Plantevernkurs starter 29. oktober

Åkersprøyte. Bilde fra NLR

18.10.18. Plantevernkurs starter mandag 29. oktober på Melsom vgs., i Stokke.  Kurset er både for de som skal fornye, og for de som skal ha plantevernbevis for første gang.  2 kurskvelder for å fornye, 4 kurskvelder for de som skal ha bevis for første gang.  Kurset er generelt, men med hovedvekt på korn. Hvis du skal fornye ditt bevis er det også mulig å gjøre det på nettet.  Mer informasjon her

Årets skattekurs for regnskapsførerne i Vestfold

Skattekurs 2018 Gry Heidi Ruud-Wethal nært

16.10.18 Torsdag og fredag var over 80 ansatte på bondelagstilknyttede regnskapskontor samlet for å bli oppdatert på siste nytt, spesielt innen det som gjelder landbruksregnskap. Vestfold Bondelag arrangerte årets Skattekurs på Sundvolden Hotell i Buskerud. Det er RJS (avdeling for Regnskap og Juridisk Service i Norges Bondelag) som har ansvar for det faglige innholdet og har med seg mange gode foredragsholdere. På bildet ser vi Gry Heidi Ruud-Wethal som er regnskapsfører og ansatt på RJS.

Erstatning avlingssvikt: Bøndene må selv måle opp grovfòrlageret

2. slått 2018. Foto NLR Viken

16.10.18. Bøndene må selv måle opp grovfôrlageret i år.  Det skal gjøres så nært opp til innsett av dyra som mulig og etter at fôrhøstingen er avsluttet. For de fleste vil det være i disse dager.  Det er bare eget fôr produsert på omsøkt areal i år som skal måles opp på lager og regnes med i fôrdagene. Les mer hos Fylkesmannen.

Bli med på dugnad for å fjerne villfyllinger i Re

Villfylling  Foto hentet fra ReAvisa

15.10.18. Det er en del villfyllinger i Re hvor det er kasta eller lagt søppel, plast, biler, maskindeler, bygningsmaterialer eller annet skrot i naturen. Re kommune ønsker nå å starte en dugnad sammen med Re kommunes befolkning med å fjerne søpla og har også hatt et møte med bondelagene i Ramnes og Våle. -Vi støtter aksjonen og håper vi sammen kan få ryddet opp, sier Svein Ivar Ånestad, leder i Våle Bondelag.

Les mer om villfylling-aksjonen hos Re kommune

og sak om dugnaden i ReAvisa

Forsøkstekniker hos NLR Viken?

Forsøk NLR VIken

14.10.18. NLR Viken ønsker å styrke sitt forsøksteam og søker derfor etter en praktisk og nøyaktig person som ønsker å være med å bygge et sterkt team på kontoret på Foss gård i Lier. Teamet har ansvaret for praktisk oppfølging av prosjekter og feltforsøk. -Vi gjennomfører mer enn 100 ulike feltforsøk hvert år. Vekstsesongen byr på høyt tempo hvor et godt samspill mellom rådgivere og forsøksteamet er viktig for å lykkes, skriver NLR Viken i stillingsannonsen 

Plantevernkurs

Åkersprøyte. Bilde fra NLR

13.10.18. Høstens plantevernkurs starter mandag 29. oktober kl 18.30 på Melsom vgs. i Stokke. Kurset går over 2 kvelder for de som skal fornye sitt plantevernbevis, og over 4 kvelder for de som skal ta det for første gang.  Neste plantevernkurs blir etter nyttår.  De som skal fornye plantevernbeviset har mulighet til å gjøre det på nett.  Se SNS Vestfold for mer informasjon og påmelding.

 

Annonse Landkreditt Bank

Annonse FK Agri

 

Annonse DNB

 Gå til Agrol her

bedre-rad_150x94

 

Annonse Fjøssystemer
Norgesfor Vestfoldmøllene annonse

SB Skog Oslofjordregionen

Annonse Tess-PSF-med-tjenester

 Annonse Flexagri

 

Annonse Moskvil

 LGPlast logo