Oppdaterte regnskapsførere

Skatterkurs 121119 Salen venstre side

15.11.19 Nesten hundre ansatte fra ulike regnskapskontor i Vestfold var samlet på årets skattekurs i Langesund 12.-13.november. Skattekurset har som målsetting å gi en bred gjennomgang av relevante skatte- og avgiftsfaglige nyheter slik at regnskapsfører er faglig oppdatert til det kommende årsoppgjøret. 

Kjente klimaendringene på kroppen – nå tenker bonden nytt

Henrik Kjeldsen ser at direktesådd høstkorn vokser  Foto NRK Telemark

14.11.19. Etter at kornavlinga først regna vekk, så tørka bort, tok kornbonde Henrik Kjeldsen grep. Slike grep må flere bønder ta, mener Telemarkforsking i en sak på NRK Telemark

Lokallaga i Larvik er bekymret for landbrukskontoret

Landbruk i Larvik

13.11.19. Larvik kommune jobber med omorganisering. De lokale bondelagene i Tjølling, Hedrum, Brunlanes, Kjose og Lardal har sendt et felles brev til rådmannen og ordfører i Larvik hvor de ber om en tilbakemelding på situasjonen rundt landbrukskontoret.

Kan AP få flertall for investeringsfond?

Kan AP få flertall for klima og investeringsfond

12.11.19. For en drøy måned siden la regjeringen fram sitt forslag til statsbudsjett for 2020, i går kom det første alternative budsjettet fra opposisjonen. I sitt budsjettforslag foreslår Arbeiderpartiet blant annet å etablere en fondsordning for klimainvesteringer i norsk landbruk, noe Bondelaget har jobbet med lenge.

Meld deg på Gartnerhallen-seminaret 2019

Gartnerhallen

11.11.19 Gartnerhallen samler hvert år frukt- og grøntnæringa i Norge. Seminaret er en møteplass for faglig påfyll, inspirasjon og sosialt samvær. Her møtes Gartnerhallens medlemmer, våre kunder og samarbeidsparter, samt leverandører, rådgivere, representanter fra offentlig forvaltning og stemmer i samfunnsdebatten. Dette foregår på Thon Hotel Oslo Airport 28. november.

Se hele programmet og informasjon om påmelding hos Gartnerhallen

Referansegruppe husdyr

Ref gr husdyr 041119 Møteleder Arne Martin Malerød

09.11.19 Vestfold Bondelag har oppretta tre referansegrupper (korn, husdyr og grønt) for å få inn signaler fra ulike produksjonsgrupper.  Denne uka var referansegruppe husdyr samlet. Her var det gjensidig informasjon fra alle husdyrslag. Andre tema som ble tatt opp var konsesjonsregelverket for svin, dyrevelferd og nedskalering av melkeproduksjonen. Vinterens felles møter for husdyrprodusenter i Vestfold ble også planlagt.

 

Annonse Landkreditt Bank

Annonse FK Agri

 

Annonse DNB

 Gå til Agrol her

bedre-rad_150x94

 

Annonse Fjøssystemer
Norgesfor Vestfoldmøllene annonse

SB Skog Oslofjordregionen

Annonse Tess-PSF-med-tjenester

 Annonse Flexagri

 

Annonse Moskvil

 LGPlast logo