag, Thorleif Müller. -En slik regnskapsmessig avsetning vil gjøre bønder i stand til å jevne inntekter mellom ulike år og ikke minst investere i klimatiltak på egen gård. Årets vanskelige innhøsting viser
tydelig at ekstrem nedbør gir økt risiko i jordbruket. -Regjeringen følger ikke opp eget løfte om fondsordning. Dette er spesielt skuffende etter at en enstemmig næringskomite i vår vedtok å satse på en fondsordning for jordbruket, sier Müller.
Les Norges Bondelags artikkel “Sier nei til klimafondsordning”

Inspirasjonskveld om lokal mat
08.10.17 Regional Matkultur Oslofjord inviterer til Inspirasjonskveld tirdag 17. oktober kl 18.00 på Quality Hotel Tønsberg.Det blir besøk av Heidi Bjerkan fra Credo og Elin Östlund fra Skjølberg Søndre. Bjerkan er en av Norges mest profilerte og beste kokker. Hun driver i dag den anerkjente restauranten Credo i Trondheim. Elin Östlund driver en biodynamisk kretsløpsgård like utenfor Trondheim. Heidi og Elin har et tett samarbeid. Denne
kvelden deler de sine visjoner om bærekraft og ærlige råvarer. Vi tror dette blir en flott kveld der du vil treffe mange andre som også arbeider med eller har interesse for lokal mat. Kvelden er gratis, men det er påmelding innen 14. oktober til mats.olsen@norgesvel.no
Last ned Invitasjon til inspirasjonskveld om lokal mat 17.10.17