Vellykket Åpen Gård-helg!


Publisert: 28.08.2024

I helga var det hele seks Åpen Gård-arrangementer i Vestfold og Telemark. Det skulle vært åtte arrangementer totalt, men grunnet dårlig vær i forkant, med mye regn og bløte jorder, ble to av lokallagene dessverre nødt til å avlyse sine arrangementer. Heldigvis tittet solen frem da søndagen endelig var her. Til sammen trakk arrangementene i Vestfold og Telemark flere tusen besøkende. Det var salg av lokale matvarer, dyr å hilse på, natursti, demonstrasjoner av ulikt gårdrelaterte redskap og arbeid, mange ulike aktiviteter og konkurranser. Alle lokallagene som arrangerte Åpen Gård hadde et vellykket arrangement.

 

To dager til ende

Ramnes Bondelag var først ute, og arrangerte Åpen Gård både lørdag og søndag. Arrangementet ble, tradisjonen tro, holdt på Bygdetunet Brår. Ramnes Historielag, Bygdekvinnelaget og Re Bygdeungdomslag var også med å arrangerte, og sistnevnte hadde blant annet stand med tevlinger. På Bygdetunet var der for øvrig salg av diverse lokalmat og dyr å hilse på, det var kjøring med hest og vogn, og man kunne prøve å smi sin egen krok. Bygdeungdomslaget har laget en fin filmsnutt fra dagen, som du kan finne på Vestfold Bondelags Facebook-side.

Hest og vogn på Bygdetunet Brår.

Kåring av Drangedals tøffeste traktor

Drangedal og Tørdal Bondelag hadde lagt sitt arrangement til Drangedal Bygdetun. I løpet av dagen tok rundt 800 personer turen innom. Her kunne man holde andunger, klappe dyr, kløyve ved, med mer. Det var også utstilling av traktor og landbruksutstyr – og ikke minst – kåring av Drangedals tøffeste traktor.

Er dette Drangedals tøffeste traktor, tro?

Sannidal og Skåtøy Bondelag arrangerte Åpen Gård sammen med skogeierlaget på Sannidal Bygdetun. Her var det natursti, salg av lokalmat og dyr å hilse på. Nesten 500 stykker hadde lagt turen innom her søndag formiddag. Arrangementet er omtalt i Kragerø Blad Vestmar (NB! Pluss-sak), sammen med mange bilder fra dagen.

Saude og Nes Bondelag og Bø Bondelag arrangerte Åpen Gård på Evju Bygdetun, sammen med Sauherad Bygdekvinnelag. Her var det dyr å klappe, natursti, smaksprøver av ulike slag, metallsøking, snekring av fuglekasser, stylter og ponniridning. Rundt 300-400 store og små tok turen. Bladfyken besøkte også Evju, les mer i TA her. (pluss-sak)

Hos Marilyn Marskar og Hans-Christian Teien på Auve gård på Vesterøya i Sandefjord var det rundt 1500 besøkende, da Sandar Bondelag arrangerte Åpen Gård sammen med dem. Her var det også natursti og dyr å hilse på, samt traktor og tømmerhenger utstilt. Mer om arrangementet og bilder kan du se i artikkelen i Sandefjords Blad. (NB! Pluss-sak).

 

“Jeg synes det blei en fin søndag, jeg”

Hos Styrvold Landbruksdrift arrangerte Lardal Bondelag Åpen Gård, sammen med Lågendalen Bygdeungdomslag, 4H og Lardal og Siljan skogeierlag. Natursti, hesteskokasting og hopping i halmen var populære aktiviteter. Det var åpent i fjøset, med muligheter for å få en innføring i faget. 4H sto for kiosk med salg av vafler, pølser og kaffe. En av de besøkende sa: “Jeg synes det blei en fin søndag, jeg” – og det var arrangørene enig i at var en god oppsummering av dagen.


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag