Glimt fra bondens hverdag II
Asparges er en eksklusiv grønnsak, og krevende å dyrke. Brødrene Freberg DA har imidlertid hatt suksess med å dyrke denne på Hvasser på Tjøme, og selger den under varemerket Hvasserasparges.
Høstinga er nå igang, og vi har fått tilsendt flott bilder fra Ane Hjetland Holt som er gift med en av brødrene. Se forøvrig Hvasser asparges på Facebook og Instagram.
Innhøstingen må foregå manuelt og forsiktig.
Familien Bårdsen Løwe i Hedrum har innimellom potetsetting og annet arbeid på jordet, funnet tid til å oppgradere det felles vanningsanlegget fra 70-tallet til et moderne helautomatisk anlegg. De ser nå frem til en sommer med fint vær og problemfri vanning.
Ellen Borgen Pedersen fra Sande har sendt oss flotte bilder fra nord i Vestfold.
Såing av mais må vente til jordtemperaturen er høy nok, men nå har mais-entreprenørene travle dager.
Jørgen Andvik sår mais for Kåre Larsen, Skjee Samdrift i Stokke.
Erik Dahl, Bamble slipper kalver som blei født i høst som ikke har vært ute før. Tilvenning til strøm er alltid spennende for dyr og dyreeier. På bildene ses Telemarkskalv, kalv av ½ charolais ½ herford og en NRF kalv.
Vårens høydepunkt, sier Tor Lid Wåle i Ramnes. Det spirer og gror, og kuene er ute på beite !