Skip Navigation LinksDu er her > Forsiden

Helt naturlig - sesong 2

Helt Naturlig Jan Grønseth med barn

20.04.19 Helt NATURLIG er en TV-serie for hele familien om barn, ungdom, dyr, natur, jakt, fiske og friluftsliv. Jan Grønseth fra Hof står bak serien som hadde suksess med 500.000 seere i første sesong. Onsdag etter påske starter sesong 2 på NRK i beste sendetid. Det er også mulighet til å se premiæren i Hallen på Eidsfoss mandag 22. april kl 18.00.

Høyjord barnehage på gårdsbesøk

Bhg besøk 040419 Matpause ute Andebu Bondelag

17.04.19 Andebu Bondelag inviterte også i år en barnehage på gårdsbesøk til Signo i Andebu. Førskolegruppa i Høyjord barnehage kom kjørende med Kodal Taxi. De grilla pølser til lunsj og serverte frukt. De 17 ungene fikk se på dyr, være med på natursti og det ble tid til litt lek og moro.

Bygdekveld i Kjose - fullt hus

Bygdekveld 070419 Forsamlingen Kjose Bondelag

16.04.19 Fredag 5.april var det duket for den årlige begivenheten "Bygdekveld" i Kjose, som er et arrangement åpent for alle i regi av Kjose Bygdekvinnelag og Kjose Bondelag. 84 stk hadde satt av kvelden og tatt turen til Eikvang i Kjos. Høydepunktene i år var Birger Grønberg som snakket om krigen og den tyske piloten Heinz Schüler som ble skutt ned over Oklungen, og Jan Grønseth bak TV-serien Helt NATURLIG som snart kommer på NRK.

Hvordan går det med høstkornet, tro?

Dessverre svært varierende overlevelse for høstkornet i avlingskampen

15.04.19. Det er ingen tvil om at det er stor spenning knyttet til hvordan det har gått med høstkornet i vinter. Mandag ble det arrangert 3 markvandringer i høstkorn med oppstart i Helgeroa på morgenen, deretter en markvandring i Ramnes med avlingskampen på ettermiddagen, før det hele ble avsluttet i Sande på kvelden.

Nå er de foreløpige RMP-satsene klare

Infoskriv om RMP 2019

14.04.19. Fredag gikk det ut en epost med info til alle bønder i Vestfold og Telemark om ny RMP-forskrift for våre fylker og hva de foreløpige satsene er. Verdt å lese på da noen ordninger er nye og noen satser er justert i forhold til hva du kanskje er vant til.

Les mer hos Fylkesmannen i Vestfold og Telemark

Bondelaget, BU og sikringsradioen på Beredskapsdagen 2019

Fylkesberedskapssjef Kaiser var innom standen vår    Foto Amund Kind

13.04.19. Landbruket var godt representert da Beredskapsdagen 2019 torsdag ble arrangert på Bakkenteigen. De 230 deltakerne, og forbipasserede studenter fikk klar beskjed fra både talerstolen og på vår egen stand om at norsk landbruk, bønder og levende bygder er viktig for vår beredskap.

Inntektene i jordbruket går ned

Thorleif Müller ved traktoren 600_2.jpg utsnitt

12.04.19 Ferske tall viser at bønder som driver med korn og svin kan forvente stor inntektsnedgang i 2019. -Dette vil merkes her i Vestfold som vi er store både på korn og gris, sier leder i Vestfold Bondelag Thorleif Müller. -Dette gir trygg mat og arbeidsplasser i næringsmiddelindustrien. Skal vi fortsette med dette, må vi følge med i inntektsutviklinga til resten av samfunnet.  

Harald Lie gjenvalgt som leder i NLT

Styret NLT 2019

12.04.19. Harald Lie fra Våle ble sist uke gjenvalgt som leder for Norske Landbrukstjenester. Det var også flere Vestfoldinger som bidro. Elisabeth Irgens Hokstad holdt et interrestant innlegg om Nettverk for kvinnelige bønder, mens Runar Wold bidro med et viktig og spennende innlegg om erfaringer så langt med utdanning av agronomer og gartnere i et lærlingløp.

Les mer hos NLT

Trist dag for norsk næringsliv

Thorleif Müller er skuffet

10.04.19. Regjeringa bestemte seg i dag for å avvikle pelsdyrnæringa i Norge. -Jeg føler virkelig med de familiene som blir rammet. Det virker ikke som at regjeringens forslag til erstatning blir særlig god. Mange som har blitt oppfordret til å satse i en lovlig næring blir nå i stedet sittende igjen med mye gjeld, sier Thorleif Müller, leder i Vestfold Bondelag.

Les mer hos Norges Bondelag om regjeringens avvikling av pelsdyrnæringa   

Våronn-kick off i Stokke

Anne-Helene Sommerstad Bruserud vant kahooten Våronn kickoff i Stokke april 2019 ingress

10.04.19. Fredag inviterte Stokke Bondelag nabolagene Andebu og Sandar til bondepub, pizza og kahoot. Arrangmentet markerte starten på årets våronn.

Ramnes Bondelag har hatt medlemsmøte

Ramnes 030419 Silja Valand NLR

09.04.19 Onsdag 3. april møtte om lag 15 medlemmer opp på møte i Ramnes Bondelag. Møtet fant sted på et møtelokale på Re Golfklubb. Temaene var beredskap og samarbeid og høst- og vårkorn. Sivilforsvaret informerte om hva bønder kan stille opp med i ulike situasjoner, samt hva vi bør være forberedt på i framtida. NLR Viken hadde tips og nyheter om gjødsling og plantevern, med vekt på både høst- og vårkorn.

Går du med en gründer i magen?

NLR Innovasjon Osloregion Anne Kari Heen Skjørdal og Karianne Kullerud  Foto NLR Innovasjon Osloregion

08.04.19. Gode ideer, praktiske løsninger, nye konsepter og smart utvikling av utstyr og teknologi springer ofte ut av dagligdagse utfordringer i gårdsdriften. Veien mot utvikling av ferdige produkter og tjenester kan imidlertid synes lang. NLR Innovasjon Osloregion arbeider for at veien skal bli kortere.

Jordvern Vestfold og de lokale bondelagene har uttalt seg til Sandefjord

Sandefjord kommune kommunevåpen

07.04.19. Sandefjord kommune har akkurat hatt forslag til ny kommuneplan ute på høring. Både Jordvern Vestfold og Bondelagene i Stokke, Andebu og Sandefjord har uttalt seg. Her kan du se om de mener kommunen tar vare på matjorda og legger til rette for fortsatt stor verdiskaping fra landbruket i kommunen.

Møte med Mattilsynet for potet-, korn- og fruktprodusenter 10.april

Mattilsynet 14

06.04.19. I 2019 har Mattilsynet varslet at de vil gjennomføre tilsyn med plantevernmidler hos potet-, korn- og fruktprodusenter i hele landet. Inspeksjonen vil sjekke autorisasjonsbevis, sprøyteutstyr, plantevernlager og se på journaler. Onsdag 10. april kl 18.30 i Amfiet på Gjennestad vil Mattilsynet orientere mer om hva som vil bli kontrollert. Alle potet- korn-, og fruktprodusenter ønskes velkommen!

Er Agrotekniker i sauehold noe for deg?

Sauene var også nysgjerrig på hvem som kom på besøk Nå er det min tur April 2018

05.04.19. Nome vgs, Avd. Søve starter nytt 2-årig studie til Agrotekniker i Sauehold og lokal foredling høsten 2019, som avsluttes våren 2021. Studiet tilsvarer 60 studiepoeng ved Fagskolen Innlandet. Studiet er tilpasset voksne som er i jobbsituasjon. Studiet gjennomføres med helgesamlinger og gjennomføres i samarbeid med Fagskolen i Innlandet. Telemark Bondelag minner om at søknadsfrist for å søke Agrotekniker i Sauehold er 15.april og oppfordrer til å lese mer her

3 markvandringer til mandag i høstsådde vekster

Kornsatsing i Vestfold

05.04.19. Kornprosjektet og NLR Viken arrangerer førstkommende mandag 3 ulike markvandringer; En i Helgeroa kl 08.30, en i Ramnes kl 14 og de avslutter med en i Sande kl 17.30. Hvis dette er av interesse er du hjertelig velkommen!

Veiledere for syke- og foreldrepenger

Veiledere NB

04.04.19. Mange synes det er vanskelig å få oversikt over egne rettigheter ved sykdom, svangerskap og fødsel.  Norges Bondelag har nå utarbeidet en veileder med oversikt over reglene som gjelder ved sykdom hos bonden. I tillegg er det utarbeidet en veileder med oversikt over reglene fødsel og svangerskap hos bonden. - Veilederne er ment å gi en enkel fremstilling av reglene og gi svar på noen av de typiske spørsmålene som oppstår for selvstendig næringsdrivende bønder, sier advokat Elise Midling-Hansen i Norges Bondelag.  Les mer hos Norges Bondelag.

 

Søke om støtte til klimatiltak? Få en prat på Gjennestad 9.april

Bli lys sa ordfører Gleditsch

03.04.19. Prosjektet Solstrøm fra låvetak minner interesserte bønder om at Vestfold fylkeskommune har en støtteordning for klimatiltak med søknadsfrist 29. april  

Vestfold Bondelag og Vestfold Klima- og energiforum inviterer i den forbindelse til en liten og uformell befaring på Gjennestad vgs tirsdag 9.april kl 12.15-14.30. Målet er at bønder som vurderer sol på taket, og vurderer å søke på prosjekter til Vestfold fylkeskommunes støtteordning, får muligheten til å møtes og lære av Gjennestad vgs og lære av hverandre. Husk å melde deg på her

Grisekafè

Norsvin. Grisekafè mars 2019. Forsamlingen.

03.04.19. Norsvin Vestfold avholdt årets første grisekafé sammen med Felleskjøpet Agri på Skjeestua i Stokke i forrige uke. 30 personer møtte opp, og det ble rikelig med lapskaus til alle. Leder i Norsvin Vestfold, Hans Harald Kirkevold, ønsket velkommen og orienterte om høringssvarene angående konsesjonssaken.  Forøvrig var temaene; vekter, sensorer og SmartHold.

Resolusjon fra representantskapet i Norges Bondelag

Thorleif repskap 19

02.04.19. Representantskapet samler alle fylkesledere, styret og topper fra samarbeidende organisasjoner. Leder i Vestfold Bondelag, Thorleif Müller, hadde flere innlegg i debatten, og gjentok viktige punkter fra Vestfold Bondelags sitt innspill til forhandlingutvalget, samt videreformidlet saker som lokallaga tok opp på fylkets årsmøte. Representantskapet vedtok enstemmig en resolusjon som gir retning for forhandlingsutvalget i årets jordbruksoppgjør. "Sats på framtidas landbruk - over hele landet!" er overskriften.

Aktivitetskalender

26.05.19
12:00
-
14:00
05.06.19
-
06.06.19
09:00
16:00
07.11.19
19:00
-
22:00
18.03.20
09:00
-
17:00
Gå til Kalender

Været

Annonse DNB
Gå til Agrol her
Annonse Bedre Råd AS
Norgesfor Vestfoldmøllene annonse
SB Skog Oslofjordregionen
Annonse Tess-PSF-med-tjenester
Annonse Gå til FlexAgri as
Annonse Moskvil
LGPlast logo
Olafsen Engros AS - forbruksvarer til næringslivet
Saga Regnskap Larvik AS
Saga Services Ros Økonomi AS
Facebook til web
1881 logo til web