Velg din potet


07.08.14. Bjertnæs Salat AS satser nå på småpotet. Tirsdag inviterte de til markvandring, potethøsting og erfaringsutveksling om småpoteter på Smidsrød Gård på Nøtterøy. De frammøtte fikk også mange nydelige smaksprøver!


Åsmund Bjertnæs ønsker velkommen til Smidsrød Gård og en dag med fokus på småpotet

Åsmund Bjertnæs ønsker velkommen til Smidsrød Gård og en dag med fokus på småpotet.

 

Øystein Hoel og Åsmund Bjertnæs orienterer om satsinga Bjertnæs Salat AS nå gjør på småpotetproduksjon. De tester ut over 20 sorter og produserer allerede på 250 daa.

Øystein Hoel og Åsmund Bjertnæs orienterer om satsinga Bjertnæs Salat AS nå gjør på småpotetproduksjon. De tester ut over 20 sorter og produserer allerede på 250 daa.

 

Hans Arne Krogsti er produktsjef for settepotet hos Strand Unikorn AS. Han er knyttet på prosjektet og orienterte om prosessene rundt å få fram gode settepoteter. Hva vil markedet ha, spurte han mens fremmøtte kokker tok en nærmere titt på de ulike sortene

Hans Arne Krogsti er produktsjef for settepotet hos Strand Unikorn AS. Han er knyttet på prosjektet og orienterte om prosessene rundt å få fram gode settepoteter. Hva vil markedet ha, spurte han mens fremmøtte kokker tok en nærmere titt på de ulike sortene.

 

Det klaffet slik at det var første dag med potetopptaking på Smidsrød Gård denne dagen og vi fikk se maskiner i sving

Det klaffet slik at det var første dag med potetopptaking på Smidsrød Gård denne dagen og vi fikk se maskiner i sving.

 

""Etter markvandringen ble det servert en nydelig lunsj med nyopptatte småpoteter og tilbehør fra Gårdsand, Rørosmeieriet, Tind, Flemming Egg, Skjærgaarden Gartneri og Bjertnæs Salat. Kirsten Topp har jobbet som sortsutvikler i mange år og er engasjert i prosjektet. Hun sammenlignet sortsutvikling med en Idolkonkurranse hvor normalen er at det bare er 1 sort per 40000 sorter som står igjen som "vinner".""

Etter markvandringen ble det servert en nydelig lunsj med nyopptatte småpoteter og tilbehør fra Gårdsand, Rørosmeieriet, Tind, Flemming Egg, Skjærgaarden Gartneri og Bjertnæs Salat.

 

Kirsten Topp (bildet over) har jobbet som sortsutvikler i mange år og er engasjert i prosjektet. Hun sammenlignet sortsutvikling med en Idolkonkurranse hvor normalen er at det bare er 1 sort per 40000 sorter som står igjen som “vinner”.

 

Vi fikk anledning til både å se på og smake på de over 20 sortene som nå testes ut av Bjertnæs Salat AS.

Vi fikk anledning til både å se på og smake på de over 20 sortene som nå testes ut av Bjertnæs Salat AS.

 

Det var kokk og matskribent Øyvind Hjelle som stod for tilberedningen. Han fortalte om de ulike sortenes egenskaper og hva slags mat de passer til. Dette dokumenterte han med flere nydelige smaksprøver. En potet er utvilsomt ikke bare en potet!

Det var kokk og matskribent Øyvind Hjelle som stod for tilberedningen. Han fortalte om de ulike sortenes egenskaper og hva slags mat de passer til. Dette dokumenterte han med flere nydelige smaksprøver. En potet er utvilsomt ikke bare en potet!

 

Også NRK Vestfold har laget en sak fra potetdagen: 

Ønsker ny giv for norske poteter
Halvparten av potetene vi spiser i Norge er importert. Det vil Bjertnæs Salat AS gjøre noe med. Nye sorter er på trappene.

 

Takk til Bjertnæs Salat AS for en flott dag både faglig og kulinarisk!


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag