Skip Navigation LinksDu er her > Forsiden

Lokallaga i Larvik er bekymret for landbrukskontoret

Landbruk i Larvik

13.11.19. Larvik kommune jobber med omorganisering. De lokale bondelagene i Tjølling, Hedrum, Brunlanes, Kjose og Lardal har sendt et felles brev til rådmannen og ordfører i Larvik hvor de ber om en tilbakemelding på situasjonen rundt landbrukskontoret.

Kan AP få flertall for investeringsfond?

Kan AP få flertall for klima og investeringsfond

12.11.19. For en drøy måned siden la regjeringen fram sitt forslag til statsbudsjett for 2020, i går kom det første alternative budsjettet fra opposisjonen. I sitt budsjettforslag foreslår Arbeiderpartiet blant annet å etablere en fondsordning for klimainvesteringer i norsk landbruk, noe Bondelaget har jobbet med lenge.

Meld deg på Gartnerhallen-seminaret 2019

Gartnerhallen

11.11.19 Gartnerhallen samler hvert år frukt- og grøntnæringa i Norge. Seminaret er en møteplass for faglig påfyll, inspirasjon og sosialt samvær. Her møtes Gartnerhallens medlemmer, våre kunder og samarbeidsparter, samt leverandører, rådgivere, representanter fra offentlig forvaltning og stemmer i samfunnsdebatten. Dette foregår på Thon Hotel Oslo Airport 28. november.

Se hele programmet og informasjon om påmelding hos Gartnerhallen

Referansegruppe husdyr

Ref gr husdyr 041119 Møteleder Arne Martin Malerød

09.11.19 Vestfold Bondelag har oppretta tre referansegrupper (korn, husdyr og grønt) for å få inn signaler fra ulike produksjonsgrupper.  Denne uka var referansegruppe husdyr samlet. Her var det gjensidig informasjon fra alle husdyrslag. Andre tema som ble tatt opp var konsesjonsregelverket for svin, dyrevelferd og nedskalering av melkeproduksjonen. Vinterens felles møter for husdyrprodusenter i Vestfold ble også planlagt.

Vivestad Bondelag siste lokale årsmøte i høst

ÅM Vivestad 2019 lite middag

08.11.19 Mandag ble årsmøterunden i de lokale Bondelaga avsluttet. Da hadde Vivestad Bondelag sitt årsmøte på Sagatun. 40% av medlemmene møtte opp for å gjennomføre årsmøtesaker, høre på fylkesleder Thorleif Müller og ikke minst spise en god middag med tilhørende sosialt samvær. Det meldes jevnt over om godt oppmøte og mye gjenvalg på de lokale årsmøtene. Det er totalt fem nye lokallagsledere.

Grunnkurs i korndyrking

Kornsatsing i Vestfold

07.11.19. Korn er viktig i Vestfold, og det dyrkes korn på nesten 70 % av jordbruksarealet vårt. For å lykkes som kornprodusent er grunnleggende kunnskaper viktig. Samtidig som det kan være med på å øke gleden og stoltheten ved å være bonde. Tidligere kornkurs har blitt svært positivt mottatt med stor påmelding, så Kornprosjektet i Vestfold følger derfor opp med et nytt 5 kvelders kornkurs på Gjennestad Gartnerskole med oppstart 19. november. Program og påmelding her.

Fokus på standardavtaler i Hedrum

Hedrum årsmøte 2019 Nyvalgt styre og rådgiver Amund Kind_ingress

07.11.19. Bondelagets juridiske service og standardavtaler er en viktig medlemsfordel for mange bønder og var tema under Hedrum Bondelags årsmøte sist uke. Diskutert ble også ressursene Larvik kommune bruker på sitt landbrukskontor, mens Torstein Lie fikk fornyet tillit som lokallagsleder.

Ny leder i Ramnes Bondelag

Åm Ramnes 2019 Anders Løverød ny leder

06.11.19 På årsmøtet i Ramnes Bondelag ble Anders Løverød (bildet) valgt til ny leder. Nye styremedlemmer ble Hans Wilhelm Wedel Jarlsberg og Tor Lid Wåle. Elise Kirkevold ble gjenvalgt som styremedlem. Årsmøtet ble holdt på Stange gjestegård der det ble servert en flott buffet.

Alle må få muligheten!

Elin verver medlem 3150

05.11.19. -Vi er stolte av å være landets største organisasjon for bønder og andre med hjerte for norsk matproduksjon, sier Elin Røed, org.sjef i Vestfold Bondelag, men skynder seg å legge til at det er plass til flere medlemmer! Lokallagene i Vestfold har fått klar beskjed om at alle som tar over en gård bør kontaktes og få muligheten til å bli med i Bondelaget. Nå er det dessuten en ekstra vervepremie ut året...

Nyttig informasjon til bonden

info til bonden

04.11.19. Fylkesmannens Landbruksavdeling i Vestfold har flere ganger i året sendt ut et skriv med viktig informasjon til bonden.  Dette er heldigvis videreført etter sammenslåingen med Telemark. Tidligere kom skrivet som et fysisk ark i postkassa, men de siste årene har det kun kommet elektronisk.  Siste utgave av "Informasjon til bonden" inneholder informasjon om blant annet produksjonstilskudd og erstatningsordninger, mentorordning for bønder, samt ulike kurs og fagkvelder.  Les hele skrivet hos Fylkesmannen.

Årets avløser i Vestfold

Årets-avløser-2019-520x245

03.11.19. Under høytidelige omstendigheter kåres hvert år «Årets avløser» for hver fylke i forbindelse med høstsamlingen i regi av Norske Landbrukstenester.

Dette er en utnevnelse for å sette pris på våre gode avløsere i den jobben de gjør ute hos bøndene gjennom hele året. Under årets kåring var det landbruksvikar, Arnfinn Strand, som fikk den velfortjente utnevnelsen «Årets avløser i Vestfold». Han er alltid positiv, gjør en grundig jobb og har godt håndlag med dyrene. Les mer hos Vestfold Landbrukstjenester

Ny leder både i Sandar og Andebu

Neket

02.11.19. I Andebu ønsket Erik Grytnes å gi seg etter 3 aktive år, og Bjarne Sommerstad ble valgt til ny leder.  Ellers ble det gjenvalg på resten av styret.  I Sandar ønsket Hans Edvard Moe Østby avløsning, og Birgitte Ringdal Brekke ble valgt til ny leder.  

Ny leder i Hof- gjenvalg i Tjølling

Erik S Roso

01.11.19: Det er tett med lokallagsårsmøter nå i oktober.  Denne uka har blant andre Hof og Tjølling hatt årsmøter.  I Hof Bondelag ville Petter Åsberg Kjennerud ha avløsning, og ny leder ble Erik Semb Roso. Nye i styret i Hof ble Jon Andreas Johansen og Sander Greeen Tymczuk. I Tjølling Bondelag tok Øivind Skjeggestad gjenvalg. Her kom det også to nye inn i styret; Frants Chr Klaastad og Kjell Erik Strand.

Stor interesse for fagkveld om korntørker og kornlager

Fagkveld 241019. Fullt hus på Borgen Mølle

31.10.19. Det ble veldig godt frammøte da Kornsatsing i Vestfold inviterte til fagkveld om korntørker og kornlager. Kvelden startet med besøk hos Bjørn Erik Gran og Leif Gunnar Fevang, som har ulike løsninger på korntørking. Deretter gikk turen til Vestfoldmøllene avd. Borgen for mat, samt tips og råd om sikker lagring av korn.  Espen Revfem fortalte om sine erfaringer med mobil tørke, og Nils O. Kverneland fra Innovasjon gikk gjennom endel økonomiske forhold.

Slår alarm for frukt og grønt

Epler og potet

30.10.19. I flere år har godkjente plantevernmidler forsvunnet fra det norske markedet. Det er innen frukt og grønt problemet er størst. Både Gartnerhallen, Norges Bondelag og Norsk Landbruksrådgiving får meldinger om at produsenter vurderer å gi seg. - Hvis vi ikke har effektive bekjempelsesmidler vil fruktdyrkingen i Norge slik vi kjenner den bli borte. Du kan produsere økologisk, men volumet forsvinner, sier Harald Buttedahl. Han er fruktbonde i Lier, og styremedlem i Gartnerhallen. Les mer i Bondebladet.

 
 

Høstens eneste HMS-kurs starter 7. november.

HMS

30.10.19.  Hvis du vil være med på høstens HMS-kurs må du melde deg på snarest ! Kurset starter på Gjennestad torsdag 7. november. Arbeidsmiljøloven pålegger alle som er leder for en virksomhet å kunne dokumentere HMS-kompetanse. Kravet gjelder alle som har fast eller tilfeldig hjelp av noen i gårdsdrifta. (gjelder også ubetaltarbeidskraft innen egen familie). Kurset består av 3 deler (2 samlinger, og 1 del egenlæring)  Kurslærer er Knut Olav Omholt fra Norsk Landbruksrådgiving HMS. Mer informasjon og påmelding her.

Framtidsbonden trenger gode velferdsordninger

Kristian Nilsson. Bilde fra landbruk.no

29.10.19. Norsk Landbrukssamvirke har satt fokus på velferdsordninger for bønder. I en av artiklene er både Harald Lie fra Våle og Anne-Helene Sommerstad Bruserud fra Andebu intervjuet.  Bildet som illustrerer artikkelen er Kristian Nilsson, Andebu.  Både Bruserud og Lie fokuserer blant annet på at gode velferdstjenester er viktig for at norske bønder skal kunne stå på hver dag for å produsere sunn og bærekraftig mat.  Les mer på landbruk.no

Gjenvalg i Sem Bondelag og Brunlanes Landbrukslag

ÅM Sem 2019 Forsamlingen

28.10.19 Forrige uke var det årsmøter i Sem Bondelag og i Brunlanes Landbrukslag. Begge steder var det gjenvalg på leder. I Sem fortsetter Lars Rom som leder, og han får med seg Kristian Hotvedt som nytt styremedlem. I Brunlanes ble Per Halvor Mostad gjenvalgt. Her er Marthe Hillestad ny i styret. Bildet er fra årsmøtemiddagen i Sem.

Årsmøte i Vestfolds største lokallag

ÅM SSLL 2019 Gjennomgang årsmelding

27.10.19 Med 325 medlemmer er Sande og Strømm Landbrukslag det største lokallaget i Vestfold. De hadde årsmøtet på Bondeheimen i Sande denne uka. Per-Øivin Sola (bildet) ble gjenvalgt som leder. Sande og Strømm Landbrukslag har mye aktivitet og et godt samebeid med bygdeungdomslaget. På årsmøtet ble det lagt gode planer for lokale arragementer denne vinteren.

Ønsker to spor i landbruksutdanninga

Tor Fredrik Bjune er lærling hos Bjørnar Langklep

26.10.19 Vestfold er at av fylkene som har prøvd ut ordningen med lærlinger i agronomutdanninga. Dette kalles ofte 2+2, fordi det er to år i skole og to år som lærling. Det er gode erfaringer med dette i Vestfold, og nå skal ordningen evalueres. Nå er Norges Bondelag, Norske Landbrukstjenester og NHO Mat og Drikke enige om å jobber for muligheten for å ha to spor i landbruksutdanningen; en fagutdanning med læretid i bedrift og en treårig agronomutdanning i skole.

Les mer hos NHO

Annonse DNB
Gå til Agrol her
Annonse Bedre Råd AS
Norgesfor Vestfoldmøllene annonse
SB Skog Oslofjordregionen
Annonse Tess-PSF-med-tjenester
Annonse Gå til FlexAgri as
Annonse Moskvil
Olafsen Engros AS - forbruksvarer til næringslivet
Saga Regnskap Larvik AS
Saga Services Ros Økonomi AS
Facebook til web
1881 logo til web