Skip Navigation LinksDu er her > Forsiden

Stort engasjement for matjorda

21.11.18. Torsdag arrangerte Jordvern Vestfold åpent møte. Kårstein E. Løvaas klarte nok ikke å overbevise alle om at regjeringen har lagt fram en ambisiøs nok jordvernstrategi, men har rett i at engasjementet og forståelsen for jordvern er større enn noen gang! Kveldens klareste jordvernbudskap kom derimot fra en eiendomsutvikler i Tønsberg!

Les hva han sa hos Jordvern Vestfold

Stort engasjement for matjorda

Jordvern Vestfold Innlederne fikk hvert sitt kvadratmeterbrød 15.11.18

21.11.18. Torsdag arrangerte Jordvern Vestfold åpent møte. Kårstein E. Løvaas klarte nok ikke å overbevise alle om at regjeringen har lagt fram en ambisiøs nok jordvernstrategi, men har rett i at engasjementet og forståelsen for jordvern er større enn noen gang! Kveldens klareste jordvernbudskap kom derimot fra en eiendomsutvikler i Tønsberg!

Les hva han sa hos Jordvern Vestfold

Hvordan takle en tøff sommer - agronomisk og psykisk?

ingress Hvordan takle en ekstremsommer agronomisk og prsykisk

20.11.18. Vestfold Bygdeungdomslag og Vestfold Bondelag ønsker unge bønder og landbruksinteressert ungdom velkommen til stuene på Melsom vgs førstkommende torsdag kl 19.00 - 21.30.  Vi kan love gode agronomiske tips som begrunner påstanden at "Levende matjord i god hevd tåler ekstremvær best!" og nyttige råd til både unge bønder og de som står rundt unge bønder som havner i en psykisk stressende situasjon. 
Les mer om hvordan takle en tøff sommer- agronomisk og psykisk

Korn på Landbrukshelga 2019

Kornsatsing i Vestfold. Logo.

19.11.18 Endelig kan vi tilby kurs for kornprodusenter på Landbrukshelga! Dette har vært etterspurt i flere år. Landbrukshelga arrangeres 26.-27. januar på Quality Hotel Skjærgården i Langesund. Dette er en kurshelg for bønder i Vestfold og Telemark som de siste gangene har samlet over 200 personer. Etter felles åpning og valgfrie foredrag, starter 9 ulike kurs. Prosjektet "Kornsatsing i Vestfold" har kurs for kornprodusenter med tema som vekstskifteplan og samarbeid/driftledelse på kornbruk. Er du kornprodusent - meld deg på!

Se program og link til påmelding for Landbrukshelga 2019

Se temaene på kornkurset

Stormøte om bonden og beredskap 4. desember

TRyggere sammen brann

17.11.18 Er vi beredt? Er vi bønder forberedt på hva som kan skje av kriser og hendelser i egen kommune eller bygd? Vet vi hvordan vi kan bidra og hvordan myndighetene ser på landbrukets ressurser i en krise? Vestfold Bondelag inviterer alle bønder i Vestfold til stormøte i gymsalen på Gjennestad tirsdag 4. desember kl 19.00. Vi møter fylkesberedskapssjefen, brannsjefen, Sivilforsvaret, Mattilsynet og Skagerak Nett. Sammen kan vi bli bedre på lokal krisehåndtering. Møt opp og delta i diskusjonen!

Populært møte om ny og endret bruk av driftsbygninger

MidtVestfold. Møte om driftsbygn. nov 2018

16.11.18.  MidtVestfold Regnskap SA inviterte 12. november til kundeseminar på Gjennestad om ny og endret bruk av driftsbygninger på gårdsbruk. Foredragsholdere var Rune Nordeide, Dorthe Ellefsen og Elisabeth Finne fra Tønsberg og Re kommune, Beret Mette Haga fra Innovasjon, Jan Per Stokke fra MidtVestfold og Kari Mette Holm fra Fylkesmannen. De hadde mye nyttig informasjon til de 60 frammøtte.

Landbruksminister Hoksrud på Vestfoldbesøk

Bård Hoksrud utsnitt

15.11.18 Tirsdag var Landbruks- og matminister Bård Hoksrud på et heldags besøk i Vestfold. Han var på flere gårdsbesøk for å bli bedre kjent med landbruket her. I tillegg fikk han omvisning på viktige bedrifter tilknytta landbruket, Findus og Den Magiske Fabrikken (Greve Biogass og veksthuset der). -Vestfold er et lite fylke, men dere produserer veldig mye, sa Bård Hoksrud i møte med bønder i Vestfold.

Innovasjonsbedrift satser på landbruket

Olav Brataas og Max j Tangen i 7Sense

15.11.18 7Sense Products AS leverer trådløse sensorer og systemer til landbruket som blant annet overvåker vanningsprosesser om sommeren og langtidslagring om vinteren. Bonde Olav Brataas i Slagen (bildet) tok i sommer i bruk sensorer for å kontollere vanningsanlegget. Daglig leder i 7Sense Max j Tangen er svært fornøyd med at de er ett av 17 selskaper som får innovasjonsmidler fra Designdrevet Innovasjonsprogram (DIP). Beløpet lyder på 590.000 kroner og skal bidra til å gjøre landbruket smartere.

Les mer hos VestViken24 (krever innlogging i en av avisene i Vestfold)

Gjerder kan stoppe gjessene

Hit men ikke lenger Gjerder stopper gåsa Foto Gørli B Andersen

14.11.18. Mange bønder i Vestfold har utfordringer med gjess som både beiter og skiter i stykker avlinga på jordet. Å redusere bestanden med jakt er det primære forvaltningstiltaket. I tettbebygde strøk og på sommeren trengs det derimot andre skadebegrensende tiltak.  En ny studie som er gjennomført her i Vestfold om forebygging av beiteskader bekrefter at gjerde ned mot sjøen kan være veldig effektivt før gåseungene lærer å fly, skriver Norsk institutt for naturforskning

Trøstefest i Andebu

Andebu. Trøstefest 2018. Bordene er dekket.

13.11.18. I slutten av oktober arrangerte Andebu Bondelag trøstefest etter tørkesommeren. Festen ble holdt på Solhaug Ungdomslokale, og var gratis for både lagets medlemmer og Andebu Bygdekvinnelag sine medlemmer. Bygdekvinnelag var invitert som en ekstra takk for hjelpa under jordebordet i fjor. Det ble god mat, underholdning og gode historier.

Flere møter om gårdsvarmeanlegg de neste ukene

flis-han-ch_-berge-fliser-tommer-hos-rolf-tvedten

12.11.18. Det skal være flere møter og temadager de neste ukene om gårdsvarmeanlegg. Landbrukskontoret i Larvik arrangerer det første møtet 21. november i samarbeid med Vestfold Bondelag og Vestfold klima- og energiforum om produksjon av fornybar energi på gårdsbruk. Hovedfokus er på temakveld 21. november er biovirke og flisfyringsanlegg.  Lokale skogeierlag/områder i Vestfold, Innovasjon Norge, Vestfold bondelag og skogselskapet i Vestfold arrangerer 3. desember fagdag om etablering av gårdsvarmeanlegg.

Hele styret gjenvalgt i Sandar og Ramnes

Neket

11.11.18. I flere lokale bondelag har hele styret tatt gjenvalg i høst.  Det gjelder blant annet i Sandar, der hele styret og lokallagsleder Hans Edvard Moe Østby tok gjenvalg.  Også i Ramnes fortsetter lokallagsleder Anne Aasnæs Andvik og hele styret. Alle lokallaga har nå gjennomført sine årsmøter, og fylkesleder Thorleif Müller og de andre fylkesstyremedlemmene har hatt ei travel, men hyggelig tid med besøk å besøke årsmøtene.

Tørketilskuddet utbetales 14. november

Tørkerammet åker. Foto fra NB

10.11.18. Den rekordtørre sommeren 2018 skapte store problemer for jordbruket. Derfor inngikk staten og jordbruket på sensommeren en avtale om en krisepakke som skal bidra til å avhjelpe de økonomiske utfordringene som mange bønder i tørkeområdene opplevde og fortsatt opplever. Ekstrabetalingen av tilskudd som ble framforhandlet mellom jordbruket og staten etter sommerens tørkesommer blir utbetalt 14.11.  Les mer hos Norges Bondelag.

Petter Å. Kjennerud gjenvalg i Hof

Årsmøte Hof 2018. Koffert og klubbe.

09.11.18 Styret i Hof Bondelag, med gjenvalgt leder Petter Åsberg Kjennerud i spissen, har et aktivt år foran seg.  Det planlegges blant annet Åpen Gård og markering av lagets 150-årsjubileum.  Det planlegges også tur for medlemmene til en av landbrukets foredlingsbedrifter, men det blir først etter at brøytesesongen er over.  Årsmøtet fikk også informasjon om status i prosjektet om vannkvaliteten i Eikernsvassdraget, og nytt og nyttig fra Vestfold Bondelag.

Avlingskamp i høsthvete

Avlingskamp. Besiktigelse 251018

08.11.18. "Kornprosjektet i Vestfold" med Oddbjørn Rød i spissen har satt i gang avlingskamp i Vestfold. Norsk Landbruksrådgiving Viken står for gjennomføringa, og har i høst sådd høsthvete.  25. oktober ble laga invitert for å se på feltet. Hvert lag har tre ruter som de skal bestemme over hva skal gjøres med. Det er opp til dem både hva som skal gjøres og når det skal gjøres, men de tre rutene skal behandles likt.  Les mer hos NLR Viken.

VIKTIG INFORMASJON om oppmåling av grovfôrlager

Logo Fylkesmannen

07.11.18. Viktig informasjon fra Fylkesmannens Landbruksavdeling som gjelder foretak som har søkt avlingsskadeerstatning grovfôr med grovfôrdyr. I år må bøndene selv måle grovfôrlageret når de søker erstatning for avlingssvikt. Fôrlageret må være oppmålt riktig og rapportert til kommunen. Det haster veldig hvis det ikke er gjort det ennå! Se mer informasjon hos Fylkesmannen.

BU-prisen for Vestfold til Anita og Agnar Lund

BU-prisen 2018. Anita og Agnar Lund og Thorleif Müller. r

07.11.18. Igår mottok Agnar og Anita Lund på Nordre Bergan Gård i Sandefjord Bedriftsutviklingsprisen i landbruket (BU-prisen) for sin nyskapende måte å drive familiegården på. Gården har lange tradisjoner og har vært i familien siden 1935. Etter 15 år med drift ble gården utvidet med frukttrær i 1950 og i dag produserer paret alt fra epler, gresskar og honning. -Å motta BU prisen for landbruket var meget overraskende, men selvfølgelig veldig gøy. Dette gir oss fornyet motivasjon til å strekke oss mot nye mål, sier Agnar og Anita.

Grytnes gjenvalgt i Andebu

Årsmøte Andebu 2018. Fra forsamlingen 2

06.11.18. Onsdag 31. oktober var det klart for årsmøte i Andebu Bondelag.  Møtet var på Kirkestua i Høyjord.  Einar Idland fra landbrukskontoret informerte om avlingskade og kommende tiltak/nyheter i landbruket. Silje Eckdahl fra fylkesstyret hadde en gjennomgang av året som har gått. Erik Grytnes tok gjenvalg som leder og Kristian Nilsson kom inn som nytt styremedlem!

Full fart i Lardal

Årsmøte Lardal 2018 Styret

05.11.18. Få lokallag kan skilte med så fyldig årsmelding som Lardal Bondelag. I tillegg til faste aktiviteter rundt jordbruksoppgjør og formelle møter har de arrangert bondepub, fagkveld om plantekultur, gårdsbesøk, "bli kjent"-kveld, lunsj og landbruksspill for skolene i bygda, innsamling av landbruksplast og Åpen Gård. I tillegg har fiberutbygging tatt mye tid det siste året.  

Minner om nytt "Grunnkurs i korndyrking"

Kornsatsing i Vestfold. Logo.

05.11.18 - Tross tørke og et dårlig kornår er det viktig å fylle på med kunnskap og å utveksle erfaringer, sier prosjektleder i "Kornsatsing i Vestfold", Oddbjørn Rød. De starter opp et nytt "Grunnkurs i korndyrkning" som går over fem kvelder med oppstart 27. november. Samme kurs ble holdt i fjor og responsen var god. Det er begrensede antall plasser.

Gå til program og påmelding

Annonse DNB
Gå til Agrol her
Annonse Bedre Råd AS
Norgesfor Vestfoldmøllene annonse
SB Skog Oslofjordregionen
Annonse Tess-PSF-med-tjenester
Annonse Gå til FlexAgri as
Annonse Moskvil
LGPlast logo
Olafsen Engros AS - forbruksvarer til næringslivet
Annonse Saga Regnskap og rådgivning
Facebook til web
1881 logo til web