Viktig melding til bønder i Sandefjord


Publisert: 16.08.2024

Neste helg, 24.-25.august, arrangeres det et stort Triatlon løp i Sandefjord, Challenge Sandefjord. Løpet på lørdagen vil påvirke mange bønder Sandefjord. Etter å ha svømt i fjorden legger deltakerne ut på sykkel fra Badeparken i sentrum av Sandefjord, opp Dølebakken, via Mosserød til Haukerød og Kodal. Videre derfra til Stokke og riksvei 303 tilbake til sentrum (se kart nederst i saken). Lørdag 24.august stenges i utgangspunktet disse veiene i tidsrommet kl 13-18.

Dette er naturlig nok veldig plundrete for bønder, både med tanke på at vi er midt i innhøstingen og at avløsere, dyrleger m.fl må fram mellom gårdene. Vestfold Bondelag har derfor vært i kontakt med arrangøren og kommunen og gjort de oppmerksomme på dette og behovet for tilpasninger.

Det skal nå være sendt ut informasjon på epost til alle bønder i Sandefjord kommune om hvem man skal kontakte hvis man må bruke de stengte veiene:

Til alle bønder i Sandefjord

Vi på landbrukskontoret ønsker å videreformidle informasjon om stengte veier fra arrangør:

Lørdag 24.august og søndag 25.august arrangeres det Challenge Sandefjord, et stort triatlonarrangement som vil medføre at mange veier blir stengt for annen trafikk i tidsrommet kl. 13-19 (se kart nedenfor).
Vi har forståelse for at det vil medføre plunder for bønder midt i innhøstingssesongen.

Veinettet utenfor Sandefjord sentrum blir kun påvirket lørdag 24. august.
Det er Sandefjord sentrum som blir stengt ned begge dagene.

Bønder som må kjøre maskiner ut på veien i dette tidsrommet gjør følgende:

  1. Ring arrangørens koordinator Dag Erik Kristensen på 906 03 199
  2. Dere får bistand fra en vakt, og guides dit dere skal

Det sykles i denne retningen: sentrum, Kodal, Løkeveien over til Raveien, Tassebekkveien, Stokke og 303 tilbake til sentrum. Alle deltakere skal KUN sykle på høyre side. Denne runden sykles to ganger (90km) 

Venstre (for syklistene) kjørebane er til utrykningskjøretøy og motorsykler som kjører for oss.
Om det må kjøres maskiner i perioden løpet pågår, MÅ de holde seg i samme kjørebane som utrykningskjøretøy og motorsykler. Uansett hvilken retning de skal.

Det er løypevakter ved de fleste påkjøringene til konkurransetrasé. 

Det kjører en ledebil ca. fem minutter før første deltaker.

Arrangøren anslår at de første deltakerne er på Kodalveien ca 14:15. Disse er profesjonelle og sykler fort. Mellom 14:15 og 17:00 blir det størst trykk fra oss. Så kommer det færre og færre.

Før dere eventuelt bruker veien må dere ringe det ringes inn om det må kjøres på veien med maskiner. Vi har en som sitter klar til å gi informasjon ut til våre vakter. Arrangøren tar ansvar for å briefe alle om at det kan hende det kommer en maskin inn på veinettet.

Arrangøren setter stor pris på om alle kan begrense kjøringen til et minimum, men har som nevnt full forståelse for at innhøsting må skje når avlingen er moden og været tillater det. 

Arrangøren har skissert følgende løsning for helt nødvendig landbrukskjøring lørdag 24.august:


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag