Ledermøtet til Vestfold Bondelag er i gang

Full sal og engasjement når Mageli holdt sitt innlegg

17.11.17. Nærmere 80 deltakere og gjester er nå samlet ute på Eidene på Tjøme hvor Vestfold Bondelag i dag og i morgen arrangerer Ledermøtet 2017. Håkon Mageli, konserndirektør i Orkla er en av flere spennende innledere og vi får kanskje svaret på om det bør bli solceller på alle låvetak i Vestfold. Vi kommer tilbake med mer fra ledermøtet etterhvert.

Vi ønsker oss flere økobønder! - Møte på Grønt Fagsenter 21. november

Landbrukets økoløft Logo (Black)

17.11.17. Landbrukets ØKOLØFT arrangerer åpent møte om økologisk korndyrking i samarbeid med Felleskjøpet og Norsk Landbruksrådgivning Østafjells på Grønt Fagsenter tirsdag 21. november. Denne kvelden vil du kunne få svar på hvorfor vi trenger økologisk landbruk i Norge, hvordan vi jobber for mer norsk økologisk mat og fôr, status og videre plan for Felleskjøpets økosatsing, hvordan lykkes med økologisk kornproduksjon og status mtp bioresten fra Greve Biogass og mulighetene fremover med økologisk landbruk.  Dessuten vil du få møte bønder som forteller om sin drift både med og uten husdyr/egne gjødselressurser.

Les mer her 

Kjøp og salg av grovfôr

Martin med rundball underskriftskampanje

16.11.17 Både Vestfold Bondelag og Norsk Landbruksrådgiving har fått henvendelser angående om kjøp og salg av grovfôr. Det har vært en krevende innhøstingssesong og noen har opplevd reduserte avlinger. NLR Viken opplyser at de som ønsker det, kan melde inn til dem om det trengs grovfôr eller om noen vil selge. Så kan NLR Viken videreformidle kontakt. Kontaktinfo til grovfôrrådgiver Julie Wiik er: julie.wiik@nlr.no / 97537082

Årsmøte i Hedrum Bondelag

ÅM Hedrum Nytt styre

15.11.17 Hedrum Bondelag hadde årsmøte på Hedrum bygdetun torsdag, med ca 30 medlemmer til stede. Dette er et stort og aktivt lag som på årsmøtet i Vestfold Bondelag våren 2017 ble kåret til årets lokallag i Vestfold. Dette ble feiret på årsmøtet med biff stroganoff  og bløtekake. Torstein Lie ble gjenvalgt som leder. Leder i Vestfold Bondelag, Thorleif Müller, var gjest på årsmøtet og informerte om aktuelle saker.

BU-pris for innovative poteter

BU-pris 101117 Prisvinnerne utsnitt

14.11.17 Innovasjon Norge (IN) sin bygdeutviklingspris ble i år tildelt Bjertnæs og Hoel AS på Nøtterøy. Juryen begrunner prisen med at Bjertnæs og Hoel var tidlig ute med å produsere småpoteter i Norge. Produktene har klart å demme godt opp for den betydelige importen. Bjertnæs og Hoel har utviklet egen profilering og har oppnådd distribusjon i Norgesgruppen systemet. De har klart å lage et spesielt produkt av noe så tradisjonelt som poteter. BU-prisen ble tildelt på fredag og består av 50 000 kroner. Fylkesvinneren er med i konkurransen om den nasjonale BU-prisen som deles ut under Grune Woche i Berlin i januar 2018.

Klimakraftfôr gjør norsk landbruk enda mer bærekraftig

Kraftfôr. Foto Felleskjøpet Agri

13.11.17. Norsk landbruk er klimasmart landbruk og kan allerede vise til reduksjon i klimagassutslipp. Med økt satsing på bærekraft og klima også i fôrutviklingen kan landbruket bli enda mer klimasmart. Metangass er som kjent en av landbrukets største klimagasser. Størrelsen på metangassutslippene kan imidlertid påvirkes. Spesielt har det mye å si hva dyrene spiser.  Les mer hos Norsk Landbruksamvirke.

 

 

 

Annonse Landkreditt Bank

Annonse FK Agri

 

Annonse DNB

 Gå til Agrol her

bedre-rad_150x94

 

Annonse Fjøssystemer
Norgesfor Vestfoldmøllene annonse

SB Skog Oslofjordregionen

Annonse Tess-PSF-med-tjenester

 Annonse Flexagri

 

Annonse Moskvil

 LGPlast logo