Ønkser velkommen til årets husdyrmøte 12. februar

Arne Martin Malerød profilbilde

22.01.19 Året har startet med stort fokus på redusert kjøttforbruk. Hva skjer med salget av kjøtt i Norge? Dette er tema for årets husdyrmøte som arrangeres på Gjennestad tirsdag 12. februar kl 19.00. Innledere blir Magnus Johnsen (bonde), Harald Bjerknes (Nortura) og Christian Anton Smedshaug (AgriAnayse). Leder i Vestfold Bondelags referansegruppe husdyr, Arne Martin Malerød (bilde), er møteleder og vil ønske alle vel møtt!

Se invitasjon og program

Forebyggende hygiene i grønnsaker, potet m.fl. planteproduksjoner

NLR Viken annonse

21.01.19. Jordressursen er en av bondens viktigste ressurser på gården. Hvordan tenker vi da for å redusere risikoen for at den smittes med uønskede sjukdommer, virus, bakterier og nematoder?

Les fra fagmøte i regi av NLR Viken om forebyggende hygiene

Alternativ utbygging på Borgheim – nødvendig og mulig!

Koht arkitekter om Borgheim Syd

20.01.19. -Det kan bli både flaut og vanskelig for politikere i Færder å bygge ned matjorda på Borgheim Syd nå når Koht Arkitekter har vist at det er helt unødvendig og heller ikke gir en ønsket sentrumsutvikling på Borgeheim! Det er så bra at noen arkitekter og eiendomsutviklere nå jobber for løsninger som sparer matjorda! sier Arne Nøkland, nestleder i Jordvern Vestfold og viser til innspillet fra Koht arkitekter i fredagens Tønsberg Blad

KrF sikrer bærebjelkene i den norske landbruksmodellen

Forhandlingslederne Ny regjeringsplattform 170119

18.01.19 I går ble FrP, Høyre, Venstre og KrF enige om en ny regjeringsplattform. – Jeg er glad den tydelig understreker at vi skal beholde alle de fire bærebjelkene i landbrukspolitikken, sier leder i Vestfold Bondelag, Thorleif Müller. - Et velfungerende importvern, årlige jordbruksforhandlinger, mulighet for markedsbalansering og en uendret konsesjonslov er avgjørende. Nå unngår vi omkamper, men jeg skulle gjerne sett en mer offensiv satsing, sier Müller.

Rekordavvirkning i skogen i 2018

Tømmer.jpg

18.01.19. Landbruksdirektoratet melder om rekordpriser og -avvirkning i 2018, noe også Viken Skog bekrefter på sine hjemmesider. Selskapet meldet at det ble innmålt 2,4 millioner kubikk tømmer. Det gir Viken Skog en markedsandel på 21,7% og en økning på 0,7% som er den største økningen blant tømmeraktørene i Norge. Optimismen råder i skognæringa, skriver Viken Skog

EAT-rapporten og norsk matproduksjon

kjøttkaker med tilbehør , zom

17.01.19. I dag lanseres EAT-rapporten. En av de viktigste konklusjonene er at verden må over på et mer plantebasert kosthold fordi det gir bedre helseeffekt og er mer bærekraftig. Det er ingen tvil om at verden trenger mer mat med mindre klimaavtrykk! Hvert land må bruke sitt naturlige grunnlag for å produsere mat. Her og i noen flere artikler skal vi presentere litt fakta om hva som er bra med den norske måten å lage mat på.

 

Annonse Landkreditt Bank

Annonse FK Agri

 

Annonse DNB

 Gå til Agrol her

bedre-rad_150x94

 

Annonse Fjøssystemer
Norgesfor Vestfoldmøllene annonse

SB Skog Oslofjordregionen

Annonse Tess-PSF-med-tjenester

 Annonse Flexagri

 

Annonse Moskvil

 LGPlast logo