Skip Navigation LinksDu er her > Forsiden

Jordbruksavtale inngått med ramme på 1,1 mrd


Populær grisunge

Blåbærlyngen Barnehage møtte Borre og Undrumsdal Bondelag 2018 (8) Grisungen var mest populær

22.05.18. Borre og Undrumsdal Bondelag har hatt besøk av ca 20 små og store fra Blåbærlyngen barnehage på Skoppum. Alt fra husdyr til små maur vakte interesse og mest populær var en liten grisunge.

Bli med til Borgeby Fältdager 27.-28. juni

Prosjektet "Kornsatsing i Vestfold" inviterer til tur til Borgeby Fältdager, Sveriges største møteplass for det profesjonelle landbruket. I år er tema presisjonsjordbruk. Påmeldingsfristen er utsatt til 21.mai og det må være minst 20 påmeldte for at det blir tur. Les mer og meld deg på tur til Borgeby Fältdager her

Laksesesongen er i gang

Årets første lågalaks 2018 Foto: Olav Nordheim

20.05.18. Frode Riis fra Sandefjord tok årets første Lågalaks. Ruggen på 11,5 kg ble landa 15.mai kl. 05:13  etter en drøy halvtimes dramatikk ved den gule hytta på Gjonefjellet i Holmfoss. Frode Riis er en svært erfaren laksefisker. Dette er imidlertid første året han får laks på åpningsdagen for sportsfisket. Årets første Lågalaks ble tatt på mark.

Stor/meget stor skogbrannfare

skogbrannplakat 150.jpg

19.05.18. Meteorologisk institutt beregner skogbrannfare for rundt 100 steder over hele landet. Et av disse stedene er ved Melsom vgs i Stokke. Et annet i Sande. Nå varsles det stor og meget stor skogbrannfare i vårt distrikt, så redaksjonen oppfordrer alle som skal grille denne fine pinsehelga om å vise stor aktsomhet!

Sjekk skogbrannfaren i nærheten av deg

Bondens Marked til Tønsberg Torv lørdag 19.mai

Bondens Marked på Tønsberg Torg

18.05.18. I morgen mellom kl 10 og 15 har du anledning til å kjøpe lokalmat på Tønsberg Torv. Da er det Bondens Marked og i følge deres hjemmesider er det mulig å få kjøpt lokale produkter fra Det Gamle Røgeri, Holt Gård, Kjevla Tjøme, Mat og Kunst, Sand Gård, Beito Ysteri AS, Gran Søndre og Godt og Hjemmelaget.

Les mer på Bondens Marked

Gratulerer med dagen!

17.mai

17.05.18. Redaksjonen gratulerer alle med dagen!

 

Feiringen av Norges grunnlovsdag står i en særstilling.  Der mange andre land feirer sin nasjonaldag med militærparader og demonstrasjon av makt, fokuserer Norge på barnetog og feiring av frihet. Men har det alltid vært sånn? 

Les Aftenpostens 17 ting du kanskje ikke visste om 17. mai-feiringen her

Inngår avtale med staten

AU 2018 Studerer Statens tilbud

16.05.18 Onsdag ettermiddag ble Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag enige med staten om en jordbruksavtale for 2019, etter ni dager med forhandlinger. – Forhandlingsutvalget har greid å styrke mulighetene for å balansere markedet for svin og sau, sier leder i Vestfold Bondelag, Thorleif Müller. -Spesielt svin er en veldig viktig produksjon i Vestfold og dette betyr mye for oss. 

Trenger flere påmeldte - "Kornsatsing i Vestfold" til Borgeby Fältdager

Kornsatsing i Vestfold til Borgeby fältdager Ingress

16.05.18. Prosjektet "Kornsatsing i Vestfold" inviterer til tur til Borgeby Fältdager 27. - 28. juni.  Borgeby Fältdager er Sveriges største møteplass for det profesjonelle landbruket. Messen består av ca. 400 utstillere, og er besøkt av ca. 20000 mennesker årlig. I år har messen 20-års jubileum, og tema er presisjonsjordbruk. Påmeldingsfristen er utsatt til 21.mai og det må være minst 20 påmeldte for at det blir tur. Les mer og meld deg på tur til Borgeby Fältdager her

Tøff og avgjørende fase

Bondelagsleder Lars Petter Bartnes på representantskapsmøte 11012017

15.05.18 Jordbruksforhandlingene er inne i en tøff og avgjørende fase fra mandag ettermiddag. Det har gått ei uke siden jordbruket varsla staten om at vi ville sette oss ved forhandlingsbordet, og forhandlingene er nå inne i en tøff og avgjørende fase. Det blir nye møter mellom staten og lederne i Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag mandag kveld. 

Les mer hos Norges Bondelag

 

Blir inntektsgapet tettet?

Tette gap med luftpenger ingress

14.05.18. Regjeringen tilbyr bøndene en inntektsvekst per årsverk på 11700 kroner fra 2018 til 2019. De har derimot forutsatt at markedet skal være i balanse i 2019. Dersom man trekker fra urealistiske markedsforventninger viser det seg at bøndene egentlig bare tilbys ca 6000 kr per årsverk. Dette oppfyller ikke Stortingets mål om å redusere inntektsavstanden mellom landbruket og andre grupper. Andre grupper er venta å få en inntektsvekst på 19300 kr per årsverk. Jordbruket har krevd en økning på 25300 kr per årsverk.

Les flere spørsmål og reelle svar om Statens tilbud hos Norges Bondelag

Vestfold Bygdeungdomslag støtter bonden

VBU støtter norske bønder 150

14.05.18. Norsk landbruk er viktig for å opprettholde levende bygder. Vestfoldungdommen har laget en Facebook-film og er tydelig i sitt budskap til partene som fortsatt forhandler i årets jordbruksoppgjør; Inntekt er viktig for å rekruttere nye bønder! Ingen bonde, ingen bygd! Inntektsgapet må tettes!

Vestfold Bondelag er glad bygdeungdommen er opptatt av jordbruksoppgjøret og oppfordrer folk til å se filmen

Stokke Bondelag hadde besøk av skoleelever

Stokke BL. Skolebesøk Melsom vår 18. Ingredienser og oppskrift.

14.05.18. I likhet med flere andre lokale bondelag, har Stokke Bondelag i våres hatt skoleelever på besøk for at de skal se hvor maten kommer fra, og møte husdyr og bønder. Stokke Bondelag hadde en flott dag sammen med 3.klasse på Melsom barneskole. De var på besøk på Melsom gård og fikk hilse på kuene og gikk natursti/rebusløype med oppgaver om norsk landbruk. Det hele ble avsluttet med servering av pannekaker. 

Ny regionleder i Gartnerhallen SØR

Hans Kristian Berge Regionleder GH SØR

13.05.18 Hans Kristian Berge fra Tjølling er ny regionleder i Gartnerhallen Sør. De skriver at den energiske og blide 35-åringen ikke trengte noen betekningstid, da han ble spurt om han kunne tenke seg å lede GH sør på vegne av 226 medlemmer. Medlemmene kommer fra Aust-Agder, Vest-Agder, Telemark og Vestfold og produserer poteter, grønnsaker, frukt og bær. Hans Kristian Berge har vært tillitsvalgt i Tjølling Bondelag og er nå medlem av referansegruppe grønt i fylket.

Les mer hos Gartnerhallen

Si nei til framtidig konflikt!

Tor Steinar Mathiassen ønsker velkommen og gir ordet til Vestfold Bondelag v Amund Kind rev

12.06.18. Mandag kveld fikk Bondelaget og bøndene Kari Huseby og Christian Hansen 15 minutter audiens i felles gruppemøte for alle partier i Sandefjord. -Vedtar dere nye boligområder tett på aktive husdyrbruk er det det samme som å si ja til en evig konflikt med framtidige naboer om støy, lukt, fluer og store landbruksmaskiner i barns gang- og lekeområder, var den klare beskjeden til politikerne.

Jordbruksforhandlingene nå: Stor avstand

Lars Petter Bartnes og Merethe Furuberg Forhandlinger 2018

11.05.18 Torsdag ettermiddag ble de innledende prosedyrane i årets jordbruksforhandlinger avslutta. Den viktige innledende fasen av jordbruksforhandlingene, der partene går igjennom krav- og tilbudsdokumentet og avklarer posisjonar og prioriteringer, har pågått sidae tirsdag 8. mai klokka 12.00. Vanskeleg utgangspunkt for vidare løp i jordbruksforhandlingane. Det er stor avstand mellom partnene, noe som er et vanskelig utgangspunkt for videre forhandlinger.

Les mer hos Norges Bondelag

Innfører lov om god handelsskikk

Butikkhyller

11.05.18 En enstemmig næringskomite på Stortinget mener regjeringa må legge fram forslag til en lov om god handelsskikk med et uavhengig tilsynsorgan. Loven skal tre i kraft i løpet av 2019. -Dette er en skikkelig gla-nyhet for alle som misliker dagligvarekjedenes enorme makt og innflytelse, sier leder i Vestfold Bondelag Thorleif Müller. -Kjedene har styrket seg på felt etter felt, og dette har politikerne fått med seg. Innstillingen til Næringskomiteen er god, og det at den er enstemmig borger for gode flertall senere i prosessen, sier han.

Les mer hos Norges Bondelag  

Flere klager i våronna

Kenneth Rindal Foto Helena Rønning NRK

10.05.18 Jordbruk er en lovlig og nødvendig næringsvirksomhet som må til for at samfunnet skal få trygg og god norsk mat. Derfor gir politiet oss dispensasjon for å jobbe både sent og tidlig en periode på våren og under innhøstingen. Både Kenneth Rindal (bilde) og andre bønder skulle gjerne hatt fri når andre har fri, men vi ber om forståelse for at vi nå må jobbe for å produsere mat når vær og føre tillater det. Dette tema ble tatt opp av NRK denne uka både på radio, nett og med TV-innslag.

Se saken hos NRK Vestfold

Se TV-innslag på NRK

Payback time

biogjødselspredning.

09.05.18 112.000 tonn ferdig behandlet biogjødsel fra Den Magiske Fabrikken kjøres i disse dager ut som næring til planter på åker og eng i Vestfold. Næringsstoffene leveres tilbake til matjorda de kom fra, etter å ha vært en lang tur via matbordet, kumagen og biogassfabrikken for å avgi energi i form av biogass.

Les mer hos Vestfold klima- og energiforum

Jordbruket starter forhandlinger med staten

Lars Petter Bartnes og Merethe Furuberg Forhandlinger 2018

08.05.18 Jordbrukets forhandlingsutvalg varsla i går ettermiddag at de går til forhandlinger med staten om en jordbruksavtale for 2018. - Målet er å komme fram til en avtale som løfter mangfoldet i landbruket og sikrer gode løsninger for å oppnå markedsbalanse. Det er stor avstand mellom statens tilbud og jordbrukets krav når det gjelder inntektsmuligheter, sier leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes.

Han understreker at det er stor avstand mellom jordbruket og statens løsninger, og et stort arbeid som ligger foran partene.

Les alt om jordbruksoppgjøret hos Norges Bondelag

 

Klare tilbakemeldinger fra Vestfold

Elin Røed og Thorleif Müller svarte og tok i mot innspill

07.05.18 Fredag ble statens tilbud i jordbruksforhandlingene overlevert. Samme kveld var det lokallagsledersamling på Gjennestad for å gjennomgå Statens tilbud og informere om aksjonsplanene. Det var godt oppmøte fra lokallaga og stort engasjement. Fylkesstyret fikk ærlige tilbakemeldinger på tilbudet, og det kom gode innspill til de siste detaljene i aksjonsplanene dersom det skulle bli nødvendig.

Aktivitetskalender

Gå til Kalender

Været

Annonse DNB
Gå til Agrol her
Annonse Bedre Råd AS
Norgesfor Vestfoldmøllene annonse
SB Skog Oslofjordregionen
Annonse Tess-PSF-med-tjenester
Annonse Gå til FlexAgri as
Annonse Moskvil
LGPlast logo
Olafsen Engros AS - forbruksvarer til næringslivet
Annonse Saga Regnskap og rådgivning