Stemningsrapport fra Landbrukshelga


25.01.15. Landbrukshelga 2015 er i gang! Rundt 200 store og små har denne helga tatt turen til Langesund for å få faglig og sosialt påfyll. Først var det en felles åpning, med årets unge bonde Tor Jacob Solberg og Humørbonden Geir Styve som inspirerende innledere. Deretter fordelte deltakerne seg på ulike kurs. Se bilder fra dagen og noen av kursene.  


Landbrukshelga 2015 Elin Røed ønsker velkommen

-Målet med denne felles åpningen er at vi skal bli inspirerte og ha det gøy, understreket Elin Røed, organisasjonssjef i Vestfold Bondelag da hun ønsket alle deltakerne hjertelig velkommen til Landbrukshelga 2015 på Quality Hotel Skjærgården i Langesund i formiddag. Det var derfor ikke tilfeldig at arrangørene hadde invitert årets unge bonde, Tor Jacob Solberg og Humørbonden Geir Styve til å innlede under den felles åpningen.

 

Landbrukshelga 2015 Årets unge bonde Tor Jacob Solberg åpnet

Tor Jacob Solberg var førstemann ut. -Det er dere bønder som er den største og viktigste ressursen i Vestfolds og Telemarks landbruk. Vi er et lag og det er sammen vi er sterkest. Benytt derfor helga til å knytte viktige nettverk! var Solbergs klare oppfordring.

 

Landbrukshelga 2015 Humørbonden Geir Styve

-Jeg har fulgt hjertet og blitt bonde, kunne Geir Styve fortelle. Han hadde masse gode historier fra sin gård og drift. Han mente bønder har mye å tjene på å tenke på seg selv som direktør i egen bedrift og utnytte de mulighetene og gledene som gården kan gi. Han oppfordret til å forholde seg til de rammene som blir gitt en og fokuser på de strategiske valgene en kan få gjort noe med. Hjemme på sin gård
hadde han blant annet bygd opp et eget bygdedyrreservat, konsekvensutredet og godkjent av kommunen:) -I dag selger jeg sauene mine 6 ganger i stedet for å levere de til slakt en gang! Det er å utnytte gårdens ressurser.

 

Landbrukshelga 2015 Folk hadde det gøy

Det var ingen tvil om at både Solberg og Styve traff sitt publikum! 

 

Eierskifte Ole Christen Hallesby fra Gårdsråd

Et av kursene som ble dratt i gang etter lunsj var eierskiftekurs. Her er det Ole Christen Hallesby fra Gårdsråd som foreleser.

Nå er det min tur Tor Jacob Solberg

 

Et annet kurs var Nå er det min tur, som samlet over 20 unge bønder, kommende bønder og landbruksinteressert ungdom. Årets unge bonde, Tor Jacob Solberg var også med inn her. Det ble en veldig interessant bolk hvor han fikk fortalt sin historie fra å fram mot kåringen til årets unge bonde. Det var en historie som nok mange kunne kjenne seg igjen og som viser at det er mye planlegging og mange strategiske valg som må tas for å lykkes som
bonde.

 

Nå er det min tur Alf Solberg

Deltakerne fikk også høre et par unge bønder fra Vestfold og deres historie på veien til å bli bonde. På bildet over ser vi en av dem, Alf Solberg som kjøpte seg en grisegård i Andebu for  noen år siden. Drømmen om å bli bonde ble dermed oppfylt, selv om han ikke var odelsgutt.

 

Nå er det min tur Camilla Røed2 

Den andre unge bonden var Camilla Røed fra Holmestrand. Hun er odelsjente, har gått på Tomb og pekte på fordelene ved at hun har fått ha ansvar for drifta en stund selv om foreldrene har eid gården. 

 

 

Nå er det min tur Torbjørn og Per Asbjørn Andvik

Vestfold fikk i fjor sommer en norgesmester i traktorkjøring, Torbjørn Andvik. Sammen med sin far, Per Asbjørn Andvik som jobber i Gjensidige, holdt han et flott innlegg om traktorvett og sikker ferdsel både i trafikken og på jordet. Per Asbjørn krydret med sine betraktninger både som far til en traktorinteressert unggutt og som forsikringsmann. Veldig bra!

 

Vi kommer tilbake med mer stoff og bilder fra de andre kursene på Landbrukshelga 2015.


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag