Velkommen til Skjærgårdsmatkonferansen 2019! - en konferanse for matglede og gode diskusjoner!

Logo Skjærgårdsmat

30.07.19. Skjærgårdsmat har mange med på laget når de siste uka i august drar igang Matfestival i Tønsberg. Festivalen tar mål av seg til etterhvert å bli mat-Norges svar på Arendalsuka. Det legges opp til et bredt program, som blant annet inkluderer Matkonferanse fredag 30. og lørdag 31.august (husk påmelding) og Matfest med lokalmat i sentrum. Det er fortsatt plass til noen flere lokalmattilbydere, melder prosjektleder Bente Bugge-Erlingsen!

Her er litt mer info fra Skjærgårdsmat:

 

Konferansen skal omhandle matglede, men vi må også legge til grunn den kunnskapen som foreligger og forholde oss til retningslinjer for sunt kosthold. I tillegg til fullspekket program med gode foredragsholdere, vil dette også være en arena for diskusjoner og nettverksbygging. Fredag 30. og lørdag 31.08. vil det også være Matfest på Lindahl plan (utenfor hotellet) med flere lokale produsenter.

 

Konferansen skal også være for forbrukeren. Det vil bli debatter, foredrag og diskusjoner rundt det brennhete og viktige temaet; mat, bærekraft og helse. Om hvordan vi kan «nudge» forbrukeren (påvirke forbrukeratferd/dytte forbruker i riktig retning) til å velge sunnere alternativ og hva matvarekjedene kan bidra med for å få dette til. Hva koster det samfunnet med behandling av livsstilssykdommer? Samt hvordan skape fremtidens forbruker gjennom kunnskap og forebygging. Hvordan redusere matsvinn og dra nytte av hverandre på tvers av bransjene osv. Tema er stort og derfor engasjerer vi fagmiljø, næring, bønder, beslutningstakere, produsenter og forbrukere til å diskutere maten vi spiser.

 

Dette blir garantert en «påfyll-dag»! 

 

Kort om prosjektet Skjærgårdsmat 

Skjærgårdsmat er etablert for å bli en betydelig arena og bidragsyter til å fremme bærekraftig landbruk, matproduksjon og god folkehelse nasjonalt. Vi ønsker å etablere Vestfold som et foregangsfylke på hvordan lokale ressurser og tiltak kan bidra til å løse nasjonale utfordringer. Sammen vil vi kunne bidra til endring i matvaner og økt matglede hos barn og unge og dermed skape fremtidens forbruker.  

Prosjektet er delt i 3:  

  • Delprosjekt 1: Nasjonal konferanse – Skjærgårdsmatkonferansen
  • Delprosjekt 2: Matfest
  • Delprosjekt 3: Sunnere mat til barn og unge gjennom løpende initiativ

 

Praktisk informasjon 

Quality Hotel Tønsberg fredag 30.08.19. Kl. 0830-ca 1530

Vertskap: GreeNudge Health AS.

Konferansier og fagansvarlig: Seksjonsoverlege Samira Lekhal.

Prosjektleder konferanse: Prosjekt- og forskningskoordinator Linda Mathisen.

Konferansen er gratis.

Lunsj blir servert av BareBarista.

HealthTalk vil dekke store deler av dagen.

  

Meld deg på konferansen her: 

https://response.questback.com/sykehusetivestfold/idhxvisiw8 

 

Håper vi sees til en flott konferansedag på Tønsberg brygge, sier prosjektleder Bente Bugge-Erlingsen og oppfordrer samtidig lokalmattilbydere om å ta kontakt hvis de har produkter de ønsker å selge -

M: +47 906 730 13

E: bente@skjaergaardsmat.no 

 

Velkommen til årets store matfest