Skip Navigation LinksDu er her > Forsiden

Det siste løftet - til stor jubel!

Det siste løftet på Gjennestad    Foto Jon Østgård

25.03.19. Gjennestad videregående bygger nytt skolebygg i massivtre – fra norsk tømmer. 19. mars var det stor festivitas når det siste byggelementet ble løftet på plass.

Les mer hos Vestfold Klima- og energiforum

Og se NRK Vestfolds innslag fra Gjennestad vgs

Får lov å bygge smalere gang- og sykkelvei over matjord

Hans Hilding Hønsvall hilser årsmøtet og kan stolt fortelle om prinsippielt viktig jordvernvedtak

24.03.19. Sist uke ble det fattet et vedtak som kan spare masse matjord hvis det følges opp i resten av landet. Vestfold Fylkeskommune har nemlig fått lov av Statens Vegvesen til å redusere grøftebredden mellom fylkesvei og ny gang- og sykkelvei for å spare verdifull matjord. -Prinsippielt viktig seier for matjorda, understreker Vestfold Fylkeskommune

Les mer om gang- og sykkelvegvedtaket som sparer matjord hos Jordvern Vestfold

Hedrum Bondelag med flott 150 årsfeiring

Hedrum Bondelag 150 år   Foto Olav Nordheim (9)

23.03.19. Hedrum Bondelag ble stifta 16. mars 1869 og er en av de eldste foreningene i Larvik. Tirsdag feiret de sitt 150 års jubileum på Bygdetunet i Kvelde. Lederen i laget Torstein Lie kunne ønske velkommen til medlemmer, ordfører, landbruksdirektør, leder i Vestfold Bondelag og andre inviterte gjester.

Hans Edvard Torp valgt som ny styreleder i Landkreditt

Hans Edvard Torp ny leder i landkreditt

22.03.19. Hans Edvard Torp fra Re i Vestfold er ny styreleder i Landkreditt. Dette ble klart under konsernets årsmøte i Oslo denne uka. – Hans Edvard Torp er meget kompetent og godt egnet til å lede styret i Landkreditt SA, sier Ole Laurits Lønnum, konsernsjef i Landkreditt

Les mer om valget av Torp som styreleder hos Landkreditt  

Landbrukspodden; Hvorfor øker landbruksimporten?

Landbrukspodden logo

22.03.19. Både myndigheter og forbrukere etterspør mer frukt og grønt. Grøntprodusentene i Vestfold ønsker å utvide "norsk sesong" og ser muligheter ved utvikling av dyrkings- og lagringsteknologi. Dette har Vestfold Bondelag spilt inn til årets jordbruksforhandling, samtidig som at vi peker på at dagens importvern ikke gjør det lønnsomt å levere utenom det WTO definerte som norsk sesong i 1995! Vi har bedt om at det sees nærmere på hvilke produkter som får bedre tollvern med prosenttoll, om det er mulig å praktisere en mer fleksibel veksling medllom kronetoll og prosenttoll tilpasset den enkelte sesong og om det kun er politisk vilje eller internasjonale avtaler som begrenser muligheten til å utvide sesongen? 

Er importvernet viktig for deg er ukas Landbrukspodden vel verdt å høre. Der snakker Christian Anton Smedshaug og Astrid Thuen i AgriAnalyse om dagens importvern

Regnskapskontorene fikk info om bønder og sykepenger

Elise Midling-Hansen advokat hos Norges Bondelag Foto Eivor Eriksen

21.03.19. Et par ganger i året samler Vestfold Bondelag daglig ledere hos Bondelagets samarbeidende regnskapskontor i Vestfold. Tirsdag møttes de på Grønt Fagsenter og denne gangen var Elise Midling-Hansen, advokat hos Norges Bondelag på besøk og orienterte om hvordan ordningen med sykepenger fungerer for bønder. 

Spennende faginnslag under Jordvern Vestfolds årsmøte 27.mars

Invitasjonen til årsmøte m faginnslag Jordvern Vestfold 2019

20.03.19. Onsdag 27. mars kl 18.30 arrangerer Jordvern Vestfold årsmøte i møterom Nord, på Gjennestad vgs i Stokke. Innledningsvis blir det faginnslag hvor både Bane NOR, ordførere og planadministrasjon i Sandefjord og Larvik skal få anledning til å vise hvordan de skal sørge for å opprettholde matproduksjon når den nye Vestfoldbanen bygges mellom Stokke og Larvik.

Jordvern Vestfold ønsker velkommen og presiserer at faginnslaget er åpent for alle!

Kjenner du årets Askeladd?

Askeladden_Logo_jpg%20(right)

19.03.19. Askeladden vi kjenner fra eventyrene ser gull der andre ser gråstein, og med et positivt blikk og en klar plan, når han sine mål. Norges Bondelag og Landkreditt leter også i år etter en kreativ bygdegründer til årets Askeladdpris. Prisen på 50 000 kroner går til en ung etablerer på bygda. Vi må tilbake til 2005 for å finne forrige gang en Vestfolding vant prisen (Hans Kristian Berge i Berge Godt&Grønt). Nå kan du nominere noen, eller søke selv!

Les mer om Askeladdprisen hos Norges Bondelag

Samvirker kan løse store samfunnsproblemer

Liten plante og hender. Bilde fra landbruk.no

18.03.19. Samvirke kan være en viktig del av løsningen på fremtidens utfordringer, viser en ny rapport. - Samvirke er egentlig bare en måte å organisere et selskap på, men modellen har en rekke egenskaper som gjør den godt egnet til å svare på framtidens samfunnsbehov, sier rapportforfatter Hilde Nagell i Tankesmien Agenda. Les mer på landbruk.no

Medlemsmøte i Sande og Strømm Landbrukslag

Sande og Strømm. Møte 070319. Per Øyvin og Amund lysere

17.03.19. Sande og Strømm Landbrukslag inviterte til medlemsmøte tidligere i måneden. Amund Kind fra Vestfold Bondelag var invitert, og hadde fått to forskjellige temaer å snakke om.  Overskriftene var "Det er min jord - spør før du graver" og "Er jeg beredt?" I tillegg til informasjon om disse temaene, fikk forsamlingen servert pizza, kaffe og kaker.

Høsthvete - mat eller fôr ?

Kornsatsing i Vestfold. Logo.

15.03.19. Det ble sådd mye høsthvete høsten 2018. Hvis alt dette blir matkvalitet vil vi få alt for mye mathvete i klasse 4 og 5.  Norsk landbruksrådgivning Viken v/ Ingvild Evju har laget et regnestykke med kommentarer til utfordringen.  Kornprodusentene må betale dyrt for overproduksjon av mathøsthvete, men vi har ennå mulighet til å tilpasse oss markedet.  Les artikkelen hos NLR Viken, og gjør en vurdering når snøen går.

 

Vestfold Bondelags årsmøte 2019

Årsmøte VB 2019 Det stemmes

14.03.19. Vestfold Bondelags Årsmøte 2019 ble onsdag avholdt på Gjennestad vgs i Stokke. Mange tema ble berørt; alt fra trender som påvirker tilliten til norsk matproduksjon, til hvordan vi skal tilpasse oss regionreformen, kanaliseringspolitikk, klima og karbonbinding. Både leder og nestleder ble gjenvalgt. 

Leders tale til Årsmøtet i Vestfold Bondelag

Årsmøte VB 2019 Leders Tale

14.03.19. Thorleif Müller har nå vært fylkesleder i Vestfold Bondelag i 4 år. Det har vært 4 meget lærerike år! innrømmer han. Fylkesleder Thorleif Müller brukte god tid på å skryte av lokallagene, andre tillitsvalgte og ansatte i Vestfold Bondelag, da han holdt sin Leders tale til årsmøte i Vestfold Bondelag.

Stokke Bondelag ble årets lokallag

Årsmøte VB 2019 Stokke Bondelag er årets lokallag

13.03.19. Vi er heldige å ha mange dyktige og veldrevne lokallag i Vestfold. Vestfold Bondelag kåret under årsmøtet i dag Stokke Bondelag til årets lokallag 2018. Når vi leser begrunnelsen er det ingen tvil om at dette var vel fortjent!

Årets EMIL-pris til Ingunn og Georg Skjeggestad

Årets EMIL-prisvinnere Ramnes Søndre Besøksgård og gårdsbutikk Ingress

13.03.19. Ingunn og Georg Skjeggestad som eier og driver Ramnes Søndre Besøksgård og gårdsbutikk fikk i dag årets EMIL-pris under årsmøtet i Vestfold Bondelag. De fikk prisen for å formidle gårdsopplevelser på en måte som gir mestring, glede og anerkjennelse for de besøkende og på den måten være gode ambassadører for Vestfoldlandbruket. 

Vestfold Bondelags årsmøte

Neket

13.03.19. Vestfold Bondelag avholder idag sitt årsmøte på Gjennestad Gartnerskole.  Utsendinger og gjester får med seg, i tillegg til faste årsmøtesaker, innledninger ved Birte Usland fra styret i Norges Bondelag, Anne Zondag fra Matprat og Tom Roterud fra MatMerk.  Det blir også utdeling av priser, både for Årets Lokallag, og EMIL-pris. EMIL står for entusiasme, motivasjon, idèer og lagspill. Valgkomitèen har innstilt på gjenvalg av fylkesleder Thorleif Müller og hele styret.

Husk å søk produksjonstilskudd nå hvis du har husdyr - frist 15. mars

~Kuer på beite.jpg

12.03.19. Vi minner om at søknadsfrist for produksjonstilskudd, og tilskudd til avløsning ved ferie og fritid er 15. mars, og da er det husdyrprodusenter som kan levere søknad.  Du kan søke fra og med 1. mars, som er telledatoen. Det anbefales at du er tidlig ute med å søke. Les mer hos Landbruksdirektoratet. 

Styremøte i Vestfold Bondelag

VB styremøte 050319

11.03.19 På siste styremøte før årsmøtet i Vestfold Bondelag ble det behandlet mange saker. Mest tid ble det brukt på innspill til årets jordbruksoppgjør. Fylkesstyret har lest innspill fra 15 lokallag og tre referansegrupper, og har nå en foreløpig uttalelse til jordbruksoppgjøret. Styret vil høre generaldebatten på årsmøtet 13. mars før de gjør et endelig vedtak.

Nordgardsetra - påmelding er åpnet!

Nordgardsetra 2019

09.03.19 Det nærmer seg en ny sesong på Nordgardsetra 4H-seter. Påmelding for årets aktiviteter har åpnet - og det er førstemann til mølla! Du behøver ikke å være 4H-medlem for å har en opplevelsesrik sommer på 4H-setra hvor du lærer å stelle dyr, yste ost, lage smør og prim, baking og økonomi. Det er ukeskurs for deltagere mellom 12 og 18 år, og miniseterkurs for de som er 10-12 år. Nordgardsetra tar imot deltagere fra hele landet.

Last ned informasjon om kurs på Nordgardsetra 2019

Svært godt besøk på Korndagen 2019

Korndagen 2019. Fullt hus.

08.03.19. Det var stinn brakke da årets Korndag samlet ca 80 personer i Amfi på Gjennestad tidligere denne uka.  De frammøtte fikk blant annet høre om såkornsituasjonen, forslag til ny RMP for Vestfold og Telemark, og om dyrking av høstkorn.

Aktivitetskalender

27.03.19
10:00
-
21:30
27.03.19
-
28.03.19
10:00
15:00
27.03.19
18:30
-
21:00
28.03.19
-
30.03.19
09:00
07:00
26.05.19
12:00
-
14:00
Gå til Kalender

Været

Annonse DNB
Gå til Agrol her
Annonse Bedre Råd AS
Norgesfor Vestfoldmøllene annonse
SB Skog Oslofjordregionen
Annonse Tess-PSF-med-tjenester
Annonse Gå til FlexAgri as
Annonse Moskvil
LGPlast logo
Olafsen Engros AS - forbruksvarer til næringslivet
Saga Regnskap Larvik AS
Saga Services Ros Økonomi AS
Facebook til web
1881 logo til web