Bondelaget på lunsj med ordføreren i Larvik


30.12.15 Larviksordfører Rune Høiseth var rask til å takke ja da de lokale Bondelagene i kommunen inviterte på lunsj tirsdag før jul. Både politisk og administrativ ledelse tok seg tid til en god tapaslunsj med temaet “Smaken av Vestfold”. Noe av hensikten med møtet var også informasjon om jordbruket og skogbruket i kommunen. Ordføreren på sin sidet takket for et nyttig møte med entusiastiske og gode representanter for
landbruksnæringa i Larvik, og ønsker en tett dialog med Bondelaget videre.


Ordførerbesøk Larvik 221215 Karine serverer

Leder i Tjølling Bondelag, Karine Huseby, serverer kortreist mat til Larviks ordfører Rune Høiseth

 

På lunsj med ordføreren i Larvik
Bondelaga i Larvik inviterte administrativ- og politisk ledelse i Larvik på lunsj tirsdag før jul. Lunsjen bestod av kortreiste tapasretter med temaet «Smaken av Vestfold». Menyen bestod blant annet av kyllingbryst fra Gårdsand, svisker med tørrsalta flesk og julepølse fra Grøstadgris, økologiske pølser fra Toms pølsehytte i Hvarnes, båtpoter med rosmarin, grønnkål
og eggeomelett fra Tjølling, Vestfoldsalat med rødbeter og bringebær, rømmedressing med kruspersille, foccacia og vørtekake fra Tjølling bakt av mjøl fra Kvelde. I glassene ble det sjenka eplemost fra Huseby pressa på Filippaepler. Til kaffen, som riktignok var importert, men kokt i Larvik, ble det servert krumkaker fra Østre Hedrum. Varmmaten var levert og delikat dandert av Karen Kjølen Hellenes på Lindhjem Gårdsbakeri.

Ordførerbesøk Larvik 221215 Alle

De som var med på lunsjpraten var fra venstre: Varaordfører Olav Nordheim, Ordfører Rune Høiseth, Rådmann Inger Anne Speilberg, leder i Brunlanes Bondelag Karl-Arnt Bårnes, leder i Tjølling Bondelag Karine Huseby med lille Anine på armen, leder i Nedre Lågen Skogeierområde, Kenneth Carlsen, Landbrukssjef Rolf Tvedten og leder i Hedrum Bondelag Torstein Lie. Foto: Bjørn Jakobsen.

 

Jordbruk og skogbruk er viktige næringer
Den gode maten gav mulighet for de lokale bondelagslederne til å informere om landbruket. Torstein Lie er leder både i Hedrum Bondelag og Samarbeidsutvalget for bondelaga i Larvik. Han orienterte om bondelaga og produksjonen på sin egen gård. Dessuten henviste han til Verdiskapingsrapporten fra AgriAnalyse om viktigheten av å satse på landbruket. I tillegg oppfordra han politikerne og Rådmannen til
å styrke Landbrukskontoret i kommunen. Bondelaga er også en viktig del av beredskapen når naturkatastrofer og ulykker skjer. 

Karl-Arnt Bårnes snakka varmt om matjorda og viktigheten av å ikke omdisponere matfatet vårt. «Dere må huske på at for hver kvadratmeter matjord som legges under asfalt og betong mister vi et brød for all framtid,» sa han.


Også lederen i Nedre Lågen Skogeierområde Kenneth Carlsen deltok på lunsjen og la fram fakta om skogbruket i kommunen. Skogen er svært viktig i det grønne skiftet, og han oppfordra politikerne og rådmann til å bruke mere tre i offentlige bygninger. Dessuten oppfordra han til å videreutvikle Larvik Havn som skipingshavn for tømmer.

Ordførerbesøk Larvik 221215 Kvadratmeterbrød

Karl-Arnt Bårnes hadde med seg en tommestokk og målte ordførerens skrivebord til tre kvadtratmeter. Det er areal stort nok til å dyrke korn til tre brød, sa han.

 

Bondevenn
Både ordfører, varaordfører og Rådmann takka for maten og syntes det kom fram mye informasjon om næringene. Ikke minst synes  de det var nyttig å treffe så entusiastiske og gode representanter for næringa i Larvik og oppfordra til fortsatt tett dialog. På slutten av den to timer lange lunsjen fikk politikerne og Rådmannen hver sine «Bondevenn» jakkemerke.

 

Ordførerbesøk Larvik 221215 Karine serverer 3

Karine Huseby sjenker eplemost fra egen gård pressa av Filippa

 

Takk til Olav Nordheim for flotte bilder og tekst


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag