Grønnsaker fra Vestfold på menyen i Tyskland
01.02.17. Vestfold var godt representert på årets Grühne Woche, med bonden Bjørge Madsen fra Skjærgaarden gartneri, drikkeprodusent Inger Marie Holten fra Holtens AS, kokk og daglig leder av Namm Trond Anderesen, kokkelærling Eidur Darry Magnussen fra Engø Gård og Bente Molvik fra Færderparken. Med Kristin Løkeberg ( reiseliv og presseansvarlig ) og Alexander Nussbaum fra Kulinariske Væringer ( matansvarlig ) har
vi i tillegg to Vestfoldinger i arbeidsgruppa rundt koordinering og gjennomføring av deltagelsen.
Den internasjonale Grüne Woche ( IGW ) 2017 i Berlin, er et av verdens største mat- landbruk- og reiselivsmesse.
Det norske standen feirer 30 årsjubileum i år, og Vestfold var godt representert som en del av Osloregionen. Osloregionen består i tillegg av Oslo, Akershus, Østfold, samt nedre deler av Buskerud, Telemark, Hedmark og Oppland og har blant annen et mål for å vise seg fram som en viktig matregion, både på produksjons- og tilberedningsarena av norsk råvare.
Vestfold blir godt representert av bonden Bjørge Madsen fra Skjærgaarden gartneri, drikkeprodusent Inger Marie Holten fra Holtens AS, kokk og daglig leder av Namm Trond Anderesen, kokkelærling Eidur Darry Magnussen fra Engø Gård og Bente Molvik fra Færderparken.
Med Kristin Løkeberg ( reiseliv og presseansvarlig ) og Alexander Nussbaum fra Kulinariske Væringer ( matansvarlig ) har vi i tillegg to Vestfoldinger i arbeidsgruppa rundt koordinering og gjennomføring av deltagelsen.
Det bli gjort en ekstrainnsats dette året for å få ennå mer norske grønnsaker og korn med til Tyskland. Her har bland annen bonden Hans Kristian Berge fra Larvik levert spennende spirer produkter; og BogH bonden Åsmund Bjertnæs fra Nøtterøy har bidratt med minibeter som bli foredlet rett før reisen til Berlin. I tillegg bruker det norske restauranten svanepoteter fra Dag Fredrik Eftedal i Larvik.
Bjørge Madsen i samtale med Landbruks- og matminister Jon Georg Dale
Syltet gulbeter fra Bjertnæs og spirer fra Hans Kristian Berge
Bondelagskokken Nils Henning Nisje med Alexander Nussbaum og Gunnar N. Dahl
Kulinariske reise
Det er ikke bare nordmenn som ønsker seg mer sunn mat og råvarer med bærekraftig opprinnelse. Gode matopplevelser er viktig for en reise, og Norge har de beste forutsetninger for å lokke utenlandske gjester med ren og spennende lokalmatprodukter som kan nyttes i det flotte norske landskapet.
Takk til Alexander Nussbaum for tekst og bilder.