Åpen Gård i Vestfold

Besøk en Åpen Gård!

17.08.17. I år blir det Åpen Gård rekordmange steder i Vestfold.  Allerede førstkommende helg ønsker lokale bondelag velkommen til Åpen Gård i Hof, Sandefjord og Lardal.  Deretter blir det mulighet til å besøke en Åpen Gård rundt om i fylket også de to neste helgene.  Ta med hele familien for å se på forskjeliige dyr og landbruksmaskiner. Type aktiviteter varierer fra sted til sted.  Her kan du lese mer om de ulike arrangementene.  Under "Les mer" kan du se bilder fra tidligere års Åpen Gård-arrangementer.

God dialog med politiet

Møte med politiet angående støy

16.08.17. Vestfold Bondelag møtte mandag politiet for å snakke om støy fra landbruket. -Det ble en god dialog hvor vi ble enige om noen "kjøreregler" for årets innhøstingssesong, forteller fylkesleder Thorleif Müller. Politiet vil etter samråd med kommuneoverlegen la bøndene kjøre på natta og i helgene. Samtidig oppfordres bøndene til å gjennomføre bare helt nødvendig innhøsting i de tider på døgnet der dette kan være en utfordring for nærmiljøet, samt å utbedre f.eks eldre korntørkere slik at de er mest mulig stillegående. Politiet ber også bøndene forsøke å unngå saktegående transporter i rushtid. 

Samvirke gjør at bønder tør satse på nye produkter

Åsmund Bjertnæs. Bilde fra Norsk Landbrukssamvirke. Foto Julie L. Lunde

15.08.17.  Bjernæs & Hoel på Nøtterøy er blant de som jobber med å få fram nye produkter, som for eksempel søtpotet. – Samvirke er viktig for norske bønder på grunn av langsiktigheten og forutsigbarheten. Samvirke skaper et miljø blant produsenter. Det gjør at vi kan tørre å satse og tør å jobbe med innovative prosjekter. Og samvirke bidrar også til bedre politiske rammevilkår for norsk landbruk – og det trenger vi for å jobbe langsiktig og innovativt, sier Åsmund Bjertnæs i Bjertnæs & Hoel.  Les mer hos Norsk Landbrukssamvirke.

MELK i Vestfold - noe for deg?

Melk i Vestfold. Plansje. Rettet

14.08.17. Prosjektet "MELK i Vestfold" har som hovedmål å sikre melkeprodusenten på de valg og investeringer som må tas for å møte kravet om løsdrift og sikre rekrutteringen på bruk med melkeproduksjon i Vestfold.  Hold av kvelden 27. september! Da blir alle melkeprodusentene i Vestfold invitert til informasjonsmøte på Gjennestad.

Det grønne skifte i praksis - nytt spennede kurs

Den magiske fabrikken Det grønne skiftet i praksis150

13.08.17. I oktober 2017 avholdes et 2 dagers kveldskurs i regi av Grønt Skifte AS og Den Magiske Fabrikken. Kurset er i hovedsak for yrkesutøvere innen primærlandbruket og er et kompetansegivende tilbud som har fått støtte av Matmerk. Kurset vil gi deg relevant og nyttig kunnskap om jord og biogjødsel som en medvirkende faktor i effektiv planteproduksjon. Emner på kurset vil blant annet være levende jord, ulike typer biogjødsel, kjøreskader, slangespredning m.m. Kurset er et pilotprosjekt og premierekurset tilbys gratis.

Les mer om "Det Grønne Skiftet - i praksis" og meld deg på her

Nansen og Hassel - to nye potetsorter

Hassel-og-Nansen-sirkelbilde2

12.08.17. Nå kommer snart to nye potetsorter på markedet, som har fått navn etter de kjente norske polarheltene Nansen og Hassel. I utviklingen av morgendagens potetsorter legges det vekt på at nye sorter gir gode avlinger og er sterke mot skadegjørere.

Les mer om de nye potetsortene hos LMD og hvordan de utvikles hos Graminor

 

Annonse Landkreditt Bank

Annonse FK Agri

 

Annonse DNB

 Gå til Agrol her

bedre-rad_150x94

 

Annonse Fjøssystemer
Norgesfor Vestfoldmøllene annonse

SB Skog Oslofjordregionen

Annonse Tess-PSF-med-tjenester

 Annonse Flexagri

 

Annonse Moskvil

 LGPlast logo