Vellykket idéverksted om grønn forskning


30.01.16. Sist fredag var rundt 40 forskere, rådgivere, representanter fra det offentlige, bedrifter og grøntprodusenter samlet i Åsgårdstrand. Målet var at næringen skulle få presentere sitt forsknings- og utviklingsbehov og bidra med innspill til forskere som kan søke om større bransjeprosjekter, eller utvikle egne idéer til innovative løsninger. -Dette må vi få til flere ganger! var den umiddelbare reaksjonen
fra de som deltok.


Prosjektleder Harald Hetland ønsket velkommen og ledet dagen

Her ønsker Harald Hetland, prosjektleder og arrangør velkommen på vegne av Grønn forskning Oslofjorden, et treårig prosjekt som har som hovedmål å bidra til innovasjon og ny kunnskap i landbruket i Oslofjordregionen og arrangerer denne samlingen.

 

Einar Risvik fra Nofima

Einar Risvik fra NOFIMA, var første innleder. -Utfordringen til grøntnæringa er klar og er hentet fra “alle” norske kostholdsråd; vi skal doble grønnsaksinntaket! Det må vi i fellesskap kunne klare å løse! var hans klare budskap og inngang til idéverkstedet. 

 

Torbjørn Kristiansen fra Fylkesmannen i Østfold

I enkelte sesonger vil avlingsoverskudd gi utfordringer i markedet. Nedbør og flom vil kunne gjøre lagrede poteter og gulrøtter om fra mat til avfall på kort tid. -Kan egne kompostreaktorer omgjøre overskudd og grønnsaker med lagringsskader om til en verdifull ressurs? spurte Torbjørn Kristiansen fra FM i Østfold.  

 

Gruppearbeid under grønt Idéverksted

Det var satt av god tid til å diskutere i grupper etter hver innledning.

 

Silje Stenstad Nilsen og Thomas Holz fra NLR Viken veksthus

Flere rådgivere fra avdelinger i Norsk Landbruksrådgiving stilte på idéverkstedet. Her innleder Silje Stenstad Nilsen og Thomas Holz om bruk av økogjødsel.

 

Gruppearbeid under grønt idéverksted

Prosjektleder Harald Hetland sørget for å fordele produsenter, rådgivere, bedrifter, forskere og landbruksbyråkrater utover på de forskjellige gruppene slik at det ble god bredde i diskusjonene!

 

Torgeir Tajet fra NLR Viken

Rådgiverne i Norsk Landbruksrådgivning er sentrae aktører for å fange opp problemstillinger ute hos bøndene som må løses for at norsk matproduksjon skal kunne økes. Torgeir Tajet fra NLR Viken kastet ut flere baller som ble diskutert.

 

Gruppearbeid

Alt i alt var deltakerne godt fornøyde med dagen. Det var gode diskusjoner og nye kontakter ble knyttet. Harald Hetland og prosjektet Grønn Forskning Oslofjorden har i hvert fall mange ting å ta tak i og ser fram til å bidra slik at en dobling i grønt- frukt- og bærkonsumet først og fremst skjer på mat produsert i Norge!

 


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag