Skip Navigation LinksDu er her > Forsiden

Engasjerte ungdommer på årsmøte i VBU

VBU årsmøte 090219 Deltagere fra Sande

15.02.19 I helga gjennomførte Vestfold Bygdeungdomslag et flott årsmøte på Steinsholt i Lardal. Engasjerte ungdommer fra hele Vestfold var samlet til debatt om spennende saker. Mange tok turen opp på talerstolen for å dele sine meninger! Det ble nok et historisk år med et medlemstall på hele 761 (!) medlemmer. Dette ble selvsagt feiret med kake

Stinn brakke på husdyrmøtet

Husdyrmøtet 120219 Forsamlingen hele

14.02.19 Det var tydelig at årets tema traff godt når Bondelaget, Norsvin, Tyr, Sau og Geit, Tine og Nortura inviterte til årets husdyrmøte. Amfiet på Gjennestad var helt fullt med husdyrbønder som ville høre om hva som skjer med salget av kjøtt i Norge når det er så stort fokus på redusert kjøttforbruk. Etter tre gode innledninger var det mange spørsmål og meninger fra salen.

Norges Bondelag har fått ny generalsekretær

Sigrid Hjørnegård foto Eivor Eriksen

13.02.19 Sigrid Hjørnegård er ansatt som ny generalsekretær i Norges Bondelag, og tiltrer umiddelbart. - Jeg er veldig fornøyd med at Sigrid har takket ja til stillingen. Sigrid har lang ledererfaring både internt fra næringa og i eksterne posisjoner, noe som vil komme godt med i denne jobben. Landbruket opplever sterk støtte, samtidig som det stilles krav til hvordan jobben blir utført. Sigrids gode forståelse av Norges Bondelag sin rolle om samfunnsaktør vil være en sterk ressurs til å utvikle organisasjonen og næringa videre, sier Lars etter Bartnes, leder i Norge Bondelag.

Les mer hos Norges Bondelag

Møte med Stortingsbenken

Vestfoldbenken 080219 Kårstein Eidem Løvaas

12.02.19 Fredag var det fint besøk på Grønt Fagsenter. Vestfoldbenken med "benkefører" Kårstein Eidem Løvaas (bildet) fra Høyre i spissen møtte Vestfold Bondelag til dialogmøte. -Det meste av landbrukspolitikken er nasjonal, sier fylkesleder Thorleif Müller, - derfor er vi opptatt av god kontakt med våre stortingspolitikere. Denne gangen var det ny regjeringsplattform og jordbrukets klimaforhandlinger som ble diskutert. 

Bærekraftig eller billig?

Billig eller bærekraftig mat

11.02.19. –Internasjonale handelsavtaler er kraftfulle verktøy som næringslivet forstår og tilpasser seg. I dag er det slik at de aktørene som produserer billigst mulig står igjen som vinnere. Hvordan maten blir produsert betyr forsvinnende lite i tradisjonelle handelsavtaler. Fremtidige handelsavtaler må premiere de som produserer bærekraftig, mener fagsjef i Norsk Landbrukssamvirke, Arne Ivar Sletnes.

Organisasjonsutvalget foreslår 10 fylkesbondelag

Organisasjonsutvalgets rapport

10.02.19. Regionreformen vil redusere landets fylker fra dagens 19 til 10 fra 2020. I samband med dette er det nødvendig også for Norges Bondelag å gjøre tilpasninger i egen struktur. Et eget organisasjonsutvalg, med blant andre Elin Røed, org.sjef i Vestfold Bondelag, har det siste året arbeidet med å vurdere hvordan endring av fylkesgrenser vil påvirke hvordan Bondelaget jobber, og mulige gode løsninger for endringer i vår organisasjon. Nå skal rapporten diskuteres i fylkeslagenes årsmøter og i rep.skapet. På bakgrunn av innspill fra disse drøftingene vil styret i Norges Bondelag avgi en innstilling til årsmøtet i Norges Bondelag, som avgjør ny organisasjonsstruktur på årsmøtet i juni 2019.

Les hva organisasjonsutvalget foreslår hos Norges Bondelag

Prinsipielt svært viktig seier for matjorda!

Borgheim Syd

09.02.19. I 2003 ble jordene på Borgheim Syd lagt inn i kommuneplanen for Nøtterøy. Denne uka sa politikerne nei til nedbygging fordi jordvernet nå er mye sterkere enn i 2003. Og like viktig; Utbygger kommer ingen vei med å kreve erstatning, slår uavhengige advokater fast, kan vi lese hos Jordvern Vestfold

Beredskap og jordbruksforhandlinger i Stokke Bondelag

Møte om beredskap Brannvesenet informerer

08.02.19. De lokale bondelagene er i vinter utfordret på å arrangere samlinger om beredskap på gården. Akkurat nå jobber også flere lag med innspill til årets jordbruksoppgjør. Her kan du se hvordan Stokke Bondelag har løst det.

Foreslår over 30 klimaløsninger

Thorleif Müller ved traktoren 600_2.jpg utsnitt

06.02.19 Bondelaget er i forhandlinger med regjeringa om en frivillig klimaavtale. I dag, 6. februar, er det forhandlingsmøte. - Vi har overlevert mer enn 30 forslag til klimaløsninger for jordbruket, forteller Thorleif Müller, leder i Vestfold Bondelag. – 92 prosent av Norges klimautslipp kommer fra andre sektorer enn jordbruk, men vi skal prøve å kutte der vi har ansvar. Müller ønsker seg en avtale som vil gjøre norsk jordbruk enda mer klimavennlig enn i dag, og samtidig gir et godt grunnlag for jordbruk og matindustri i Vestfold.  

Har du forslag til EMIL-pris kandidater?

Årets EMILprisvinner 2018 Ivar Sørby

06.02.19 EMIL-prisen deles hvert år ut på Vestfold Bondelag sitt årsmøte. Har du forslag på EMIL-priskandidater, ønsker Vestfold Bondelag å få innspill på dette innen 20. februar. Juryen består av arbeidsutvalget i Vestfold Bondelag. Prisen deles ut på årsmøtet i Vestfold Bondelag 13. mars. I fjor gikk prisen til Ivar "Mr. Biogass" Sørby for hans mangeårige arbeid med å ivareta landbruket interesser i utviklingen av industrielt biogassanlegg i Vestfold, det vi nå kjenner som Den Magiske Fabrikken. EMIL står for entusiasme, motivasjon, ideer og lagspill. Tips oss på E-post her eller tlf. 33363200 eller SMS til 92818333.

Våle + MidtVestfold = Pilar Regnskap SA

Pilar Regnskap SA

05.02.19. Norges Bondelag har mange gode samarbeidskontorer i Vestfold. Ved årsskiftet slo to av disse seg sammen; Våle Regnskapskontor og MidtVestfold Regnskap. Kontorene består både i Våle og på Gjennestadtunet i Stokke, men er nå blitt hver sin avdeling under Pilar Regnskap SA.

ReAvisa har laget en flott reportasje om avdelingskontoret i Våle

og her kan du sjekke den nye fine hjemmesiden til Pilar Regnskap SA

Trenger du kurs i Varme arbeider?

Sveising inngår i varme arbeider  Illustrasjonsfoto hentet fra lbk.no

04.02.19. Fra 2016 kom det krav om sertifikat i Varme arbeider, også for bønder som utfører slikt arbeid på egen gård.  Dette handler blant annet om bruk av verktøy med åpne flamme, sveising, skjæring, bruk av vinkelsliper og varmluftspistol.  Studieforbundet næring og samfunn og AOF Telemark/Vestfold arrangerer kurs på Gjennestad 25. og 26. februar (2 kvelder). Mer informasjon og påmelding her.

Hva sier egentlig EAT-rapporten?

Eat-rapporten

03.02.19. Selv om det har gått litt tid siden Eat-Lancet rapporten ble lansert, foregår det, og kommer til å foregå,  mange diskusjoner med bakgrunn i den.  Norsk Landbrukssamvirke har sett nærmere på rapporten og dens konklusjoner.

Kurs for bruk av smågnagermidler (Rottegiftkurs)

Rotte på drikkekar

02.02.19 Det er nå etablert en autorisasjonsordning slik at bønder som har autorisasjonsbevis for bruk av plantevernmidler, kan ta et tilleggskurs for bruk av enkelte smågnagermidler på egen eiendom. Det blir kurs på Gjennestad lørdag 16. mars kl 9.00. Mer informasjon og påmelding her

 

Mekanisk ugrasregulering i grønnsaker

Radrensing

01.02.19. NLR Viken inviterer til kurs om mekanisk ugrasregulering i grønnsaker i Møterom Nord på Gjennestad Gartnerskole onsdag 6. februar kl 08.50.  Mekanisk radrensing krever, som andre tiltak, planlegging og presisjon. Kurset vil også inneholde mere generelle prinsipper for forebyggende ugraskamp som i alle kulturer er svært viktig. Påmeldingsfrist idag 1. februar. Les mer hos NLR Viken.

Europas bønder ser til Norge for å få mer makt i verdikjeden

Melkebil

31.01.19. I Norge eier bøndene en tredjedel av norsk matindustri. Det er en situasjon mange utenlandske bønder misunner dem. Nå vil europeiske bønder lære av de norske samvirkebøndene. Bønder over hele Europa er i gang med et stort prosjekt (BOND) der målet er å fremme samarbeid og styrke bønders innflytelse på markedet og i politikken. Norsk Landbrukssamvirke er blitt invitert som en partner inn i prosjektet.  Les mer på landbruk.no

Krf i regjering- hva nå ?

Krf i regjering. Landbrukspodden

30.01.19. Kristelig Folkeparti har gått inn i den borgerlige regjeringa og konstituert partileder Olaug Bollestad har blitt ny landbruksminister. I ukas Landbrukspod snakkes det selvsagt om hva vi kan vente oss i landbrukspolitikken framover. Med i studio er Marit Lågøyr, leder i Agenda Rådgiving og tidligere politisk rådgiver for KrF, og Harald Velsand, politisk rådgiver i Norges Bondelag.  Landbrukspodden finner du her.

Landbrukshelga 2019 - frister til gjentakelse

Landbrukshelga 2019 2 Festmiddag på kvelden hvor Kvigene underholdt2

29.01.19. God stemning, innledninger til ettertanke, smektende rauting, faglig påfyll og gode tilbakemeldinger gjør at Landbrukshelga 2019 må kunne kalles en suksess! Her kommer noen smakebiter på hva deltakerne fikk oppleve. 

Bondepub med qiuz i Sande

Sande og Strømm 180119 Vinnerlaget

28.01.19 Forrige fredag inviterte Sande og Strømm Landbrukslag og Sande Bygdeungdomslag til bondepub med quiz. Dette slo an og 35 medlemmer møtte opp. Bilde viser vinnerlaget av en qiuz som førte til mange kreative innslag og mye latter.

Landbrukshelga 2019 er i gang!

Landbrukshelga 2019 God stemning i salen

26.01.19. Landbrukshelga er den store møteplassen for landbruksfamilien i Telemark og Vestfold. Nå er vi i gang! Det ble ekstra fokus på mangfoldet i vårt kommende nye fylke og flere spennende innledninger på første dag.

Aktivitetskalender

14.02.19
-
15.02.19
08:00
16:00
26.02.19
18:00
-
21:30
27.02.19
10:00
-
15:00
27.02.19
18:00
-
21:00
04.03.19
18:30
-
22:00
Gå til Kalender

Været

Annonse DNB
Gå til Agrol her
Annonse Bedre Råd AS
Norgesfor Vestfoldmøllene annonse
SB Skog Oslofjordregionen
Annonse Tess-PSF-med-tjenester
Annonse Gå til FlexAgri as
Annonse Moskvil
LGPlast logo
Olafsen Engros AS - forbruksvarer til næringslivet
Saga Regnskap Larvik AS
Saga Services Ros Økonomi AS
Facebook til web
1881 logo til web