Vant pris for unik satsing!
Hyllest AS er vinner av årets bedriftsutviklingspris i landbruket i Vestfold og Telemark. Mie Dahlmann Jensen har gjort suksess med et produkt mange nordmenn ikke kjenner til.
Hyllest startet i 2013. De første årene var det produksjon på rundt 500 flasker, men dette dannet grunnlaget for en betydelig økt produksjon. I 2019 hadde bedriften en omsetning på ca 750.000 kr. Målet om å være størst og best innenfor hylleblomstprodukter i Norge, er definitivt nådd.
Blant produktene finner man ulike typer Hylleblomstdrikk, rene eller blandet med rabarbra eller ingefær, Hylleblomstsirup, og Bærhyllest som er basert på bærene fra hylletreet.
Produktene selges hovedsakelig i Telemark, Oslo og Vestfold via restauranter, spesialbutikker, distribusjonskanalen til Norsk Bonde og Småbrukarlag (Reko) og markedssalg. Hyllest AS har også sin egen nettbutikk. Hyllest serveres i dag på flere Michelin restauranter, bl.a. Under i Lindesnes.
I 2020 har Hyllest AS ansatt en person for hjelp til innhøsting, produksjon, salg og arbeid i forhold til nyplanting. Bedriften er med i Hanen, har nettverk med aktører i Fruktbygda og har blant annet samarbeidet med andre produsenter om distribusjon.
I juryens begrunnelse for valget av Hyllest som vinner av prisen i Vestfold og Telemark, står det følgende:
“Søker har bygd opp bedriften ved å starte i det små, og bygge stein på stein. Hun har nådd målet om å være størst og best innenfor hylleblomstprodukter i Norge. Gjennom bevisst bruk av merkevare, store krav til produktkvalitet og profilering klarer hun å selge produktet sitt inn hos flere Michelin restauranter og andre krevende kunder.
Hyllest AS har økt omsetningen betydelig i 2020, og sannsynliggjør ytterligere vekst framover gjennom produktutvikling og markedsføring i eksisterende og nye markeder. Bedriften er et godt eksempel på at med nye typer råvarer, andre organiseringsmåter med tanke på råvare og produksjon og med kontrollert vekst, er det mulig å skape en solid bedrift med høykvalitets produkter. Verdigrunnlaget er respekt for naturen og mennesker.”
Innovasjon Norge deler hvert år ut Bedriftsutviklingsprisen i landbruket på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet.
Det er en bedrifts- og næringsutviklingspris for de som har etablert en vellykket bedrift eller næring med basis i bygdenes og landbrukets ressurser.
Hvert år blir det kåret en vinner i hvert fylke som får 50 000 kroner. De fylkesvise vinnerne kjemper deretter om den nasjonale prisen på 250 000 kroner.