Skip Navigation LinksDu er her > Forsiden

Norsk Rødt Fe er viktig for en av verdens største økologiske melkeprodusenter

NRF kua viktig. Texas. Bilde fra Norsk Landbrukssamvirke.

15.07.19. Norsk Rødt fe har blitt en viktig del av økologisk melkeproduksjon i USA. – Den norske kua hjelper oss til å redusere kostnader, holde oss effektive og konkurransedyktige i et tøft marked, sier melkeprodusent Josh Hoffman.  Les mer på landbruk.no

Lønnsomt med økokorn

Sverre Lang-Ree. Foto Morten Berntsen

13.07.19. For Sverre Lang-Ree på Stange i Hedmark gir økologisk korndyrking 500 kroner høyere dekningsbidrag per dekar enn konvensjonell produksjon.  Sverre Lang-Ree mener langt flere burde finne det aktuelt å dyrke økokorn. Han peker på tre forutsetninger for å lykkes: tilgang på husdyrgjødsel og egnet jord, samt interesse.  Les mer hos NLR Økologisk.

Sommerprat med Olaug Bollestad

Bollestad

11.07.19. I januar ble Olaug Bollestad utnevnt til landbruks- og matminister. Siden den gang har det gått slag i slag, med jordbruksforhandlinger, klimaforhandlinger, dyrevelferd og pelsdyrforbud. Landbrukspodden spør ministeren hvordan det har vært å sitte i statsrådsstolen så langt? Les mer hos Norges Bondelag.

Bygdeungdomslaget inviterer til veteranfest !

Logo Landsstevne 2019

09.07.19. NBUs landsstevne arrangeres i år i Vestfold, på Hof skole. I den anledning vil bygdeungdomslaget invitere tidligere BU’ere til en Veteranfest lørdag 20. juli! Vorspillet starter i gymsalen på Hof skole Kl 17.00 etter en titt på bygdedagen. Veteranene tilbys i år et eget campingområde, så dersom du ønsker kan du ta med deg campingvogn/telt mot et lite pristillegg. Invitasjon og påmeldingsinfo her.  Påmelding innen 13.07.

Kan du kuvett-reglene?

Kuer på beite. NRF.

08.07.19 I sommer skal både folk og dyr ut og nyte naturen. For å unngå konflikter og ulykker lanserer friluftslivs- og bondeorganisasjoner kuvettregler. Dette har NRK Vestfold tatt tak i og de har intervjuet bonde i Larvik, Elisabeth Irgens Hokstad.

Les om kuvett-reglene hos Norges Bondelag

Les saken på nettsidene til NRK Vestfold

Hør intervju med Elisabeth Irgens Hokstad på NRK Radio

45 på treskerdag

Treskerdag 020719 Forside Vestfold Bondelag Kornsatsing

06.07.19 Det var godt oppmøte da prosjektet "Kornsatsing i Vestfold" arrangerte Treskerdag denne uka. 45 stykker møtte opp hos Thorbjørn Olsen og fikk praktiske tips om innstillinger og kontroll av treskeren. Det var også et innslag om å tenke på egen sikkerhet i en travel innhøstingssituasjon.

Hva har jeg rett til når Mattilsynet kommer på uanmeldt tilsyn?

Inspektør fra Mattilsynet. Illustrasjonsfoto. Foto Mattilsynet

03.07.19 God dyrevelferd er viktig. Mattilsynet har både rett til og ansvaret for å ha tilsyn med dyrehold. Med uanmeldte tilsyn kan Mattilsynet få et reelt innblikk i dyreholdet. Dette er en samla næring positive til. Men hva har du som bonde rett til ved et slikt uanmeldt tilsyn? Vestfold Bondelag har god dialog med Mattilsynet, og vil i denne artikkelen gi noen tips og råd.

Kornutvalget på tur i Finland

Kornutvalget på tur i Finland

01.07.19. Hans Edvard Torp fra Våle har vært leder i kornutvalget i Norges Bondelag i flere år. Han tok med seg resten av utvalget sitt på fagtur til Finland tidligere i juni. -Det var to komprimerte, men faglig og sosialt veldig vellykkede dager, forteller Torp.  

Jordvernet står sterkt i revidert RPBA

RPBA revisjonsrunde nr 2

29.06.19. Regional plan for bærekraftig arealpolitikk i Vestfold ble revidert i 2018, men måtte ut på ny høringsrunde i vår etter til dels kraftig kritikk fra mange instanser om for lite fokus på vekst. Vestfoldsamfunnet virker derimot skjønt enige om at matjorda må ha et sterkt vern i fylket vårt. -Svært gledelig, understreker både Jordvern Vestfold og Vestfold Bondelag i sine høringsuttalelser.

Markvandringer og grilling i Stokke Bondelag

Bra oppmøte i alle aldre  Stokke Bondelags sommeravslutning 2019   Foto Ane H Holt

28.06.19. Stokke Bondelag arrangerte sommermøte på Melsom gård forrige torsdag. 39 personer møtte opp med stort og smått. Kvelden startet med markvandring i korn, mais og potet sammen med Svein Bakken fra Bayer, før det ble servering av grillmat, brus, kaffe og kake og hyggelig sosialt samvær i flott kveldssol på Melsom.

Minstelønnssatser for jordbruk og gartneri 2019

Gartneri

28.06.19 Det er tid for sommerjobb, ferieavløsere og sesongarbeidere i landbruket.  Fellesforbundet og NHO Mat og Drikke er kommet til enighet om minstelønnssatser for jordbruk og gartneri for 2019.

Les mer og last ned minstelønnstabellene hos NHO Mat og Drikke

Styrker kravene til dyrevelferd i svineproduksjonen

Møte mellom landbruket og ministeren som svineproduksjon   Foto Norges Bondelag

27.06.19. Ei samla svinenæring er enige om å stille strengere krav til dyrevelferd i svinenæringa, og ber myndighetene sørge for at disse kravene blir gjeldende for alle svinebønder i Norge. Det ble klart etter møte med landbruks- og matministeren i går, skriver Norges Bondelag

 

Dette er tiltakene for å styrke dyrevelferden i svineproduksjonen

Har du lokal informasjon som kan være nyttig i bekjempelse av flom?

~Flom potetåker.jpg

26.06.19. Forventningene om hyppigere og kraftigere nedbør de kommende år som følge av klimaendringene er et samfunnsansvar som rammer lokalt. Sandefjord kommune skal derfor i gang med en kartlegging av kritiske punkter i bekker og (bratte) vassdrag. Nå ønsker kommunen tilbakemelding fra bønder om flomutsatte jorder, rør og bekkelukkinger.

Sommerkveld på Bjønni

Kjose Bondelag på Bjønni 2019 Foto Olav Nordheim (1)

25.06.19. Kjose Bondelag inviterte medlemmer og gjester til sommeravslutning på Bjørnøya, eller Bjønni som de fleste innfødte sier, forrige torsdag. Gjestene ble vel tatt i mot på gården til Anita Saga og Jørn Omsland Bjørnø hvor de blant annet fikk smake på spekemat og hjemmelaget Kjoselefse.

Dagens busstur for kornprodusenter er utsatt til høsten

Kornsatsing i Vestfold. Logo.

24.06.19. Bussturen til Prosjekt Kornsatsing i Vestfold og Vestfold Bygdeungdomslag som skulle vært i dag, er utsatt til utpå høsten.  - Vi innser at det ble en travlere tid for korndyrkerne, nå enn det vi hadde sett for oss da dette ble planlagt.  -På grunn av det skiftende været er mange på etterskudd med sprøyting m.m., sier prosjektleder Oddbjørn Røed.  -Vi satser på å sette opp turen på nytt, med samme tema, når alt er høstet og i hus.

Fagdag for svineprodusenter

Fagdag 030619. Norsvin og Nortura. Deltakere

23.06.19. Tidligere denne måneden inviterte Norsvin Vestfold og Nortura svineprodusentene til fagdag på Gjennestad Gartnerskole. Innledere var Audun Skomsøy, Eli Gjerlaug-Enger og Maria Stenklev.  De hadde fokus på dyrevelferd, sykdomsforebygging og smitteforebygging.

Nordgardsetra sesongåpner idag

Logo 4H

22.06.19. Idag lørdag 22. juni, åpner Nordgardsetra 4H-seter sin 29. sesong. Setra holder åpent med servering hver dag fra 11 til 16 i hele skolens sommerferie. Rømmegrøt i helger eller ved forhåndsbestilling. Helgeaktiviteter skjer i hovedsak mellom klokka 12 og 14. Velkommen til seters! Sommerens program

Inngår klimaavtale for jordbruket

Klimaavtale 2019. Bartnes, Elvestuen, Bollestad, Småbrukarlaget

21.06.19.  Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlaget har i dag inngått en klimaavtale med regjeringa. – Viktig plattform for videre satsing på grønne løsninger for norsk matproduksjon, mener Vestfold Bondelag.  Thorleif Müller, leder i Vestfold Bondelag, er glad for at partene kom til enighet og mener avtalen er ambisiøs. Han peker på at vestfoldbønder allerede er i front innen klimaløsninger og peker særlig på biogassanlegget på Greve, kalt «Den magiske fabrikken», som lager drivstoff av husdyrgjødsel. Anlegget startet opp i 2016 og omdanner hvert år over 60 000 tonn husdyrgjødsel om til biogass.

Pressemelding fra Vestfold Bondelag 

Les mer hos Norges Bondelag.

Bruk variabel gjødsling

Jarlsberg. CropSat-bilde

21.06.19. På markdagen på Jarlsberg tidligere i juni, ble det gitt god informasjon om nitrogengjødsling og variabel N-gjødsling fra Yara-eksperter, Dataväxt og fra den praktiske bruken på Jarlsberg. Med åpen tilgang til CropSat, biomassekart fra satellitt, har alle en bedre mulighet til å gjennomføre variabel gjødsling, det gir bedre økonomi og mindre tap av næringsstoff til miljøet.  Les mer hos NLR Viken.

- Dyr skal behandles godt!

Lars Petter Bartnes 2019

20.06.19 I går kveld viste NRK Brennpunkt en film om svineprodusenter, som viser grov vold og dårlig behandling av dyr. - Dette er uakseptabelt, sier Bartnes.- Jeg blir skikkelig opprørt av å se hvordan noen behandler dyra sine. Filmen vil skape et inntrykk av at det som vises der gjelder hele næringen. - Det kjenner jeg meg ikke igjen i. Det er mange flinke svinebønder som jobber hardt for at dyra skal ha det bra og være friske. De som ikke følger regelverket ødelegger for alle, sånn kan man ikke behandle dyr! sier Bartnes.

Les mer hos Norges Bondelag

Aktivitetskalender

18.08.19
12:00
-
16:00
19.08.19
19:00
-
22:00
24.08.19
12:00
-
16:00
24.08.19
-
25.08.19
12:00
12:00
30.08.19
09:00
-
15:30
31.08.19
12:00
-
16:00
01.09.19
12:00
-
16:00
14.09.19
12:00
-
16:00
Gå til Kalender

Været

Annonse DNB
Gå til Agrol her
Annonse Bedre Råd AS
Norgesfor Vestfoldmøllene annonse
SB Skog Oslofjordregionen
Annonse Tess-PSF-med-tjenester
Annonse Gå til FlexAgri as
Annonse Moskvil
LGPlast logo
Olafsen Engros AS - forbruksvarer til næringslivet
Saga Regnskap Larvik AS
Saga Services Ros Økonomi AS
Facebook til web
1881 logo til web