Skip Navigation LinksDu er her > Forsiden

Ønkser velkommen til årets husdyrmøte 12. februar

Arne Martin Malerød profilbilde

22.01.19 Året har startet med stort fokus på redusert kjøttforbruk. Hva skjer med salget av kjøtt i Norge? Dette er tema for årets husdyrmøte som arrangeres på Gjennestad tirsdag 12. februar kl 19.00. Innledere blir Magnus Johnsen (bonde), Harald Bjerknes (Nortura) og Christian Anton Smedshaug (AgriAnayse). Leder i Vestfold Bondelags referansegruppe husdyr, Arne Martin Malerød (bilde), er møteleder og vil ønske alle vel møtt!

Se invitasjon og program

Forebyggende hygiene i grønnsaker, potet m.fl. planteproduksjoner

NLR Viken annonse

21.01.19. Jordressursen er en av bondens viktigste ressurser på gården. Hvordan tenker vi da for å redusere risikoen for at den smittes med uønskede sjukdommer, virus, bakterier og nematoder?

Les fra fagmøte i regi av NLR Viken om forebyggende hygiene

Alternativ utbygging på Borgheim – nødvendig og mulig!

Koht arkitekter om Borgheim Syd

20.01.19. -Det kan bli både flaut og vanskelig for politikere i Færder å bygge ned matjorda på Borgheim Syd nå når Koht Arkitekter har vist at det er helt unødvendig og heller ikke gir en ønsket sentrumsutvikling på Borgeheim! Det er så bra at noen arkitekter og eiendomsutviklere nå jobber for løsninger som sparer matjorda! sier Arne Nøkland, nestleder i Jordvern Vestfold og viser til innspillet fra Koht arkitekter i fredagens Tønsberg Blad

KrF sikrer bærebjelkene i den norske landbruksmodellen

Forhandlingslederne Ny regjeringsplattform 170119

18.01.19 I går ble FrP, Høyre, Venstre og KrF enige om en ny regjeringsplattform. – Jeg er glad den tydelig understreker at vi skal beholde alle de fire bærebjelkene i landbrukspolitikken, sier leder i Vestfold Bondelag, Thorleif Müller. - Et velfungerende importvern, årlige jordbruksforhandlinger, mulighet for markedsbalansering og en uendret konsesjonslov er avgjørende. Nå unngår vi omkamper, men jeg skulle gjerne sett en mer offensiv satsing, sier Müller.

Rekordavvirkning i skogen i 2018

Tømmer.jpg

18.01.19. Landbruksdirektoratet melder om rekordpriser og -avvirkning i 2018, noe også Viken Skog bekrefter på sine hjemmesider. Selskapet meldet at det ble innmålt 2,4 millioner kubikk tømmer. Det gir Viken Skog en markedsandel på 21,7% og en økning på 0,7% som er den største økningen blant tømmeraktørene i Norge. Optimismen råder i skognæringa, skriver Viken Skog

EAT-rapporten og norsk matproduksjon

kjøttkaker med tilbehør , zom

17.01.19. I dag lanseres EAT-rapporten. En av de viktigste konklusjonene er at verden må over på et mer plantebasert kosthold fordi det gir bedre helseeffekt og er mer bærekraftig. Det er ingen tvil om at verden trenger mer mat med mindre klimaavtrykk! Hvert land må bruke sitt naturlige grunnlag for å produsere mat. Her og i noen flere artikler skal vi presentere litt fakta om hva som er bra med den norske måten å lage mat på.

Spørsmål og fakta om norsk kjøttproduksjon og -forbruk

elg og spælsaupølse IGW 2016 Fotograf Alexander Nussbaum

17.01.19. I debatten om kjøttproduksjon og -forbruk kan man få inntrykk av at nordmenn er verstinger på området, siden vi har naturgitte forhold for mye produksjon av gras, storfe og sau. Spiser vi faktisk mer rødt kjøtt i Norge enn resten av Europa? Hvor mye utslipp kuttes hvis vi dropper å spise kjøtt? Og er det egentlig sunt eller usunt å spise kjøtt? I forbindelse med lanseringen av EAT-rapporten kan det være greit å kunne svare på noen slike spørsmål- her får du svarene.

Seminar 24. januar - Grøntnæringens muligheter under lupen

a Grøntnæringa under lupen

16.01.18. Norsk frukt- og grøntnæring har store muligheter for vekst. Samtidig er næringen utsatt for konkurranse og rekrutteringen til faget er for øyeblikket lav. Hvor skal vi hente vekstkraften fra? Norsk Gartnerforbund (NGF) og NIBIO inviterer til seminar 24. januar.

Les mer om seminaret hos NGF

Minner om- Buss fra Vestfold til Korn 2019

Kornsatsing i Vestfold. Logo.

15.01.18 Vi minner om at Prosjektet "Kornsatsing i Vestfold" i samarbeid med NLR Innovasjon Osloregionen har gleden av invitere til gratis buss for deltagere på Korn 2019. Dette seminaret arrangeres 14. - 15. februar på Quality Hotell Olavsgaard 2013 Skjetten. Korn 2019 blir arrangert for fjerde gang av NIBIOs avdeling for korn og frøvekster og Norsk Landbruksrådgiving. Målgruppen er hele kornbransjen; bønder, rådgivere, forskere, forvaltning og kornhandel. -Vi setter opp felles buss og håper vi blir en gjeng fra Vestfold, sier Oddbjørn Rød i kornprosjektet. Påmeldingsfrist er 25.januar.

Plaster fra norske eggehinner skal prøves ut på sykehus

Nortura Revetal. Egg.

14.01.19. Norsk landbruk og farmasiindustrien har i flere år samarbeidet om utviklingen av et plaster laget av norske eggehinner fra Nortura Revetal. Nå skal det sårlegende plasteret endelig prøves ut på flere sykehus i England. Selve plasteret skal produseres i Irland, men eggeskallmembranen hentes fra råmateriale fra Nortura Revetal. – Norske egg har en høy hygienisk kvalitet som er viktig for et medisinsk produkt, sier Ralf Schmidt i firmaet Biovotec, som produserer plasteret.  Les mer hos Norsk Landbrukssamvirke.

Ledig plass på kornkurset

Kornsatsing i Vestfold

13.01.19. Det er fortsatt ledige plasser på kurset for kornprodusenter på Landbrukshelga 26. - 27. januar.  Temaer for kurset finner du her.  Meld deg på snarest, og få også med deg blant annet foredrag med Yngve Ekern, sosialt samvær med kollegaer fra Vestfold og Telemark, samt festmiddag  m/underholdning. Mer info og påmelding her.

Sortsdemo potet

Poteter. Foto Siri Abrahamsen

12.01.19. I 2018 hadde NLR Viken i samarbeid med Strand Unikorn et demofelt med mange nye sorter hos Pål Næss Holm i Kvelde. I feltet var det 6 småpotetsorter, 12 matpotetsorter og 5 chipspotetsorter.  Les mer og se hele rapporten hos NLR Viken.

Fortsatt ledige plasser på KSL-kurset

KSL permen

11.01.19. Det er fortsatt ledige plasser på KSL-kurset på Landbrukshelga 26. - 27. januar. Det var veldig gode evalueringer på tilsvarende kurs som ble holdt i fjor, og en av deltakerne mente kurset burde være obligatorisk for alle bønder. Program for kurset finner du her.  Vi blir over 150 deltakere denne helga. Meld deg på snarest, og få også med deg blant annet foredrag med Yngve Ekern, sosialt samvær med kollegaer fra Vestfold og Telemark, samt festmiddag m/underholdning.    Påmelding og mer info her.

Solidaritet og massivt signal

Vestfoldinger i toget  Foto Amund Kind

10.01.19. -Tusen takk til alle som stilte solidarisk opp fra Vestfold i tirsdagens fakkeltog mot manglende oppfølging av rovdyrforliket. Det å stå sammen med over 10.000(!!!) andre foran Stortinget og rope "Nok er nok" var sterkt. Både regjeringen og Stortinget må oppfatte dette som et massivt signal fra hele landet, sier Thorleif Müller, leder i Vestfold Bondelag.

Se vestfoldinger i fakkeltog hos Vestfold Bondelag

Sjekk om plantevernbeviset ditt går ut iår!

Grunnbok plantevern

09.01.19. I år blir det ikke sendt ut påminnelse fra Fylkesmannen til de som må fornye plantevernbeviset sitt, så dere må selv huske å sjekke om beviset går ut iår.  I utgangspunktet vil det kun bli ett kurs på denne siden av sommeren, 21. og 28. januar på Melsom.  Mer info og påmelding her.  Plantevernbeviset kan også fornyes på nettet.  Mer info om det hos Mattilsynet.

Glad for medlemsvekst

Thorleif Müller profil utsnitt

08.01.19 Leder i Vestfold Bondelag, Thorleif Müller, ønsker godt nyttår til alle medlemmer og samarbeidspartnere! -Jeg er veldig fornøyd med at medlemstallet holder seg høyt, til og med har økt med et par medlemmer i 2018, sier Müller. -Verving er viktig for at vi skal beholde vår tyngde, så tusen takk til alle i lokallaga som har stått på! Takk også til alle tillitsvalgte som bidrar til å gjøre Bondelaget attraktivt og slagkraftig! Uten deres innsats ville verving av medlemmer blitt en tung jobb!

Minner om - Bli med på fakkeltog 8. januar - Regjeringen nekter å følge Stortingets vedtatte rovdyrpolitikk

Fakkeltog mot at regjeringen nekter å følge opp Stortingets rovdyrpolitikk 8.januar 2019

07.01.19. Det er nå over 80 Vestfoldinger som har meldt seg på bussturen innover til fakkeltoget foran Stortinget i morgen. -Det betyr at bussene begynner å fylles godt opp og at de som skal være med må melde seg på nå, sier Amund Kind, rådgiver i Vestfold Bondelag og minner om hvorfor vi reiser innover; regjeringen følger ikke opp vedtatt rovdyrpolitikk og vi stiller solidarisk sammen med de som er mer direkte berørt langs Svenskegrensen i fakkeltog foran Stortinget tirsdag 8.januar.

Påmelding snarest hvis du vil være med.

Her finner du mer info om busstider, stoppesteder og påmelding

Les mer hos Norges Bondelag

Del arrangement på Facebook

Har du meninger til jordbruksforhandlingene?

Studieheftet 2019 Jordbruksoppgjøret

07.01.19 Vi står i startgropa for arbeidet med jordbruksforhandlingene 2019. Årets studiehefte er klart og sendes i disse dager ut til alle lokale Bondelag. Heftet er en god opplæring i landbrukspolitikk og gir et godt grunnlag for diskusjon. Påstander og spørsmål er satt på spissen for å få fram ulike meninger. De fleste lokallaga i Vestfold sender innspill. Ta kontakt med ditt lokallag, eller direkte med fylkesstyret, om du har meninger om jordbruksforhandlingene. Fristen for lokallaga er 15. februar.

Last ned studieheftet her

Potet 2019 - Påmeldingsfrist idag

Poteter. Gartnerhallen.

07.01.19. Potet 2019 arrangeres på Gardermoen 21. - 22. januar.  Her er det gode muligheter for faglig oppdatering gjennom fagforedrag, utstillerbesøk og samtaler med kolleger, rådgivere, forskere og andre. På Potettorget kan du møte mange utstillere som presenterer nyheter - og lære mer. Les mer hos NLR Viken.

Husk fristen for etterregistrering - 10. januar

Utfylling av elektronisk skjema

06.01.19 Fylkesmannen i Vestfold og Telemark minner om at fristen for etterregistrering av opplysninger til søknad om tilskudd er 10. januar. Dette gjelder deg som har levert søknad om produksjonstilskudd og tilskudd til avløsning om ferie og fritid innen fristene som var 15. mars og 15. oktober.

Se sak hos Fylkesmannen om hvilke opplysninger som kan etterregistreres

Landbrukshelga 2019 Logo m grønn stripe til web 200

Aktivitetskalender

Gå til Kalender

Været

Annonse DNB
Gå til Agrol her
Annonse Bedre Råd AS
Norgesfor Vestfoldmøllene annonse
SB Skog Oslofjordregionen
Annonse Tess-PSF-med-tjenester
Annonse Gå til FlexAgri as
Annonse Moskvil
LGPlast logo
Olafsen Engros AS - forbruksvarer til næringslivet
Saga Regnskap Larvik AS
Saga Services Ros Økonomi AS
Facebook til web
1881 logo til web